حجه الاسلام و المسلمین فروغی ( بخش4)

  بسم الله الرحمن الرحیم

  در محضر استاد (4)

  از راهزنان محبّت برحذر باش .

  از جمله خصایص منفی که انسان را از مسیر محبّت دور می کند، خیال باطل و تفکّرات منفی است .

  سؤال: خیال باطل چیست؟

  جواب : خیال باطل عبارت است از هر فکری که انسان را به سمت نفرت، انتقام، بیهودگی، بی خیالی، بی حوصلگی، ارضائات نفسانی و رکود علمی و معرفتی بکشاند .

  برای مثال: اگر دوستی جواب سلام شما را نداد، نباید این خیال را در درونتان بپروراند که او از سر خودخواهی یا نیّتی پست جواب سلامتان را نداد؛ گاهی قضاوت های زود هنگام و شیطانی، کار را به ورطه ی سقوط انسانی می کشاند؛ تا جایی که فرد به انتقام لفظی یا دشنام و ناسزا تصمیم می گیرد؛ غافل از این که آن دوست به دلیل مشغله ی فکری متوجّه سلام او نشده است .

  سؤال: نتایج خیال باطل چیست؟

  جواب : انسان با خیال باطل از حرکت و رشد فکری و معنوی باز می ایستد؛ وقتی ذهن متوقّف شد و تفکّر ارزشمند جای خود را به نفرت بخشید، عقلانیّت فرد رنگ می بازد و از او فردی خودخواه به بار می آورد؛ چنین فردی در روایات دینی، «احمق» خطاب شده است .

  روایت: حضرت عیسی (علیه السّلام) فرمود :" من به مردگان نفس دوباره بخشیدم؛ امّا به جماعت احمق نتوانستم چاره ای بیندیشم ". حواریّون پرسیدند:"احمق چه کسی است؟ "

  حضرت جواب داد:"کسی که فکر می کند که برترین است".

  بدیهی است کسی که به خیال باطل می اندیشد، به وادی توهّم کشیده شده و از حقایق دور می شود. این توهّمات انسان را به خودخواهی سوق می دهد؛ چرا که انسان خودخواه، به جای پرورش محبّت در باغچه ی دلش، نفرت رویانیده است .

  سؤال : چه باید کرد تا به سوی حماقت و سقوطی این چنینی راه نیافت؟

  جواب : فقط باید تمرین کرد و از هر خیال بدی که به ذهن خطور کند، إعراض نمود .

  داستان : روزی فرد نا آگاهی از اعراب به امام حسن (علیه السّلام) رسید و از ایشان پرسید:"تو حسن بن علی هستی؟" امام فرمود:"بلی ".

  عرب غافل شروع به دشنام و ناسزا کرد و تا می توانست به شخصیّت امام (علیه السّلام) توهین کرد .

  حضرت صبورانه منتظر ماند تا عرب، که به نظر مسافر می آمد، آرام شود. بعد از آن که مرد با حیرت در مقابل صبر امام ساکت شد، امام حسن (علیه السّلام) فرمود:"اگر گرسنه هستی، بیا به منزل من برویم تا برایت غذا دهم؛ اگر محتاج هستی، بگو تا تو را مساعدت مالی کنم؛ اگر نیاز به جای خواب داری، بیا و امشب میهمان من باش" .

  عرب مسافر که تا لحظاتی قبل مثل آتشفشان می غرّید، به دامن حضرت افتاد و در حالی که اشک می ریخت، گفت: دشمنانتان طور دیگری از شما تعریف کرده بودند. وی از آن پس از مریدان آن حضرت شد .

  محبّت مس وجود را طلای ناب می کند .



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 2900 بار   |   دفعات چاپ: 1008 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 174 بار   |   0 نظر