روابط عمومی

EN | AR |

مدیر پژوهش دانشگاه محقق اردبیلی مطرح کرد: ارائه راهکارهای علمی برای جلوگیری از آلودگی های زیست محیطی بسیار مهم است

مدیر پژوهش دانشگاه محقق اردبیلی گفت: ارائه راهکارهای علمی برای جلوگیری از آلودگی های زیست محیطی بسیار مهم است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر موسی ترابی ۲۱ آذر در مراسم اختتامیه اولین کنفرانس بین المللی کوهستان پایدار و سومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند در دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه محورهای این دو کنفرانس کاملا مرتبط با جامعه هستند، گفت: این کنفرانس ها در خصوص بخشی از مسائل و مشکلات که به عنوان گره در جامعه عنوان می شوند، راهکار ارائه می دهد.
وی با اشاره به مسائل زیست محیطی کشور، افزود: ایجاد انگیزه و آگاهی دهی در حوزه مدیریت پسماند بسیار مهم است.
مدیر پژوهش دانشگاه محقق اردبیلی با تاکید بر اینکه هر جایی که تحقیق و پژوهش نتیجه دهد باید از آن به عنوان راهکار استفاده شود، تصریح کرد: یکی از بهترین راه هایی که برای ایجاد آگاهی عمومی و آگاه سازی جامعه علمی می‌ تواند موثری واقع شود، برگزاری چنین کنفرانس ها و نشست های علمی است.
وی تصریح کرد: برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست و فجایع رخ داده در این حوزه، ارائه راهکارهای عملی بسیار مهم است.
دکتر ترحم بهزاد مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز با اشاره به حساسیت های اقلیمی و شکنندگی زیست بوم های کشور، گفت: طی ۵۰ سال اخیر شاهد کاهش بارش، افزایش تبخیر و تعرق بالقوه، افزایش دما و کاهش موجودی آب بودیم.
وی با اشاره به وضعیت فرسایش خاک، اضافه کرد: بر اساس برآوردهای کارشناسی و ارقام اعلام شده از سوی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری سالانه ۲ میلیارد تن خاک کشور فرسایش می یابد، بدین معنی که سالانه ۱۵.۴ تن در هکتار از خاک های کشور فرسایش می یابد.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: همچنین بر اساس آمار ارائه شده از سوی امور بررسی های برنامه عمران سازمان ملل هزینه فرسایش خاک در ایران ۱۴ درصد درآمد ناخالص ملی برآورد شده است.
وی با بیان اینکه ۲۸ درصد سطح کشور در معرض سیل های شدید و طبقاتی قرار دارد، تصریح کرد: به طور کلی مناطق کوهستانی مستقیما با ارتفاعات و ناهمواری های زمین و رشته کوه ها در ارتباط است.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه حضور توامان ویژگی های هندسی، تفاوت تابش دریافتی و تغییرات دمایی با افزایش ارتفاع عوامل موثر بر تنوع محیط های کوهستانی و دگرگونی در شرایط جوی می باشند، ادامه داد: حفاظت، احیا و مدیریت بهینه محیط طبیعی کوهستان به عنوان اقدامی موثر در تامین منابع آبی و بهبود پوشش گیاهی پایین دست و ارتقای وضعیت اقتصاد آبخیزنشینان خواهد داشت.
وی با اشاره به محدودیت های اکوسیستم کوهستان، خاطرنشان کرد: محدودیت خاک، محدودیت فصل رویش، ضرورت حفظ، احیا و اصلاح پوشش گیاهی، صعب العبور بودن و تغییرات اقلیمی منجر به پدیده های حاد آب و هوایی از جمله این محدودیت ها هستند.
دکتر جوانشیر عزیزی دبیر علمی اولین کنفرانس بین المللی کوهستان پایدار به ضرورت و چرایی برگزاری این کنفرانس پرداخت و گفت: با توجه به مزایای کوهستان سازمان ملل متحد تصمیم به بزرگداشت کوهستان گرفته است؛ چراکه کوهستان محل سکونت ۱.۱ میلیارد نفر انسان، میزبان حدود نیمی از تنوع زیستی جهان و محل پیدایش اولیه تعدادی از مواد غذایی است.
وی با بیان اینکه ۱۱ دسامبر به عنوان روز جهانی کوهستان نامگذاری شده است، افزود: از سال ۲۰۲۱ تا سال ۲۰۳۰ نیز دهه احیای اکوسیستم ها از طرف سازمان ملل متحد در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه سال های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ نیز به عنوان ۵ ساله احیای کوهستان ها لحاظ شده است، اضافه کرد: این ۵ ساله فرصتی برای گردآوری حمایت های سیاسی، تحقیقات علمی و منابع مالی به منظور افزایش قابل توجه بازسازی و جلوگیری از تخریب بیشتر اکوسیستم های کوهستانی است.
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه خدمات اکوسیستم کوهستانی برای زندگی حیات است، افزود: کوه های سالم نیز برای تنوع زیستی اهمیت داشته و اکوسیستم های کوهستانی انعطاف پذیر برای سازگاری با تغییرات آب و هوایی نقش کلیدی دارند.
وی با بیان اینکه مردم کوهستان تحت تاثیر تخریب زمین قرار دارند، ادامه داد: اکوسیستم های کوهستانی نیز در معرض خطر آلودگی قرار داشته و کشاورزان و دامداران کوهستانی در مدیریت پایدار اکوسیستم های کوهستانی بسیار مهم هستند.
گفتنی است در ادامه بیانیه پایانی این دو کنفرانس قرائت و از Saswat Kumarkar از هندوستان، عباس بدری از جمهوری اسلامی ایران و  Abdessalari  Ouallariاز عراق به عنوان صاحبان مقالات برتر اولین کنفرانس بین المللی کوهستان پایدار و سیده مریم موسوی، مهسا حیدری و دکتر رضوان شاددل به عنوان صاحبان مقالات برتر سومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند تجلیل به عمل آمد.
پایان خبر



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 517 بار   |   دفعات چاپ: 118 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر