گزارش حلقه صالحین شهید شوقی
جلسه در مورخ 11/9/91 درمسجد دانشگاه با قرائت قران توسط حاضرین آغاز گردید.
همکاران شرکت کننده در این جلسه در مورد موضوع جلسه بحث هایی را داشتند.
موضوع جلسه اهداف امام حسین از قیام و مقایسه تهدیدات موجود جامعه امروز ما با دوران امام حسین (ع)
قال الامام علیّ بن موسی الرّضا صلوات اللّه و سلامه علیه :
منْ زارَ قَبْرَ الْحُسَیْنِعلیه السلام بِشَطِّ الْفُراتِ، کانَ کَمَنْ زارَاللّهَ فَوْقَ عَرْشِهِ.
ترجمه :
امام رضا فرمود: هر مؤ منی که قبر امام حسین علیه السلام را کنار شطّ فرات در کربلاء زیارت کند همانند کسی است که خداوند متعال را بر فراز عرش زیارت کرده باشد.
اهداف قیام امام حسین (ع) را می توان به طور خلاصه، زنده کردن اسلام، آگاه ساختن مسلمانان و افشای ماهیت امویان، احیای سنت نبوی و سیره علوی، اصلاح جامعه و بیدار کردن امت و از بین بردن سلطه استبدادی بنی امیه دانست.
آزادسازی ملت از سلطه و زور، حاکم ساختن حق و نیرو بخشیدن به حق پرستان، تأمین قسط و عدل اجتماعی و اجرای قانون شرع، از بین بردن بدعت ها و کجروی ها، اعتراض به موروثی شدن خلافت و زنده کردن سنت مهم امر به معروف و نهی از منکر نیز از جمله اهداف دیگر قیام حسینی بود.
نتایج نهضت حماسی کربلا و قیام اباعبدالله الحسین(ع) را نیز می توان مواردی چون پیروزی اسلام و حفظ آن از نابودی، هزیمت امویان از عرصه فکری مسلمانان، شناخت اهل بیت(ع) به عنوان نمونه های پیشوایی امت و تمرکز شیعه از بعد اعتقادی بر محور امامت عنوان کرد.
وحدت صفوف شیعه در جبهه مبارزه، ایجاد حس اجتماعی در مردم، شکوفایی موهبتهای ادبی و پدید آمدن ادبیات عاشورایی، منابر وعظ و ارشاد، به عنوان وسیله آگاهانیدن مردم و تداوم انقلاب به صورت زمینه سازی نهضتهای پس از عاشورا و حادثه کربلا نیز از نتایج نهضت حماسی کربلا و قیام اباعبدالله الحسین(ع) بود.