با پذیرش 215 مقاله؛ اولین همایش ملی خانواده آرمانی در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد
اولین همایش ملی خانواده آرمانی با پذیرش ۲۱۵ مقاله و با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، آیت الله سیدحسن عاملی ۲۹ آذر در اولین همایش ملی خانواده آرمانی در دانشگاه محقق اردبیلی نهاد خانواده را کانون عفت معرفی کرد و گفت: نهاد مقدس خانواده محل پمپاژ عواطف به جامعه است.
وی با بیان اینکه کشورهایی که به فقر عاطفی مبتلا هستند هزینه های سنگینی را متحمل می شوند، افزود: طبق تعبیر مقام معظم رهبری خانواده سلول جامعه است و اگر این سلول دچار آفت شود، جامعه در سراشیبی قرار می گیرد.
امام جمعه اردبیل با اشاره به توجه ویژه شورای فرهنگ عمومی استان به موضوع خانواده، تصریح کرد: در این خصوص استمداد از مراکز علمی و دانشگاهی مورد تاکید شورای فرهنگ عمومی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه موضوع دانشگاه آرمانی طی سال های گذشته توسط دانشگاه محقق اردبیلی تبیین شد، ادامه داد: موضوع خانواده آرمانی نیز برنامه ریزی شد و امروز شاهد برگزاری این همایش هستیم و امید می رود برگزاری این نشست ها منتج به نتیجه مطلوب در دانشگاه، خانواده و جامعه شود.
نماینده ولی فقیه در استان اردبیل با بیان اینکه خانواده ثروت بزرگ عاطفی و معرفتی است، اظهارامیدواری کرد: با برگزاری این نشست ها دانشجویان در آستانه ازدواج مهارت های مناسبی را برای زندگی کسب کنند.
وی به برقراری ارتباط عاطفی بین پدر و مادر و فرزندان تاکید کرد و افزود: هر یک طلاق برای جامعه فاجعه و خطری جدی برای کشور است. در همین خصوص هر فردی ایده و برنامه ای برای جلوگیری از آسیب های اجتماعی به ویژه طلاق داشته باشد، از آن استقبال و حمایت می کنیم تا شاهد جامعه ای بدون طلاق باشیم.

دکتر اسماعیل چمنی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه خانواده در میان محیط های انسانی، مهمترین عامل مؤثر در تربیت دینی است، گفت: از نظر قرآن، خانواده مهمترین رکن تربیتی دینی در جامعه اسلامی است.
وی تاکید کرد: اهمیت خانواده تا جایی است که در آموزه های اسلامی، مواردی به عنوان شاخصه های رفتاری در راستای موفقیت این رکن مهم اجتماع، ارائه شده است.
رئیس دانشگاه معین استان اردبیل با بیان اینکه خداوند انسان ها را به تشکیل پایگاه مهم اجتماعی خانواده ترغیب کرده تا آنجایی که در سوره نور نیز بر آن تاکید کرده است، ادامه داد: بنابر آموزه های دینی و اسلامی سعادت و شقاوت جامعه انسانی به صلاح و فساد نهاد مهم خانواده بستگی دارد و هدف از تشکیل این نهاد مقدس تامین نیازهای عاطفی و معنوی انسان از جمله دستیابی به آرامش است.
وی با بیان اینکه خانواده آرمانی اسلامی متشکل از پدر و مادر و فرزندان است که از نظر انجسام و سلامت در حال تعادل قرار دارند، اضافه کرد: در یک خانواده متعادل و آرمانی اسلامی شناخت و پذیرش نقش و جایگاه متقابل، زمینه سازی و تلاش برای رفع نیازهای افراد خانواده، زمینه سازی برای پویایی و تکامل فردی، تلاش برای حفظ پیوندهای فرهنگی و اجتماعی خانواده، احترام متقابل فرهنگی و هماهنگی روابط افراد خانواده با یکدیگر حکم فرماست.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه اولین تاثیرات محیطی که انسان دریافت می کند از محیط خانواده است، ادامه داد: به دلیل اهمیت والای جایگاه خانواده، اسلام این کانون مقدس را بسیار ارج می نهد و به همین جهت است که در قرآن و روایات اسلامی راهکارهایی برای موفقیت خانواده بیان شده است.
وی با بیان اینکه پدر و مادر به عنوان محور و بنیاد اصلی خانواده آرمانی اسلامی منشا همه بودن ها و شدن های خانواده هستند، ادامه داد: دانشگاه محقق اردبیلی با توجه به توصیه نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل در حوزه دانشگاه آرمانی و خانواده آرمانی ورود پیدا کرد و اولین همایش ملی دانشگاه آرمانی را در سال ۱۴۰۰ برگزار کرد و امروز شاهد برگزاری اولین همایش ملی خانواده آرمانی در این دانشگاه هستیم.
رئیس دانشگاه معین استان اردبیل تاکید کرد: همه تلاش جامعه دانشگاهی ما رشد و توسعه دانشگاه، استان و کشور در عرصه های ملی و بین المللی است تا بتوانیم وظیفه خود را در راستای تحقق گام دوم انقلاب و جهاد علمی مدنظر مقام معظم رهبری انجام دهیم.
حجت الاسلام والمسلمین عبداله حسنی رئیس اولین همایش ملی خانواده آرمانی از دریافت ۲۴۰ مقاله توسط دبیرخانه همایش خبرداد و افزود: پس از بررسی مقالات توسط هیات داوران ۲۱۵ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت.
وی با بیان اینکه بحث خانواده بستری مهم است، افزود: فعالیت ها در این زمینه باید ادامه دار باشد.
رئیس اولین همایش ملی خانواده آرمانی تصریح کرد: خانواده بهترین و مهمترین بنا در اسلام و محبوب ترین در پیشگاه ذات اقدس الهی است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان اردبیل تصریح کرد: نبی مکرم اسلام تشکیل خانواده را امری مقدس دانسته و خداوند متعال بحث خانواده و تشکیل زندگی را بسیار دوست دارد.
حجت الاسلام و المسملین محمدرضا مصلح نیا مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی نیز با بیان اینکه تحقق خانواده آرمانی در گرو وجود جامعه آرمانی است، گفت: در خانواده و جامعه آرمانی نباید اجازه دهیم تا گرهی در زندگی مردم ایجاد شود.
دکتر محمد نریمانی دبیر علمی اولین همایش ملی خانواده آرمانی نیز با بیان اینکه این همایش یکی از نمادهای وحدت حوزه علمیه و دانشگاه است، گفت: تقارن روز وحدت حوزه و دانشگاه و همایش خانواده آرمانی بحث مهم و اثرگذاری است که امید می رود در همه فعالیت های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی نمود عینی و عملی پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه یکی از مصادیق عینی و قابل لمس خانواده آرمانی خانواده سالم است، افزود: طبق پژوهش های داخلی و خارجی پنج سال اخیر، چنانچه دو عامل اصلی ارتباط زن و مرد و ارتباط والدین با فرزندان سنجیده و تقویت شود، می توان یک خانواده سالم و در نتیجه کیفیت زندگی بهتری را انتظار داشت.
رئیس دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه انسجام خانواده نیازمند تعهد، صمیمیت و علاقمندی زیاد است، افزود: اعضای خانواده می بایست خودمداری را کنار گذاشته و برای خانواده از خودگذشتگی کنند.
وی همچنین مسئولیت پذیری را از عناصر اصلی تحقق خانواده سالم دانست و افزود: مسئولیت پذیری تک تک اعضای خانواده به بهبود کیفیت خانواده و همچنین جامعه کمک خواهد کرد.
دبیر علمی اولین همایش ملی خانواده آرمانی قدردانی زبانی و عملی را ضامن سلامت روانی و اجتماعی خانواده دانست و گفت: اعضای خانواده سالم از احساس امنیت برخوردارند و خود را مورد حمایت احساس می کنند.
وی خوشبین بودن اعضای خانواده و داشتن نگرش متغیر جزئی و کنترل پذیر را از دیگر فاکتورهای خانواده سالم عنوان کرد و خاطرنشان کرد: تمامی این موارد تنها در سایه رشد بعد معنوی خانواده سالم است که خانواده آرمانی را شکل می دهد.
گفتنی است در ادامه دکتر علی صدرا مدرس دوره های خانواده به ارائه بیانات تخصصی خود پیرامون خانواده آرمانی پرداخت.
دفعات مشاهده: 345 بار |
دفعات چاپ: 74 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر