معاونت فرهنگی و اجتماعی

EN | AR |

کارگاه آموزشی تاب آوری شهری

عنوان برنامه: کارگاه آموزشی تاب آوری شهری

مکان: سالن آمفی تئاتر دانشکده علوم انسانی

زمان: ۹۵/۲/۱۲ بمدت ۳ ساعت

-

چکیده ای از برنامه اجرا شده:

به همت انجمن علمی جغرافیا و برنامه ریزی نشست تخصصی «تاب آوری شهری» در تاریخ ۹۵/۰۲/۱۲ در سالن آمفی‌تئاتر دانشکده ادبیات و علوم انسانی و با حضور ۵ تن از اساتید و بیش از ۶۰ نفر از دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد و کارشناسی برگزار گردید. در این کارگاه که با حضور ریاست دانشکده (دکتر حبیب ابراهیم پور)، معاونت پژوهشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده (دکتر حسینی) و معاونت مالی دانشکده (دکتر حسن زاده) و مدیر گروه جغرافیا و برنامه ریزی دکتر عطا غفاری گیلانده همراه بود، ابتدا دکتر ابراهیم پور ضمن سخنرانی در رابطه با فعالیت‌های چشمگیر انجمن علمی جغرافیا و برنامه ریزی، فرمودند انجمن علمی مذکور در طی مدت کوتاهی که از تشکیل آن می‌گذرد فعالیت چشمگیر و خیره کننده داشته است و یکی از فعال‌ترین انجمن‌ها در سطح دانشگاه می‌باشد. ایشان افزودند انجمن علمی جغرافیا و برنامه ریزی در طول ۵ سال اخیر در میزان اجرای فعالیت‌ها، رکورد دار دانشکده و مثمر به ثمر بوده و از اساتید مجرب و متخصص برای هر کارگاه استفاده کرده اند و یکی از ویژگی‌های بارز این انجمن در سطح کشوری، استفاده از دانشجویان نخبه و استعداد درخشان در اعضای اصلی انجمن می‌باشد که یکی از نقاط قوت انجمن مذکور می‌باشد. همچنین ایشان افزودند امید است فعالیت‌های در بعد برگزاری همایش‌ها و کنفرانس‌ها برداشته شود.

در رابطه با بحث تاب آوری شهری نیز با اشاره به موج مهاجرت مردم به شهرها و اینکه آیا شهر ها توان مهاجرین را دارند یا نه؟ و بحث تراکم فروشی شهرداری‌ها را مطرح نموده و موضوع کارگاه را بسیار بحث جالب، به روز و مناسبی دانسته و لزوم انعکاس خبری آن در رسانه های عمومی و اجتماعی را مطرح کرده و فرمودند نتایج باید به گوش مسئولین رسیده شود. بعد از ایشان دکتر علیرضا محمدی، عضو هیئت علمی گروه جغرافیا و برنامه ریزی دانشگاه محقق اردبیلی بحث را به صورت تخصصی پیگیری نمودند. که فایل تدریس استاد در وبلاگ انجمن به آدرس www.gplanninguma.blog.ir گذاشته می‌شود.

دستاوردها و نتایج برنامه:

از سال ۱۹۷۳ توسط فردی به نام هولینگ ارائه شد. از سال ۲۰۱۰ توسط اداره ی کاهش خطر بلایای سازمان ملل متحد به صورت جهانی پیگیری شده است.

  1. مفهوم تاب آوری شهری: تاب آوری شهری عبارت است از:

ظرفیت ساکنان، اجتماعات محلی، نهادها و زیرساخت های کالبدی و اجتماعی، سیاسی و اقتصادی شهری برای تداوم حیات، انطباق و تدوام رشد و بازگشت به شرایط عادی بعد از وقوع بلایای محیطی و انسانی همانند سیل، زلزله، یخبندان، آتش سوزی یا جنگ است.

آمادگی یک شهر یا محله برای واکنش، انعطاف پذیری و بازگشت پذیری به شرایط عادی بعد از وقوع بحران.

  1. توانایی یک سیستم یا جامعه در معرض خطر برای مقاومت، جذب، پوشش و باز توانی در برابر اثرات یک مخاطره در زمان مناسب و بطور کارآمد شامل محافظت و مرمت ساختارها و عملکردهای اساسی و حیاتی می باشد.

شهر تاب آور چیست؟

  • شهری است که در آن بلایا به کمترین میزان رسیده است؛
  • دارای دولت محلی فراگیر، صالح و پاسخگو است، که دغدغه شهرنشینی پایدار را دارد و قبل، حین و پس از یک رویداد طبیعی ناگوار خود را ملزم به تأمین منابع لازم جهت توسعه ظرفیت های مدیریت و سازماندهی می داند.
  • شهری است که در آن، اختیار و قدرت لازم جهت شرکت در تصمیم گیری و برنامه ریزی شهر خود در کنار مقامات محلی به مردم داده می شود و مردم برای دانش محلی و بومی، ظرفیت ها و منابع موجود خود، ارزش قائل می شوند.

شهری است که در آن:

  • تدابیری برای پیش بینی و کاهش اثر بلایای طبیعی اتخاذ شده است.
  •  از فن آوری های هشدار دهنده و نظارت سریع برای مواجهه با بحران ها استفاده شده است.
  •  راه هایی برای حفظ زیرساخت ها، اموال عمومی و خصوصی اتخاذ شده است.
  • راهکارهایی برای کاهش زیان های جسمی و اجتماعی ناشی از حوادث طبیعی و یا انسانی اتخاذ شده است.
  • آمادگی لازم برای مقابله سریع، اجرای راهکارهای بازیابی فوری و بازگرداندن سریع خدمات اساسی و از سرگیری فعالیت های اجتماعی، نهادی و اقتصادی پس از حوادث وجود دارد.

بقیه مباحث در وبلاگ انجمن به صورت مفصل توضیح داده می شود.

AWT IMAGE

***

AWT IMAGE

***

AWT IMAGE

***

AWT IMAGE

***

AWT IMAGE



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 1995 بار   |   دفعات چاپ: 593 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر