روابط عمومی

EN | AR |

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی خبر داد: آمادگی همه جانبه دانشگاه محقق اردبیلی در زمینه کمک به صیانت از شتر دوکوهانه

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی از آمادگی همه جانبه دانشگاه محقق اردبیلی در زمینه کمک به صیانت از شتر دوکوهانه خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر اسماعیل چمنی اول تیر در نشست علمی-فنی روز جهانی شتر با تاکید بر صیانت از شتر دوکوهانه استان اردبیل در دانشگاه محقق اردبیلی گفت: اهمیت شتر را می توان در آیات الهی، اشعار و ادبیات ایران اسلامی به وضوح مشاهده کرد و جایگاهش همواره ویژه بوده است.
وی افزود: با گسترش زندگی شهری و ورود به جهان متمدن سبب کاهش جمعیت شتر و خطر انقراض برخی گونه ‌های این حیوان شده است که در این زمینه نیازمند همت همگانی جهت جلوگیری از این اتفاق هستیم.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه این دانشگاه آماده هرگونه همکاری در زمینه صیانت از شتر دوکوهانه است، تصریح کرد: دانشگاه محقق اردبیلی با تمام امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی و تحقیقاتی خود به خصوص در حوزه کشاورزی، آماده همکاری جهت جلوگیری از انقراض شتر دوکوهانه است.
وی عنوان کرد: جای خرسندی است که استان اردبیل به عنوان مهد مطالعه شتر دوکوهانه قرار گرفته که امیدواریم با همت همگانی و اجرای طرح‌ های مصوب جمعیت شتر تثبیت و افزایش یاید.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به فعالیت های این دانشگاه، بیان کرد: دانشگاه محقق اردبیلی دارای ۴۰۰ عضو هیات علمی و بیش از ۱۴ هزار دانشجوی ایرانی و خارجی است.
وی با اشاره به درخشش دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه ‌بندی ‌های ملی و بین المللی، گفت: دانشگاه محقق اردبیلی بر اساس رتبه بندی تاثیر تایمز ۲۰۲۳ در میان دانشگاه های وزارت علوم رتبه نخست را دارا است.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی اضافه کرد: دانشگاه محقق اردبیلی دارای ۵ دانشمند یک درصد برتر و ۱۷ دانشمند ۲ درصد برتر جهان را دارا می ‌باشد که نشان از سطح علمی بالای این دانشگاه است.
مهندس نادر تقی ‌زاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: حفظ ژنتیکی شتر صرفا کار دولت نیست، بلکه نیازمند مردمی سازی در این زمینه هستیم؛ بطوریکه مردم در حوزه شترداری فعال شوند.
وی ادامه داد: حضور مردم نیازمند جذابیت در این حوزه است و این مهم نیز به واسطه صرفه اقتصادی تحقق می یابد و باید بررسی شود که چه مواردی سبب جذابیت حوزه شترداری می‌ شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: نیاز است در راستای حفظ شتر در کشور و استان اردبیل پروژه‌ های اقتصادی تعریف شود و سایر کارهایی که می تواند در مردمی سازی حفظ شتر مفید باشد در دستور کار وزارت قرار گیرد.
وی تاکید کرد: برای اینکه از نظر منابع مالی برای این پروژه مشکل به وجود نیاید نیاز است در وزارت جهاد کشاورزی یک ردیف بودجه ویژه در این راستا در نظر گرفته شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: تا زمانی که مردم رو به شترداری نیاورند نمی توان موفقیت این حوزه را شاهد بود و این نیز زمانی اتفاق می افتد که توجیه اقتصادی شترداری و ارزش آن در جامعه نمایان شود.
دکتر ساحره جوزی مدیر پروژهTCP  صیانت از شتر دو کوهانه فائو نیز گفت: بر اساس آخرین آمار بین المللی آخرین جمعیت شتر در سطح جهان ۳۵ میلیون نفر بوده است که به منظور تولید گوشت، شیر و پشم مورد استفاده قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه شتر دوکوهانه گونه ‌ای متفاوت از شتر تک کوهانه است، تصریح کرد: جمعیت شتر دوکوهانه در کشور و استان اردبیل به شدت تهدید می شود که امیدواریم با طرح ‌هایی که اجرا خواهد شد جمعیت شتر بهبود یابد.
دکتر سعید زیبایی رئیس انجمن شتر ایران گفت: هدفمان این است که به سمت شترداری نوین برویم، زیرا که شترداری نوین جنبه‌ های اقتصادی داشته و می تواند شترداری را اقتصادی کند.
وی با بیان اینکه شترداری یک منبع درآمد برای افراد است، عنوان کرد: کارآفرینی و ایجاد اشتغال در زمینه شترداری می تواند انجام شود، اما به شرطی که صرفه اقتصادی داشته باشد.
رئیس انجمن شتر ایران تاکید کرد: ارزش گذاری به حوزه شترداری و همچنین معرفی محصولات این حوزه و برندسازی می تواند تاثیر خوبی را در راستای اقتصادی کردن آن ایفا کند.
دکتر ترحم بهزاد مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: تا زمانی که برای  موضوع صیانت شتر فرآیند و ساختار تعیین و وظایف هر دستگاه را در این باره مشخص نکنیم، موفقیت بدست نخواهد آمد.
وی افزود: وقتی کسی برای شترداری زمان می گذارد و معاش خود را از این زمینه میگذراند، انتظار دارد در زمینه‌ های مختلف از جمله منابع مالی حمایت شود.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تاکید کرد: در سطح استان اردبیل هیچگونه محدودیتی برای چرای شتر در مراتع وجود ندارد و حمایت های مقتضی را در این زمینه انجام می دهیم.
دکتر احمدرضا سیدعلیان مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه امور دام وزارت جهاد کشاورزی و مدیر ملی پروژه صیانت از شتردوکوهانه نیز گفت: اکنون جمعیت شتر ایران به ۲۳۰ هزار نفر تنزل پیدا کرده و گونه‌هایی از این حیوان با ارزش در معرض انقراض قرار دارد.
وی در خصوص جلوگیری از انقراض شتر دوکوهانه در کشور، عنوان کرد: با ایجاد شرکت تعاونی های مختلف می ‌توان با رویکرد اقتصادی از انقراض این گونه جلوگیری کرد، زیرا که اگر رویکرد اقتصادی نباشد توفیقی حاصل نمی شود.
دکتر عباس اکبری شریف مدیرکل مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور نیز با بیان اینکه حفظ نژادهای بومی گونه های حیوانی ضرورت دارد، گفت: دام های بومی در حفاظت از اگرو اکوسیستم ‌ها و بقای تنوع در فرهنگ روستایی اهمیت ویژه ‌ای دارد.
وی در تشریح برنامه های جهاد کشاورزی در راستای صیانت از شتر، ادامه داد: تخصیص یارانه، اعتبارات و تسهیلات بانکی، استفاده از فناوری بیوتکنولوژی تولید مثل، فراهم سازی زیرساخت های لازم و غیره از جمله اقداماتی است که در راستای حفظ شتر در کشور انجام می شود.
گفتنی است در این نشست پیام دکتر جی سی سرپرست دفتر نمایندگی فائو در جمهوری اسلامی ایران به صورت تصویری پخش شد.



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 502 بار   |   دفعات چاپ: 40 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر