برگزاری نشست تخصصی قرائت، ترجمه و تفسیر کونول رساله سی توسط انجمن علمی تاریخ

 | تاریخ ارسال: 1396/2/25 - 15:25 | 

عنوان برنامه :

برگزاری نشست تخصصی قرائت، ترجمه و تفسیر کونول رساله سی توسط انجمن علمی تاریخ

زمان : شنبه بتاریخ ۹۵/۱۱/۱۶

مکان : کتابخانه ی تخصصی شیخ صفی الدین اردبیلی

        برنامه شیخ صفی الدین اردبیلی و خطایی در ادبیات عاشیقی دوران صفوی به همت انجمن علمی رشته ی تاریخ در تاریخ ۹۵/۱۱/۱۶، با حضور بیش از ۲۰نفر از دانشجویان رشته های مختلف در محل کتابخانه ی تخصصی شیخ صفی الدین اردبیلی و با تدریس استاد حسینی انجام شد.

       دکتر سجاد حسینی عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی در این نشست گفت: ادبیات عاشیقی بخشی از ادبیات عامیانه آذربایجان است اما با این احوال بسیاری از روایت های عاشیقی مانند کوراوغلی و اصلی وکرم دارای روایت های ترکمنی و گرجی و ارمنی و... نیز میباشند . وی افزود: ادبیات عاشیقی در بعد از اسلام شکل اسلامی به خود گرفت و تا دوران معاصر به حیات خود ادامه داد و در دوران بعد از مغول به تصوف گراییدو در عهد صفوی با اعتقادات رایج در این دوره هم صدا شد. وی افزود: ادبیات عاشیقی در دوران صفوی رونق بسزایی یافت . به نحوی که بسیاری قله های ادبیات عاشیقی چون عاشیق قوربانی و عاشیق عباس در این دوران ظهور کردند. بسیاری از شخصیت های سیاسی چون شاه اسماعیل اول و شاه عباس وارد داستان های عاشیقی شدند و اکثر این داستان ها تبیین گر فضای تاریخی عهد صفوی شدند.

از نتایج و دستاورد های مهم این برنامه ضمن آشنایی با ادبیات عاشیقی و همچنین معرفی شخصیت های عاشیق قوربانی و عاشیق عباس و خسته قاسم بخش هایی از اشعار این عاشیقان در ارتباط با شیخ صفی الدین اردبیلی و شاه اسماعیل صفوی و شاه عباس صفوی قرائت و تفسیر شد.

AWT IMAGE

***

AWT IMAGE



CAPTCHA