پایگاه مقاومت دانشگاه محقق اردبیلی

EN | AR |

گزارش حلقه تربیتی صالحین شهید ستاری- 23 دی ماه 92

گزارش جلسه حلقه تربیتی صالحین شهید ستاری

جلسه حلقه صالحین گروه شهید ستاری در تاریخ 23/10/92 با تلاوت آیاتی از کلام ا... مجید توسط استاد بزگوار قاری محترم جناب آقای رضا محمدپور شروع شد موضوع جلسه کارمند نمونه از دید امام علی( ع) بود جلسه حدود یک ساعت طول کشید و در آن به ویژگی های کارمند نمونه از لحاظ امام علی ( ع ) پرداخته شد. که در زیر به نکاتی چند اشاره می شود:

  یک نظام اداری، دارای ویژگی‌هایی چون کارآمدی، نظم، دانش گرا، سالم و عاری از فساد و کاغذ بازی پاسخگو و خدمتگزار است و این صفات به دست نمی‌آید مگر در سایه‌ی رعایت اخلاق اداری و حسن خلق .

  اخلاق اداری دارای ویژگی‌های خاص است که از جمله آن می‌توان به اصول زیر اشاره کرد :

خدمت به مردم

  تمام ادارات یک وظیفه‌ی اساسی دارند و آن خدمت به مردم و پاسخگو بودن به خواسته‌ها و سؤالات اداری مردم است. این اصل از مهم‌ترین اصول مدیریتی است و در جامعه‌ای که ادارات پاسخگو نباشد، مردم بی اعتماد و ناامید می‌شوند . خدمتگزاری باید با اشتیاق و علاقه باشد و نه از روی منت و بی احترامی .

  امام علی علیه السلام در عهدنامه‌ی مالک اشتر اینگونه می‌نویسد: «بپرهیز که با نیکی خود بر مردمان منت گذاری یا آنچه را کرده‌ای بزرگ بشماری یا آنان را وعده‌ای دهی و وعده‌ی خلاف آری که منت نهادن ارج نیکی را از بین می‌برد و کار بزرگ شمردن نور حق را خاموش گرداند و خلف وعده خشم خداوند و مردم را برانگیزد . »

پذیرش مسؤلیت

  انسان والا و بزرگوار مسؤلیتی که به او محول شده را می‌پذیرد و سعی می‌کند که با اخلاقی انسانی و رفتاری صحیح عمل کند .

  انسانی که مسئولیت پذیر نیست، کارش تباه و سست است؛ در هر شرایط شخص باید پاسخگو باشد و نمی‌تواند از مسئولیت خود شانه خالی کنند. حضرت علی علیه السلام، پیشوای اول شیعیان، در فرمان‌ها و دستورالعمل‌های حکومتی و اداری خود پایبند بود و می‌فرمود: «آنچه می‌گویم در عهده‌ی خویش می‌دانم و خود آن را پایبندم.»

نظم و ترتیب

  نظم دینی آراستگی و پرهیز از بی‌نظمی است که از اصولی‌ترین اخلاق اداری و مدیریت سازمانی است. امام علی علیه السلام می‌فرمایند: «هیچ عقلی مانند برنامه ریزی نیست.» (غررالحکم ص354 )

  و یا در حدیث دیگر می‌فرمایند: «در هر روز وظیفه و کار همان روز انجام بده؛ انضباط باعث رضایت مردم و ارباب رجوع در اداره می‌شود . »

امانتداری

  کار نوعی امانت است که به عهده‌ی کارفرما و یا کارمند گذاشته شده است و او باید به بهترین شکل آن را انجام دهد تا بتواند رضایت خدا و خلق خدا را جلب کند. در اسلام امانتداری یکی از بهترین صفات معرفی شده است، امانتداری رأس اسلام و برترین صفات مؤمن تلقی شده است .

پی‌گیری

  کارهای اداری و البته تمام کارها با پیگیری و تلاش جدی صورت می‌گیرد. باید به خواست‌ها و مطالبات مردم رسیدگی کرد و آن را به نتیجه رساند. نظام اداری باید به گونه‌ای باشد که مردم به راحتی و به سرعت به خواسته‌هایشان برسند و از نظام اسلامی ناامید نشوند.

  حضرت علی علیه السلام در امر خلافت خود تمام کارها را به درستی و دقت پی‌گیری می‌کردند و از همه نیز اینگونه می‌خواستند؛ امام علی می‌فرمودند: «تمام شدن کارها به کامل کردن آن‌هاست.»

  پای‌بندی به قراردادها و عهود

  انسان ذاتاً وفاداری را دوست دارد و از پایبند بودن به تعهدات لذت می‌برد. پیامبر می‌فرمایند « شرایط دینداری وفای به عهد است.» (بحارج72ص198 )

  در یک سازمان، برای تحقق اهداف سازمانی، باید فضایی به وجود آید که در آن اعتماد است. در سازمانی که کارمندان و مدیران به تعهدات خود وفادار و پای‌بند نیستند، بی اعتمادی و دروغگویی رواج می‌یابد و در نتیجه باعث بی‌ثباتی، هرج و مرج، بی نظمی، از بین رفتن اعتماد و ... می‌شود .

واگذاری کارها به انسان‌های شایسته

  کارها باید به اهل آن واگذار شود، به همین دلیل داشتن تخصص و مهارت در هر رشته ضروری است. اگر اداره‌ی کارها به انسان‌های ناشایست واگذار شود، امور به خوبی پیش نمی‌رود .

تشکر و قدردانی

  در یک نظام اداری اسلامی،باید، کارمندان و کارکنانی که به شایستگی کار می‌کنند، مورد تقدیر و تشکر قرار گیرند تا برای ادامه‌ی کار و خدمت، انگیزه پیدا کنند و با شوق بیشتر مشغول خدمت‌رسانی به مردم شوند و یا به آنان پست‌های حساس‌تر و مهم‌تر را واگذار کرد تا آن‌ها بتوانند قابلیت‌ها و توانمندی‌های خود را در انجام آن ارائه دهند .

  جلسه با ذکر صلوات بر محمد و آل محمد(ص) به پایان رسید. 



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 3776 بار   |   دفعات چاپ: 762 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 45 بار   |   1 نظر

نظرات کاربران

نظر ارسال شده توسط نام يا پست الكترونيك در تاریخ 1392/10/28
با سلام و خسته نباشید.
شجره طیبه صالحین شهر مبارک آباد دست به ابتکاری جدید جهت تربیت متربیان زده است.
بازی جذاب و اسلامی صالحین، بسیار ساده ولی پرمحتوا.
در صورت تمایل می توانید این بازی را جهت خدمت به مربیان و سرگروههای محترم در سایت خود قرار دهید.
توضیحات در لینک زیر:
http://www.salehinmobarakabad.blogfa.com/post/46