جلسه حلقه صالحین شهید نعمتی و شهید بشیری در روز شنبه مورخ 15/11/90 در سالن آمفیتأتر دانشکده علوم که تحت عنوان کارگاه آموزشی بررسی صفات مومنین در قرآن با همکاری امور بانوان دانشگاه برگزار گردید. با حضور استاد امین فتحی برگزار شد. که خلاصه بحث انجام شده به شرح ذیل میباشد.
این بحث در مورد ایمان و عوامل کفر بررسی شد.
در سوره توبه از آیه 24 به بعد شروع میکند به نشان دادن راههای نفوذ نفاق
آیه 26 سوره بقره- اهل ایمان باور دارند. آنهایی که باور دارند. میگویند چه مثلی است بواسطه این مثل بعضیها گمراه میشوند. فاسقها گمراه می شوند.
آیه 27 سوره بقره سه ویژگی فاسق را بررسی میکند. عهدشکنان: - عهد انسان دینی خود. – عهد خود با محبت الهی. – عهد خود با خدا
در سه حوزه قطع وصل است. صله رحم است. هر کس که وصل به امامش نیست قطع دارد. ارتباط در حد سلام. قطع ارتباط با خدا. فساد در زمین – فاسقین ایمان در مقابل نفاق: سوره عنکبوت آیه اول: آیا فکر کردند که آزمایش نمیشوند. انسان بدون آزمایش= بدون فتنه نیست – سه نوع آزمانش در قرآن داریم. در آیه سه عنکبوت آمده است که خدا برای اینکه راستگویان را از دروغگویان جدا کند....
مؤمن همیشه به آرامش میرسد. به امنیت میرسد. مگر ضد امنیت و آرامش چیست که انسان در آن گرفتار است که تفکر عبادت است. ایمان از واژه امن گرفته شده که آرامش و امنیت است.
معنی لغوی ایمان: به آرامش و امنیت رسیدن و رساندن در اصطلاح باور میگویند.
چرا انسان به امنیت و آرامش نیاز دارد. انسان
- بحث در مورد ایمان، کفر و نفاق و تزلزل
- پوشش اخلاق ، رذایل اخلاقی
- معنی لغوی ایمان
- ایمان به امنیت در آوردن است. عهد قرآن در مقابل چه مفهومی بهکار رفته؟ ایمان در مقابل کفر- ایمان در مقابل نفاق- در مقابل فسق- چرا ایمان امنیت و آرامش میدهد؟
چرا انسان نیاز به امنیت و آرامش دارد. انسان در غیر امنیت و آرامش است که به آرامش و امنیت نیاز دارد. انسان به دنیا میآید. زمانی که انسان احساس سقوط کردن را دارد که انسان سقوط کرده در اضطراب است. اِنَّه لَکُم عَدوٌ... یک دشمن هم دارد. دشمن آشکار انسان چون هبرط کرده در اضطراب است. و کس که دشمن آشکاری دارد امنیت ندارد.
- باور ایمان، ایمان به غیب، حدود 9- 10 مورد ایمان به خدا و پیامبران- فرشتگان- ایمان به غیب یعنی ریشه- یعنی درخت را اگر در نظر بگیرید ریشه مثال ایمان است. ریشه باید محکم باشد. آسیبپذیری فرهنگ ما در 20 سال گذشته باورها درونی نشده بود. جامعه ادای مؤمن بودن درمیآورد و مشکل هر کسی در حد خودش به آن باور برسد.
ایمان به غیب- تبلیغات آگهیها به کدام سمت است. جوانان و نوجوانان در جامعه چیز دیگری تبلیغ شده است. ایمان به شهامت- شهادت- غیبت در مقابل مادیگرایی وحی است برای زمینه ایمان یکبار در مقابل کفر یکبار در مقابل نفاق- ایمان در مقابل فسق- ایمان ضمه این سه تاست، ایمان یک وقت ثابت است، یک وقت تزلزل است.
نفاق در مقابل ایمان- هر کس در حد گفتار اهل نباشد. هم فسق نسبی است، هم شرک نسبی، هم نفاق نسبی، هم کفر نسبی.
جلسه با ذکر صلوات به پایان رسید.