روابط عمومی

EN | AR |

مدیر پروژه TCP فائو: حفظ شتر دو کوهانه وابسته به عشایر است

مدیر پروژه TCP فائو گفت: حفظ شتر دو کوهانه وابسته به عشایر است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر ساحره جوزی در نشست علمی – فنی روز جهانی شتر با تاکید بر صیانت از شتر دوکوهانه استان اردبیل در دانشگاه محقق اردبیلی گفت: پروژه فائو در این خصوص دی ماه ۱۴۰۰ آغاز شده که در طی این مدت با چالش های بسیاری همراه بوده است.
وی افزود: حفظ شتر دو کوهانه وابسته به عشایر است که در این خصوص عشایر باید علاقمند به نگهداری شتر دو کوهانه باشند.
مدیر پروژه TCPفائو ادامه داد: در این راستا نیازمند به حمایت های مسئولین برای اجرای این پروژه هستیم.
مهندس ترحم بهزادی مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز گفت: هر گونه مسائلی در ارتباط با شتر دو کوهانه که در کشور نیاز به کمک داشته باشد مورد پشتیبانی قرار می گیرد.
وی همچنین به تشریح اهمیت نقش شتر از دیدگاه قرآن کریم پرداخت.
دکتر علیرضا قنبری رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی به حفظ گونه های شتر دو کوهانه تاکید کرد و گفت: ۸۰ درصد از نیازهای بشر وابسته به تنوع زیستی است و یکی از بزرگترین سرمایه ما که در طی قرن های گذشته برای ما باقی مانده است ژنتیک است.
وی بیان کرد: ایران دارای ۱۱ اقیلم از ۱۳ اقلیم در جهان است که این تنوع اقلیم سبب ایجاد تنوع ژنتیک شده است و سازمان جهانی فائو تأکید به حفظ نژادهای بومی دارد.
رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: استان اردبیل به سبب آب و هوای مساعد دارای تنوع ژنتیکی بسیاری می باشد که همین امر سبب شده تا در این استان شاهد تنوع ژنتیکی گونه های کمیابی باشیم.
وی با بیان اینکه شتر دوکوهانه فقط در استان اردبیل وجود دارد، اضافه کرد: براساس آمارهای موجود جمعیت شترهای دو کوهانه در حدود ۲۴۰ نفر است که باید به شتر دو کوهانه نگاه ویژه شود.
دکتر نوبخت اژدری معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز گفت: استان اردبیل رتبه نخست در شتر دو کوهانه، رتبه چهارم در تولید عسل و رتبه ۱۶ را در تولید شیر دارد.
وی افزود: همچنین ۱۰۰ درصد گوشت مورد نیاز استان در داخل استان تأمین می شود.
دکتر اردوان قربانی عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی نیز پیرامون مباحث مرتع داری و شتردوکوهانه گزارشی ارائه نمود.
پایان خبر



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 625 بار   |   دفعات چاپ: 161 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر