تاریخچه دانشگاه

 | تاریخ ارسال: 1397/6/21 - 11:52 | 
دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۵۷ با نام دانشکده کشاورزی و با پذیرش ۳۰ نفر دانشجو در رشته کشاورزی عمومی فعالیت خود را آغاز کرد و در سال ۱۳۷۰ از دانشگاه تبریز منتزَع و به صورت مجتمع آموزش عالی به فعالیت خود ادامه داد.
همزمان با برگزاری کنگره بزرگداشت مقدس اردبیلی در سال ۱۳۷۵ و با موافقت شورای عالی انقلاب فرهنگی به دانشگاه محقق اردبیلی تغییر نام داد.
دانشگاه محقق اردبیلی تنها دانشگاه جامع استان اردبیل می‌باشد که سایت اصلی در مرکز استان و ۳ دانشکده آن در شهرهای نمین، پارس آباد و مشکین شهر واقع شده و در حال حاضر حدود ۱۲۹ هزار متر مربع فضای آموزشی و کمک آموزشی برای نیل به اهداف آموزشی و پژوهشی خود در اختیار دارد.
دانشگاه محقق اردبیلی دارای ۱۳۶۵۶ دانشجوی ایرانی بوده که از این تعداد ۲۹ نفر در مقطع کاردانی، ۹۶۳۷ نفر در مقطع کارشناسی، ۳۲۰۲ نفر در مقطع کارشناسی ارشد و ۷۸۸ نفر در مقطع دکتری تخصصی مشغول به تحصیل می‌باشند. همچنین دانشگاه دارای بیش از یک هزار دانشجوی خارجی، ۳۹۸ نفر عضو هیئت علمی است که از این تعداد یک نفر دارای مرتبه علمی استاد ممتاز، ۱۲۵ نفر دارای مرتبه علمی استاد تمام، ۱۶۶ نفر دانشیار، ۹۹ نفر استادیار و ۷ نفر مربی است. این دانشگاه همچنین دارای ۲۴ مجله علمی- پژوهشی , ۳۴۱ نفر کارمند است.
این دانشگاه دارای ۹ دانشکده، ۳ مرکز تحقیقات، ۳ پژوهشکده، ۱۹ هسته پژوهشی و یک مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناور است که سعی دارد برای گسترش فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی گام‌های ارزنده‌ای بردارد.
مراکز تاسیس شده دانشگاه شامل آکادمی زبان برای توسعه کیفی زبان خارجی در میان دانشگاهیان و جامعه، مرکز سلامت و تندرستی، در راستای عملیاتی نمودن منویات مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه علم ثروت آفرین در دانشگاه‌ها و ارائه خدمات تخصصی پزشکی ورزشی به اقشار مختلف جامعه، مرکز پژوهش‌های فرهنگی آذربایجان به منظور مشارکت در توسعه فرهنگی مناطق آذری‌نشین در چارچوب باورهای اسلامی و تمامیت سیاسی جمهوری اسلامی ایران، آزمایشگاه مرکزی دانشگاه محقق اردبیلی با هدف استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی در زمینه‌های آموزشی پژوهشی و فناوری دانشگاه و تلاش در جهت سازماندهی و خرید تجهیزات پیشرفته مورد نیاز رشته های مختلف، استفاده بهینه از امکانات موجود، دسترسی اعضای هیات علمی، پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی به فضاها و امکانات پژوهشی مناسب و خدمات رسانی به موسسات خارج از دانشگاه و موزه تاریخ علوم اردبیل با هدف نشان دادن پایه های دانش و تحول حول فناوری، سیر تحول علوم مختلف در طول ادوار، نگهداری و نمایش افتخارات علمی منطقه و کشور می‌باشد.


دفعات مشاهده: 5611 بار   |   دفعات چاپ: 409 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر