برگزاری کلاس آموزشی قرائت متون تاریخی به زبان ترکی آذربایجانی با محوریت سیاحت سه ماهه در اروپا توسط انجمن علمی تاریخ

 | تاریخ ارسال: 1397/1/28 - 13:50 | 
انجمن علمی تاریخ

- عنوان برنامه: قرائت متون تاریخی به زبان ترکی آذربایجانی با محوریت سیاحت سه ماهه در اروپا
- نوع برنامه: 
فعالیت آموزشی
- سطح برگزاری: دانشکده‌ای
- مدرس: آقای دکتر سجاد حسینی
- محل برگزاری: آمفی تئاتر دانشکده ادبیات و علوم‌انسانی
- زمان برگزاری:  ۱۳۹۷/۱/۲۸
- مدت برنامه: ۲ ساعت
- تعداد شرکت‌کنندگان: ۵ نفر
---

توضیح مختصر:

به همت انجمن علمی تاریخ دومین کارگاه قرائت متون تاریخی به زبان ترکی اذربایجانی با محوریت سیاحت سه ماهه در اروپا اثر عادل خان زیاد اوغلی با حضور دانشجویان تاریخ در سالن امفی تئاتر دانشکده علوم انسانی برگزار گردید.
دکتر سجاد حسینی عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی در این برنامه گفت: خاندان زیاد اوغلی در منطقه ی قره باغ زندگی می‌کردند و در دوران صفوی تا اوایل قرن بیستم این خاندان تاثیر گذار بودند، به واسطه‌ی خدمات فراوانی که به حکومت صفویان نشان دادند در آن دوره به آنها لقب زیاد اوغلی داده شد که به معنای زیاد خدمت کردن بود. این خاندان جانثاری‌ها و جانفشانی‌های بسیاری برای خاندان صفوی انجام داده‌اند و آنها حاکمان منطقه گنجه و دیگر مناطق بودند.
وی افزود: تا دوره جنگ‌های ایران و روس آنها هم چنان حاکمان این نواحی بودند و آخرین بازمانده از این خاندان جوادخان بود که در تاریخ از او با نام جوادخان گنجه ای یاد می‌شود که در برابر حملات روس‌ها مقاومت کرده و قلعه‌ی گنجه را ترک نمی‌کند و در شب عید سعید فطر به همراه پسرش حسینعلی آقا کشته می‌شود و بعد از کشته شدن روسها وارد این منطقه می‌شوند.
حسینی گفت: اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم ما مشاهده می‌کنیم که دو تن از فرزندان این خاندان به ویژه اسماعیل خان زیاد خان و عادل خان زیاد خان در جنگهای ارمنی برای مسلمانان این منطقه تلاش بسیاری می‌کردند و این دو برادر نقش مهمی را بر عهده داشتند.
وی در ادامه افزود: عادل خان اولین سفیر آذربایجان در ایران بود و سه اثر مهم از خود به یادگار گذاشت که با عنوان های معلومات در آذربایجان، سیاحت سه ماهه در اروپا، طیران قلم.
اما طی تحولات  بعدی زمانی که در تهران بود خبر یافت شوروی‌ها جمهوری آذربایجان را تسخیر کردند و اعضای خانواده او به دست روس ها افتاد. او تلاش بسیار کرد تا با کمک دولت قاجار بتواند برادرش را نجات دهد ولی او هرگز نتوانست به کشورش بازگردد و در سالهایی که در تهران بود اثر خود طیران قلم را می نوشت و بعد از مدتی به ترکیه رفت و باقی عمرش را در آنجا سپری نمود.
دکتر سجاد حسینی در ادامه این برنامه به قرائت بخشی ازکتاب سیاحت سه ماهه در اروپا اثر این نویسنده به زبان  ترکی اذربایجانی پرداختند.


***



CAPTCHA