رئیس مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی خبر داد: طراحی و ساخت دوربین حرارتی هوشمند توسط فناوران مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی
رئیس مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی از طراحی و ساخت دوربین حرارتی هوشمند توسط فناوران مرکز رشد این دانشگاه در راستای تشخیص بیماران ناشی از ویروس کرونا خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر برومند صلاحی از طراحی و ساخت دوربین حرارتی هوشمند در راستای تشخیص بیماران ناشی از ویروس کرونا خبر داد و گفت: این محصول توسط شرکت فرایند پیشرفته آینده ایرانیان از واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد واحدهای فناوری این دانشگاه طراحی و ساخته شده است.
وی افزود: در اپیدمی های مشابه ویروس کرونا، از آنجایی که کنترل عبور و مرور افراد بیمار و اعلام هشدار فوری اهمیت بسیار زیادی دارد، لذا از این فناوری می توان برای تشخیص فوری تب افراد استفاده کرد و به غربالگری بیماران از افراد سالم پرداخت.
صلاحی ادامه داد: دقت بالای اندازگیری و سرعت عمل در تشخیص دمای بدن افراد به صورت آنی از ویژگی ها و مزیت های این دستگاه است.
رئیس مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه این محصول از نظر کیفیت با محصولات خارجی مشابه قابل رقابت است، تصریح کرد: از آنجاییکه بخش های اصلی این دستگاه به همراه تمامی نرم افزارهای آن در این شرکت تولید می شود، لذا هزینه تمام شده آن نسبت به نمونه های خارجی دستگاه بسیار کمتر بوده و از این جهت، تولید آن در داخل موجب صرفه جویی بالای ارزی در کشور خواهد شد.
مهندس حجت فلاح مدیر بخش تحقیق و توسعه شرکت فرآیند پیشرفته آینده ایرانیان و طراح و سازنده دستگاه مذکور نیز گفت: این دوربین حرارتی هوشمند از طریق تصویربرداری حرارتی این امکان را فراهم می آورد که گرمای ساطع شده از اجسام مختلف قابل مشاهده گردد و با ثبت دمای اشیا در کادر خود، هر دمایی را با رنگی مخصوص به نمایش بگذارد، به نحوی که دمای خارج شده از هر جسم، با اشیای اطرافش قابل مقایسه گردد و دماهای پایین تر با رنگ های آبی، بنفش یا سبز و دماهای بالاتر با رنگ های قرمز، نارنجی یا زرد به نمایش درآیند.
وی افزود: تصویربرداری حرارتی در بخش های مختلفی کاربرد دارد، به نحوی که شرکت های تأمین کننده انرژی، از این فناوری برای یافتن محل نشت حرارت از شکاف های درب و پنجره، بالگردهای پلیس برای تعقیب افراد مظنون در شب، متصدیان ایستگاه های هواشناسی برای پایش طوفان ها و تندبادها و پزشکان از این فناوری برای تشخیص اختلالات و بیماریها استفاده می کنند.
فلاح ادامه داد: با این دستگاه می توان دمای افراد را حین تردد و بدون نیاز به توقف آنها اندازه گیری کرد و کافی است که در مسیر عبوری افراد در راهرویی با عرض مناسب برای جلوگیری از تمرکز افراد تعبیه شود، در اینصورت بدون نیاز به توقف، دمای بدن شخص با عبور از جلوی این دوربین حرارتی، اندازهگیری شده و در صورت بالا بودن دمای بدن فرد، دستگاه به صورت خودکار هشدار می دهد.
مدیر بخش تحقیق و توسعه شرکت فرآیند پیشرفته آینده ایرانیان تصریح کرد: تعدادی از کشورهای صنعتی جهان صاحب این فناوری هستند و با ساخت این دوربین توسط این شرکت و نیز برخی شرکت های دیگر، این فناوری در کشورمان بومی شده است.
دفعات مشاهده: 585 بار |
دفعات چاپ: 116 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر