پایگاه مقاومت دانشگاه محقق اردبیلی

EN | AR |

گزارش جلسه حلقه تربیتی صالحین شهید پوررحیمی 25/1/93

 پیامبر صلی الله علیه و آله: 

ما آمَنَ بی مَن باتَ شَبعانَ وَجارُهُ طاوِیا، ما آمَنَ بی مَن باتَ کاسیا وَجارُهُ عاریا؛

 

به من ایمان نیاورده است آن کس که شب سیر بخوابد و همسایه اش گرسنه باشد. به من ایمان نیاورده است آن کس که شب پوشیده بخوابد و همسایه اش برهنه باشد.

 

مستدرک الوسائل و مستنبط المسایل، ج8، ص429، ح9897

 

قال الامام عَلی ـ علیه السلام:

 

 

یا مَعْشَرَ التُّجّارِ، اَلْفِقْهُ ثُمَّ الْمَتْجَرُ، اَلْفِقْهُ ثُمَّ الْمَتْجَرُ، اَلْفِقْهُ ثُمَّ الْمَتْجَرُ

 

امام علی ـ علیه السلام ـ فرمود: ای بازرگانان، اوّل فقاهت (شناخت دین و احکام معاملات)، سپس تجارت، اول فقاهت سپس تجارت، اول فقاهت سپس تجارت

 

«میزان الحکمه، ج1، ص520»

 

 

 

جلسه حلقه صالحین شهید پوررحیمی در مورخ 25/1/93 رأس ساعت 12 با تلاوت آیاتی چند از کلام‌ا.. مجید توسط برادر حسن‌زاده  در دانشکده علوم‌انسانی برگزار گردید در این جلسه که با عنوان « راهکارهای چگونگی تحقق اقتصاد و فرهنگ در سال جدید » تشکیل شده بود. پس از بیان احادیثی از اهل بیت، یکا یک همکاران به بیان دیدگاه‌های خود درباره موضوع جلسه پرداختند که به اجمال در ذیل به آن می‌پردازیم :

- بررسی اولویت بندی فرهنگ و اقتصاد بر یکدیگر.

 - علل نامگذاری امسال به این نام. 

 - بررسی میزان وابستگی اقتصاد به فرهنگ و بلعکس 

- راهکارهای ارتقاء فرهگ جامعه.

 - معنی و مفهوم دو استلاح ضعف و یا فقر فرهنگی. 

- ...

 در جمع بندی آخر جلسه پس از بررسی اجمالی نظرات افراد شرکت کننده در جلسه که با وجود اذعان به رابطه تنگاتنگ اقتصاد و فرهنگ، برخی معتقد به بستر سازی اقتصادی برای پیشبرد اهداف فرهنگی بودند و برخی فرهنگ را مقدم بر اقتصاد می‌دانستند یکی از دوستان بر این نکته تأکید داشت که اقتصاد برآمده از فرهنگ قوی، به ندرت شکست می‌خورد تا فرهنگ برآمده از باب تقویت اقتصادی زیرا که به راحتی می‌توان با ضعیف کرده اقتصاد فرهنگ بوجود از آن را دچار خدشه کرد ولی کار زیادی می‌برد تا فرهنگ یک جامعه را عوض کرد تا اقتصاد متأثر از آن دچار خدشه شود.  در پایان جلسه با نثار صلواتی پایان یافت.



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 3240 بار   |   دفعات چاپ: 571 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 141 بار   |   0 نظر