روابط عمومی

EN | AR |

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی در مراسم روز مزرعه شتر دوکوهانه استان اردبیل تاکید کرد: عشایر میراث‌دار فرهنگ کهن کشور هستند / ضرورت توجه به صیانت از شتردوکوهانه استان اردبیل

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی در جعفرآباد مغان به ضرورت توجه به صیانت از شتردوکوهانه استان اردبیل تاکید کرد و گفت: عشایر میراث‌دار فرهنگ کهن کشور هستند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر جبرائیل رزمجو ۵ دی در مراسم روز مزرعه شتر دوکوهانه استان اردبیل در جعفرآباد مغان با اشاره به فعالیت‌های عشایر منطقه، گفت: عشایر غیور ما علیرغم منفعت اقتصادی، در حفظ و صیانت از شتردوکوهانه تلاش می‌کنند.
وی تاکید کرد: بایستی در جهت حفظ این گنجینه ارزشمند ژنتیکی که در حال انقراض است، دست به دست هم دهیم و اقداماتی انجام دهیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی با تاکید بر اینکه مسئولان منطقه باید به اهمیت موضوع واقف باشند، ادامه داد: عشایر زحمات بسیاری برای کشور کشیده‌اند و با توجه به اینکه تولید کننده فرآورده‌ها و محصولات دامی هستند، ولی متاسفانه از امکانات کمتری بهره برده‌اند.
وی با بیان اینکه عشایر زمانی که اجنبی‌ها به کشور حمله می‌کردند از مرزهای میهن عزیزمان پاسداری کرده‌اند، تصریح کرد: طبق فرمایش امام خمینی(ره) عشایر ذخیره انقلاب هستند و عشایر به نوعی سرمایه‌ای برای نظام و کشور هستند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه عشایر میراث‌دار فرهنگ کهن کشور هستند و سهم مهمی در نگهداری این میراث ارزشمند دارند، اضافه کرد: مردم نیز از دست‌رنج عشایر غیور و سلحشور بهره‌مند می‌شوند.
ساحره جوزی مدیر پروژه صیانت از شتر دوکوهانه FAO گفت: بررسی‌های اولیه در خصوص شتردوکوهانه استان اردبیل از سال گذشته توسط نمایندگی FAO آغاز شد و طی این مدت پیشنهادات عشایر و کارشناسان جمع‌بندی شد.
وی با بیان اینکه خواسته اولیه عشایر و شترداران بحث تسهیلات بانکی بود که متاسفانه این خواسته از عهده FAO خارج است، تاکید کرد: با این حال در زمینه تسهیلات بانکی و بیمه شترهای دوکوهانه پیگیری‌های لازم از طریق جهادکشاورزی انجام خواهد شد.
مدیر پروژه صیانت از شتر دوکوهانه هدف اصلی FAO از این طرح را پروژه انتقال دانش فنی دانست و ادامه داد: یکی از دستاوردهای اصلی این طرح تشکیل تعاونی برای شترداران بود تا این افراد زیرنظر تعاونی فعالیت کنند تا در خصوص تامین واکسن، دارو و مکمل‌های غذایی اقداماتی انجام شود.
وی با بیان اینکه طی ماه‌های اخیر که تعاونی تشکیل شده مجوزهای لازم برای خرید دستگاه‌های خوراک‌سازی اخذ شده و برخی دستگاه‌ها نیز خریداری شده است، افزود: جشنواره‌های محلی نیز ریشه‌های تاریخی و فرهنگی دارند و می‌توانند فضایی برای جوامع محلی ایجاد کنند تا دام‌های خود را به نمایش بگذارند و همچنین می‌توانند فرصتی ایجاد کنند تا اهمیت حفاظت از تنوع ژنتیکی را به جامعه نشان دهند.
جوزی با بیان اینکه این جشنواره‌ها فرصت‌های آموزشی گرانبهایی را برای مردم ایجاد می‌کنند تا شرکت‌کنندگان درک بهتری از حیوانات و نقش آنان در کشاورزی داشته باشند، اضافه کرد: جشنواره‌های محلی همچنین کشاورزان، پرورش‌دهندگان و افرادی را که به دنبال صیانت از آن نژادها هستند گردهم می‌آورند.
وی با بیان اینکه برای سال ۲۰۲۴ از طرف سازمان ملل سال شترسانان نامگذاری شده است، خاطرنشان کرد: دولت نیز باید در خصوص برگزاری منظم جشنواره‌ها توجه جدی داشته باشد. همچنین سازمان گردشگری در بحث اکوتوریسم و سازمان ترویج کشاورزی در بحث ترویج اکوتوریسم می‌توانند کمک کنند.
مدیر پروژه صیانت از شتر دوکوهانه تاکید کرد: استان اردبیل با توجه به ظرفیت عظیم گردشگری و دارا بودن چشمه‌های آب‌های گرم و معدنی در بحث گردشگری حرفی برای گفتن دارد که می‌توانند با برگزاری تورهای گردشگری و اختصاص بخشی از آن به شتردوکوهانه اقداماتی در این خصوص انجام دهند.
مهندس منصور رستم‌نژاد معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز با بیان اینکه این استان از قطب‌های مهم دامپروری کشور است، گفت: نسل شترهای دوکوهانه در استان در حال انقراض است ولی با حمایت‌های سازمان خشکبار جهانی در تلاش هستیم از این سرمایه ارزشمند صیانت کنیم.
وی با اشاره به دلایل اصلی کاهش جمعیت شتردوکوهانه استان اردبیل، افزود: تغییر شیوه کوچ عشایر و ماشینی‌شدن آن، حمل بار و اسکان عشایر و تغییر کاربری اراضی از جمله مهمترین این دلایل هستند.
دکتر بابک مغازه‌ای مدیر بنیاد مهر پایدار نیز با بیان اینکه گردشگری کشاورزی و عشایری در طول سال‌های اخیر مجوز مجموعه گردشگری برای آنها صادر شده است، گفت: عشایر می‌توانند ضمن اینکه کار مزرعه خود را انجام دهند، از گردشگران استقبال کرده و درآمد خود را افزایش دهند.
وی با بیان اینکه بی‌نظیرترین مجموعه گردشگری کشور در منطقه مغان قرار دارد، افزود: مزرعه کشت و صنعت مغان تنها مزرعه‌ای است که در کنار جاده اصلی قرار داشته و در کنار خود فرودگاه دارد و می‌تواند بهترین مقصد گردشگری منطقه باشد.
مدیر بنیاد مهر پایدار با بیان اینکه ستون استوار زندگی و معیشت عشایر در سفر کردن تعریف شده است و تمام فصول سال در سفر هستند، ادامه داد: گردشگری عشایری با حداقل سرمایه‌گذاری می‌تواند حداکثر بهره‌وری را داشته باشد و با فعالیت در این حوزه می‌توانیم پیشران گردشگری عشایری در دنیا باشیم.
وی با بیان اینکه گردشگری عشایری بارزترین نوع گردشگری خلاق و تجربه‌گرا است، افزود: گردشگری بیش از هر چیز دیگر به دانش و برنامه‌ریزی استفاده از امکانات محیطی نیاز دارد و گردشگری آینده اقتصاد سرزمین ما است.
پایان خبر



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 406 بار   |   دفعات چاپ: 103 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر