حجه الاسلام و المسلمین فروغی ( بخش 12)

  بسم الله الرحمن الرحیم

  در محضر استاد (12)

  زمان مقدّس را دریاب .

  لحظاتی در زندگی انسان وجود دارد که می تواند راهی برای رسیدن به کمال باشد؛ به طوری که اگر بنده آن لحظه را درنیابد، دچار خسران می شود .

  آیات قرآن تصدیق کننده ی این مطلب اند، از آن جمله :

  سوگندهای قرآنی مرتبط با زمان هایی از روز : « وَ الضُّحی‏ » ( ضحی/1 ) ، « وَ الْعَصْرِ » ( عصر/1)، «وَ اللَّیْلِ إِذا یَغْشی‏ » ( لیل/ 1 ) و ...

  و زمان های خاصّی که بسیار مورد تأکید واقع شده اند : « وَ ما أَدْراکَ ما لَیْلَهُ الْقَدْر» (قدر/2 )

  خداوند برای دریافت فیوضات، اسبابی را تقدیر فرموده است که در زمان نهفته است. وقت را دریابید تا محروم از محرم درگاهش نگردید .

  سؤال : آیا خداوند در تقسیم بندی زمانی، قداست خاصی به برخی ایّام یا لحظات قائل شده است؟ چرا؟

  جواب : بله. حکمت این امر نزد خداوند و خواصّ است .

  زمان از نظر ارزشی جایگاه خاصّی دارد و بدون زمان، حرکت در زندگی دنیوی ممکن نیست؛ موفقیت انسان در گرو قدر شناسی لحظات و بهره جستن از دقایق است. بیهوده گذراندن ایّام، رکود و سقوط را در بر دارد .

  سؤال : ویژگی زمان یا لحظه ی مقدّس چیست؟

  جواب : شاخص ترین ویژگی این زمان ها، به ویژه شب قدر، گشایش است. با توجّه به اهمّیت و رقّت لحظه و زمان مقدّس، سرعت استجابت دعا بالاست .

  دعا یعنی بیان عجز عبد در برابر معبود، استجابت دعا یعنی، فرج، یعنی گشایش. شرط آن است که بدانید گشایش چه گرهی را از قادر متعال می طلبید .

  سؤال : طلب چه گشایشی را دستور می فرمائید؟

  جواب : گشایش قلب را باید طلب کرد. گشایش مطلق، فقط قلب را شامل می شود. قلب باید به فتح برسد تا درب قلب باز شود و فیوضات عرشی در آن جای گیرد. از آن پس جزو آشنایان می شوید .

  تا نگردی آشنا زین پرده سرّی نشنوی .

  چون قلب قفل شده است، انسان از درک حقیقت و لذّت معنویّات محروم مانده است .

  نکته : برخی از عرفاء و خواصّ به مرتبه ای از فتح قلب نائل می شوند که از ظاهر کلمات قرآن لذّت می برند؛ غرق در آیات شده و مست کلام معبود می شوند و مستانه همه جا بوی یار و محبوب و لیلایشان را درمی یابند .



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 3757 بار   |   دفعات چاپ: 1261 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 171 بار   |   0 نظر