دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی

EN | AR |

آزمایشگاه ها و کارگاه های گروه زراعت و اصلاح نباتات






 

آزمایشگاه بیوتکنولوژی
آزمایشگاه ژنتیک
آزمایشگاه زراعت
آزمایشگاه تکنولوژی بذر
آزمایشگاه اصلاح نباتات
آزمایشگاه علوم علف‌های هرز
















 
آزمایشگاه بیوتکنولوژی
مسئول آزمایشگاه: آقای  مهندس اختیار آقازاده    شماره تماس ۰۴۵۳۱۵۰۵۱۱۶
برخی دستگاههای مهم موجود در آزمایشگاه بیوتکنولوژی گروه آموزشی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی
کولدانکوباتور: جهت کشت نمونه های گیاهی دردمای پایین حدود ۵ الی ۶ درجه سانتی گراد  مورد استفاده قرار می گیرد.
شیکر اوربیتال: یک مخلوط کن آزمایشکاهی است که انواع لوله های آزمایشگاهی ارلن وبالن دارای محلول  روی آن قرارمی گیرند وبا زاویه مناسب یا به حالت رفت وبرگشتی درمدت زمان خاصی می چرخد تا کاملا مخلوط شوند که عملیات مخلوط کردن به عنوان یک کاتالیزور استفاده می شود.
هود لامینار ایرفلو: جهت استریل کردن ابزار و وسایل ازمایشگاهی و کشت بافت گیاهی کاربرد دارد این دستگاه دارای یک استریلایزر که خاص استریل کردن بوده و صفحه هود برای پخش کردن محیط کشت در پتریدیش یا ظرفهای شیشه مربا یا شیشه استوک می باشد هود لامینارایر فلو به خاطر جلوگیری از آلوده شدن محیط کشت از اهمییت بسیار بالا برخوردار است.
 
 بازگشت به ابتدای صفحه





 
آزمایشگاه ژنتیک
مسئول آزمایشگاه: آقای  مهندس اختیار آقازاده    شماره تماس ۰۴۵۳۱۵۰۵۱۱۶
برخی دستگاههای مهم موجود در آزمایشگاه ژنتیک گروه آموزشی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی
روتاری: برای جدا سازی دو نمونه از عصاره مخلوط گیاهی (اسانس و ماده موثره آنها) از همدیگر توسط حلال ها
بن ماری: دستگاه فوق تا دمای۸۵ و ۱۰۰ درجه ساتیگراد قابل تنظیم است برای فیکس کردن نمونه ها شمارش تعداد کروموزومها جهت تشخیص چند کروموزومی بودن گیاه مورد استفاده قرار می گیرد
میکروسکوپ فلورسنت:
در آزمایشگاه ژنتیک  از میکروسکوپ‌های فلورسانس برای موارد زیر استفاده می‌شود:
  • تصویربرداری از اجزای ساختاری نمونه‌های کوچک مانند سلول
  • انجام مطالعات زیست‌پذیری در مورد جمعیت‌های سلولی
  • تصویربرداری از مواد ژنتیکی درون سلول DNA و RNA
مشاهده سلول‌های خاص در یک جمعیت بزرگ‌تر با تکنیک‌هایی مانند FISH
میکروسکوپ اینورت: با استفاده از این میکروسکوپ می ‌توانید سلول ‌های زنده را از زیر یک فلاسک کشت سلول مشاهده کنید. در میکروسکوپ اینورت برخلاف میکروسکوپ های معمولی از سلول‌ ها داخل محیط کشت و در شرایط طبیعی و استریل تصویر برداری صورت می‌گیرد.
آون (فور): جهت استریل یا خشک کردن گیاهان میوه ها و نیز به منظور خشک کردن ظروف شیشه ای و فلزی در آزمایشگاه ها استفاده می شود.

بازگشت به ابتدای صفحه






 
آزمایشگاه زراعت
مسئول آزمایشگاه: آقای  مهندس اختیار آقازاده    شماره تماس ۰۴۵۳۱۵۰۵۱۱۶
دستگاههای مهم موجود در آزمایشگاه  زراعت  گروه آموزشی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشکده کشاورزی ومنابع طبیعی
سان اسکن: برای اندازه گیری سطح کانوپی یعنی  میزان وشدت تابش نور خورشید کاربرد دارد.
انکوباتور CO۲: این دستگاه برای تعیین co۲ نمونه ها ی گیاهی بکار میرود.
بازگشت به ابتدای صفحه






 
آزمایشگاه تکنولوژی بذر
مسئول آزمایشگاه: آقای  مهندس  جمشید آردن    شماره تماس ۰۴۵۳۱۵۰۵۱۱۶
دستگاههای مهم موجود در آزمایشگاه تکنولوژی بذر گروه آموزشی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی  دانشکده کشاورزی ومنابع طبیعی
ژرمیناتور: این دستگاه پارامترهایی مانند  دما ، رطوبت و   نور را برای آزمون جوانه زنی و تست قوه نامیه بذر های مختلف تنظیم می نمایید .
بذرشمار: برای شمارش هزار دانه غلات و برخی گیاهان زراعی استفاده می شود. جهت شمارش بذر های مختلفی از جمله گندم و جو ، ذرت و غیره به کار میرود . کاربر میبایست مقداری بذر را در دستگاه بذر شمار ریخته و تعدادی که نیاز دارد را در صفحه نمایش تنظیم نماید تا دستگاه بذر شمار به همان اندازه بذر را شمارش کرده و جدا نماید .
آون: جهت استریل یا خشک کردن گیاهان میوه ها و نیز به منظور خشک کردن ظروف شیشه ای و فلزی در آزمایشگاه ها استفاده می شود.

 بازگشت به ابتدای صفحه





 
آزمایشگاه اصلاح نباتات
مسئول آزمایشگاه: آقای  مهندس  اختیار آقازاده    شماره تماس ۰۴۵۳۱۵۰۵۱۱۶
دستگاههای مهم موجود در آزمایشگاه اصلاح نباتات گروه آموزشی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی  دانشکده کشاورزی ومنابع طبیعی
فریزر ۷۰ – درجه سانتیگراد: دستگاه اولترا فریزر آزمایشگاهی منفی ۷۰ درجه سانتیگراد یا دیپ فریزر برای نگهداری نمونه های تحقیقاتی و آزمایشگاهی در دمای منفی ۸۰ درجه سانتیگراد در پژوهشکده های تحقیقات ژنتیک، بیولوژیک، بیوتکنولوژی و آزمایشگاه های تحقیقاتی صنایع پزشکی، کشاورزی، غذایی و دارویی کاربرد دارد.
فریز درایر: خشک کن انجمادی، فریزدرایر یا Freeze dryer یک روش خشک کردن برای نمونه های حساس به دما است. در حقیقت در خشک کن انجمادی آب یا حلال نمونه از طریق کاهش فشار پس از انجماد، تصعید شده و از آن خارج می شود. دستگاه فریزدرایر (Freeze dryer) یک روش آماده سازی نمونه نیز می باشد که معمولا برای نگه داری ماده ای که ممکن است فاسد شود و یا جابه جایی آن دشوار باشد از این فرآیند استفاده می گردد.
واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (Polymerase Chain Reaction | PCR): برای تکـسیر یک نسخه منفرد یا نسخه های کمی از یک قطعه دی ان ای با توالی خاص به شمار میلیونها نسخه است اساس فن پی سی آرچرخه های دمایی است هر دور چرخه شامل مرحله گرم برای جدا کردن دو زنجیره دی ان ای ( ذوب شدن) ومراحل سردتر برای تکسیر آنزیمی دی ان ای است  به عبارتی تکنیکی است که به واسطه آن می توان از یک رشته DNA الگو، تعداد زیادی رشته DNA به دست آورد به شرطی که دو انتهای رشته ی D‏NA  که قصد تکثیرش را داریم کامال شناخته شده باشد.
اتوکلاو: دستگاهی است که قابلیت تنظیم دمای محفظه  دردماهای بالای دمای محیط تا ۶۵درجه سانتیگراد وهمچنین تنظیم دمای محفظه درزیر دمای محیط تا۵- را دارد این دستگاه جهت کاربرهای میکروبیولوژی استفاده می شود  .
اسپکتوفتومتر یا طیف سنج: دستگاهی است که با توجه به میزان جذب وعبور نور از یک آنالیت غلظت مواد در یک نمونه را تعیین می کند. برای اندازه گیری شدت نوردر طول موجهای متفاوت استفاده می شود بدین ترتیب بیانگر میزان  نور تابشی دریافت شده یا جذب شده میباشد.
اسپکتروفتومتری: دستگاهی است که با توجه به میزان جذب وعبور نور از یک آنالیت غلظت مواد در یک نمونه را تعیین می کند. برای اندازه گیری شدت نوردر طول موجهای متفاوت استفاده می شود بدین ترتیب بیانگر میزان  نور تابشی دریافت شده یا جذب شده میباشد.
بازگشت به ابتدای صفحه





 
آزمایشگاه علوم علف‌های هرز
مسئول آزمایشگاه: آقای  مهندس  جمشید آردن    شماره تماس ۰۴۵۳۱۵۰۵۱۱۶
دستگاههای مهم موجود در آزمایشگاه علف های هرز گروه آموزشی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی  دانشکده کشاورزی ومنابع طبیعی
دستگاه کوره الکتریکی: دستگاهی است که دارای محفظه ای کاملا عایق شده باآجر نسوز یا سیمان نسوزو پنبه نسوز می باشد که دمایی تا حدود درجه سانتی گراد ایجاد کرده که جهت ذوب برخی مواد ونیز گرفتن خاکستر برخی دیگر از مواد کاربرد دارد.
آسیاب: دستگاهی است برای خرد کردن مواد جامد به قطعات کوچکتر است خرد کردن مهمترین قسمت آسیاب است و عمل چرخش تیغه برای خرد کردن یاآسیاب کردن راانجام می دهد.

بازگشت به ابتدای صفحه







CAPTCHA
دفعات مشاهده: 3163 بار   |   دفعات چاپ: 533 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر