برگزاری اجلاسیه دانشگاه های استان اردبیل با مؤسسه ISC به میزبانی دانشگاه محقق اردبیلی

 | تاریخ ارسال: 1402/6/13 - 16:58 | 
اجلاسیه دانشگاه های استان اردبیل با مؤسسه ISC به میزبانی دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر سید احمد فاضل زاده رئیس مؤسسه ISC ۱۳ شهریور در اجلاسیه دانشگاه های استان اردبیل با مؤسسه ISC به میزبانی دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به تاریخچه ای از این مؤسسه، گفت: این مؤسسه در راستای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر راه اندازی یک پایگاه جهت نمایه سازی نشریات جمهوری اسلامی ایران و کشورهای اسلامی در سال ۱۳۸۷ تاسیس شد و وظیفه رصد و پایش علم و فناوری کشور و ۵۷ کشور اسلامی را بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه وظیفه اطلاع رسانی علم و فناوری کشور نیز به موسسه ISC واگذار شده است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به لحاظ تعداد دانشگاه ها و موسسات پژوهشی پر استناد در میان کشورهای جهان با ۱۱۵ دانشگاه رتبه چهاردهم و در بین کشورهای اسلامی رتبه دوم را پس از ترکیه دارد.
رئیس مؤسسه ISC ادامه داد: بر اساس میزان تولیدات علمی نمایه شده در پایگاه اسکوپوس، جمهوری اسلامی ایران با ۷۸ هزار و ۲۰۹ مستند رتبه اول را در بین کشورهای اسلامی دارد. همچنین اچ ایندکس جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۲، ۴۴۵ بوده که به این معناست که ۴۴۵ مقالات منتشر شده با آدرس سازمانی ایران، حداقل ۴۴۵ بار به آن استناد داده شده است.
فاضل زاده افزود: در سال ۱۴۰۱ جمهوری اسلامی ایران دارای ۱۴ پژوهشگر پر استناد یک دهم درصد برتر، ۸۴۱ پژوهشگر پر استناد یک درصد برتر و یک هزار و ۹۴۱ پژوهشگر پر استناد ۲ درصد برتر بوده است.
رئیس موسسه ISC گفت: در راستای پاسخ به نیازهای کشور و کاربردی کردن پژوهش ها، در سال ۱۴۰۱ نظام ایده و نیازها (نان) توسط ISC راه اندازی شد و تاکنون وزارتخانه ها و دستگاه های مختلف نیازهای خود را در این سامانه ثبت نموده اند که طبق آخرین آمار، بی از ۹ هزار نیاز و یک هزار و ۷۷۷ ایده در سامانه نان ثبت شده است.
وی ادامه داد: از استان اردبیل تاکنون ۲۳۳ نیاز در سامانه نظام ایده ها و نیازها ( نان) ثبت شده است که به ۷۹ نیاز آن پاسخ داده شده است.
دکتر اسماعیل چمنی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی نیز ضمن معرفی این دانشگاه، گفت: دانشگاه محقق اردبیلی در حال حاضر دارای حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ دانشجوی ایرانی و بیش از یک هزار دانشجوی خارجی است.
وی با بیان اینکه دانشگاه محقق اردبیلی در طول سالیان گذشته با تلاش همکاران و مدیران پیشرفت های خوبی در حوزه رتبه بندی داشته است، افزود: در همین راستا در رتبه بندی لایدن شاهد صعود ۳۱ پله ای رتبه دانشگاه بودیم، همچنین در شاخص Affordable & Clean Energy رتبه بندی جهانی تاثیر تایمز ۲۰۲۳  رتبه هفتم جهان را کسب کرده ایم.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه این دانشگاه در رتبه بندی ISC نیز رتبه ۱۷ را داشته و در جمع ۱۰ دانشگاه جامع برتر کشور قرار دارد، ادامه داد: در حوزه مهندسی در رتبه بندی موضوعی تایمز رتبه ۳ و در حوزه مهندسی مواد در رتبه بندی موضوعی شانگهای رتبه اول کشور را دارا هستیم.
وی با بیان اینکه در رتبه بندی تایمز کشورهای آسیایی رتبه ۲ و در رتبه بندی سایماکو رتبه ۷ دانشگاه های جامع را داریم، اضافه کرد: همچنین این دانشگاه دارای ۵ دانشمند یک درصد برتر جهان، ۱۶ دانشمند ۲ درصد برتر جهان و پراستنادترین پژوهشگر حوزه علوم انسانی کشور می باشد.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی پذیرش ۴۱ پژوهشگر پسادکتری در این دانشگاه را یادآور شد و گفت: به دنبال افزایش مجلات علمی پژوهشی دانشگاه هستیم که در همین راستا طی یک سال گذشته ۱۳ مجله جدید به مجله های موجود دانشگاه اضافه شده است.
دکتر جبرائیل رزمجو معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی نیز تاسیس موسسه ISC را یکی از کارهای ماندگار سیستم علمی کشور عنوان کرد و گفت: تحولات بسیار خوبی در موسسه ISC ایجاد شده که امید می رود این موسسه بیش از پیش بدرخشد.
وی همچنین در خصوص فعالیت های دانشگاه محقق اردبیلی در حوزه های حضور در رتبه بندی های ملی و بین المللی، مجلات علمی پژوهشی و برگزاری همایش های ملی و بین المللی توضیحاتی ارائه نمود.
در ادامه نشست اعضای حاضر دیدگاه ها و نظرات خود را بیان نموده و در ادامه جلسه ای نیز با حضور هیات رئیسه و معاونان پژوهشی و اساتید دانشکده های دانشگاه محقق اردبیلی برگزار و پرسش و پاسخ  در حوزه های مختلف نشریات، رتبه بندی و سکوهای علم و فناوری انجام گرفت.
پایان خبر


CAPTCHA
دفعات مشاهده: 258 بار   |   دفعات چاپ: 12 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر