معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی خبر داد: بسط و گسترش گالری های جدید و استفاده از فناوری های نو در معرفی موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی

 | تاریخ ارسال: 1402/3/3 - 09:49 | 
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی از بسط و گسترش گالری های جدید و استفاده از فناوری های نو در معرفی موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر جبرائیل رزمجو ۳ خرداد در بازدید از موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی که به مناسبت هفته میراث فرهنگی انجام گرفت، گفت: موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی محل گردآوری و حفاظت آثار، اشیا، نمونه ها، اسناد و اطلاعات متنوع مرتبط با شاخه های علوم و فناوری و دستاوردهای علمی و فرهنگی و فناوری بوده و آنها را به صورت مجموعه های نمایشگاهی به همراه توضیحات علمی برای استفاده عموم ارائه می­ کند.
وی افزود: علاوه بر این موزه با برگزاری برنامه ­های متنوع علمی و آموزشی زمینه ایجاد و اشاعه تفکر علمی در جامعه را فراهم آورده و با نمایش پایه های دانش و تحول فناوری و سیر پیشرفت علوم در شاخه های گوناگون خلاقیت و تفکر ذهنی دانش آموزان و دانشجویان را بارور نموده و زمینه های پیشرفت و نوآوری های علمی و عملی استعداد آنان را فراهم می سازد.
رزمجو تصریح کرد: این موزه، موزه ای متفاوت و با تجربه ای نو در زمینه آموزش و پژوهش و تلاشی مکمل برای فراهم نمودن گردش های علمی هدفمند و همچنین فناورانه در درون مجموعه دانشگاه ولی دارای ارتباط زنده و پویا با جامعه و رده های مختلف سنی منطقه  می ­باشد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: از اهداف مهم این موزه علاوه بر نشان دادن تاریخ علوم مختلف در منطقه و مکاتب آموزشی مختلف، نمایش سیر تحول علوم و فناوری ­های مختلف علمی و ایجاد خلاقیت و کاوشگری و طرح پرسش در ذهن کودکان، نوجوانان، جوانان، دانش آموزان و دانشجویان و باروری و هدایت آن به سوی نوآوری و شکوفایی ذهن آنان است.
وی با بیان اینکه این موزه در مدت اندک فعالیت خود با همتی بالا و مثال زدنی بیش از پنجاه هزار شیء و قطعه موارد موزه­ ای مختلف را گردآوری و در خود جای داده و مجموعه­ ای غنی را ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد: با توجه به جمع آوری گنجینه فاخر علمی و اسناد و موارد موزه ­ای بسیار در این موزه، کلیه ارکان دانشگاه بخصوص معاونت پژوهش و فناوری حامی و پشتیبان برنامه ­های موزه تاریخ علوم بوده و از برگزاری رویدادهای مختلف علمی و فرهنگی در این موزه حمایت می­ کند.
رزمجو تاکید کرد: رویکرد این معاونت در موزه تاریخ علوم، بسط و گسترش گالری­ های جدید و استفاده از فناوری­ های نو در معرفی و بازدید و ارائه اطلاعات و فعال تر کردن موزه مجازی در کنار جایگاه فیزیکی موزه و گسترش همکاری­ ها با سایر ارگان­ ها، موزه­ ها و موسسات در سطح استانی، ملی و بین المللی می ­باشد.
مهندس محمد انوار رئیس موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی نیز با بیان اینکه این موزه که دارای مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است در طی بیش از هفت سال فعالیت خود، هفت سال پیاپی از سوی کمیته ملی موزه های ایران(ایکوم ایران) در بخش موزه­ های دولتی کوچک در شاخص­ های مختلف به عنوان موزه برتر کشور انتخاب و تجلیل شده است.
وی افزود: همچنین کسب جایزه ترویج علم، موزه برتر به دلیل فعالیت­ های مجازی در دوران کرونا، تجلیل به دلیل فعالیت در معرفی مفاخر علمی و فعالیت در زمینه ­های مختلف از سوی نهادها و موسسات مختلف مانند اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، بنیاد نخبگان، کمیته ملی موزه های ایران، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، استانداری اردبیل و غیره مورد تجلیل و تشویق قرار گرفته است.
انوار اضافه کرد: عضویت در کمیته ملی موزه­ های ایران، کمیته بین المللی موزه ­ها و مجموعه ­های دانشگاهی (یومک)، شورای موزه­ های دانشگاهی کشور و ارتباط مستمر با نهادهای ملی و بین المللی در راه تحقق اهداف موزه از فعالیت ­های مستمر آن می ­باشد.
رئیس موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به برنامه های این موزه برای سالجاری، گفت: برگزاری چندین نمایشگاه تخصصی علمی، تاریخی و اسناد و همچنین کارگاه های تخصصی در موضوعات متنوع و همایش علمی در سطح ملی در دستور کار قرار دارد و نشریه علم و موزه که قبلا منتشر می شد نیز مجددا با شماره ها و ویژه نامه های جدید منتشر خواهد شد.
وی افزود: تسهیل همکاری ­های موزه با انجمن ­های علمی دانشجویی، موسسات مردم نهاد، گسترش موزه­ های اقماری و تخصصی و پررنگ نمودن افتخارات علمی استان و رونق تالار افتخارات موزه از دیگر رویکردهای موزه تاریخ علوم می ­باشد.
انوار یادآور شد: با توجه به شعار جهانی امسال موزه ­ها(موزه، پایداری و حال خوب(زیست بهتر))، تلاش خواهیم کرد با پایداری موزه و برنامه ­های متنوع آن حال خوبی را در مخاطبین ایجاد کرده و خاطره خوش و زیست بهتری را برای آنان که آینده سازان کشورمان هستند به جا بگذاریم.
رئیس موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی گفت: دانشگاه محقق اردبیلی برای تحقق اهداف پژوهشی و آموزشی خود در تاسیس موزه تاریخ علوم، در طول سال بصورت رایگان پذیرای دانش آموزان، دانشجویان و کلیه علاقمندان بوده و برنامه ­ها و گردش­ های علمی هدفمندی را برای مخاطبین خود برنامه ریزی می­ کند.
پایان خبر


CAPTCHA
دفعات مشاهده: 229 بار   |   دفعات چاپ: 17 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر