سومین همایش ملی آسیبهای اجتماعی در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد
سومین همایش ملی آسیبهای اجتماعی با شرکت مجازی و حضوری مسئولان استانی و کشوری در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.

به گزارش روابطعمومی دانشگاه، سردار دکتر محمد قصری رئیس پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی ناجا با حضور آنلاین در این همایش گفت: آسیبهای اجتماعی دارای ویژگیهای چندوجهی، دیرپا، گسترده، تعاملپذیر، تأثیرپذیر و تأثیرگذار هستند.
وی با بیان اینکه مسائل و آسیبهای اجتماعی واقعیت طبیعی نیستند بلکه واقعیتهای انسانی و جمعی هستند، تصریح کرد: این آسیبها واقعیتهایی متغیر، قاعدهمند، شناخت پذیر و قابلتغییر و کنترلاند. رئیس پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی ناجا با اشاره به دستهبندی آسیبهای اجتماعی به سه گروه تشریح کرد: گروه یک متأثر از شرایط اقتصادی بوده و علتی برای آسیبهای اجتماعی انتظامی بوده و نیازمند به حمایتهای معیشتی هستند.
قصری افزود: گروه دوم متأثر از باورهای فرهنگی و دینی بوده که تأثیرگذار به امنیت انتظامی و نیازمند حمایتهای اجتماعی هستند و گروه سوم متأثر از خلأ اشرافیت انتظامی است و تأثیرگذار بر احساس امنیت هستند.
سردار هوشنگ حسینی فرماندهی انتظامی استان اردبیل هم گفت: پژوهشگرها باید بیشتر میدانی کار کنند و ببینند در جامعه چه میگذرد و آسیبهای اجتماعی جامعه چه ها هستند.
وی با بیان اینکه ۱۹ درصد جرائم استان اردبیل مربوط به نزاع و درگیری است، تصریح کرد: ۱۲ درصد جرائم استان مربوط به سرقت، ۷ درصد تصادفات، ۶ درصد مواد مخدر و ۵ درصد جرائم ملکی هستند.
حسینی با بیان اینکه استان اردبیل در تولید یا ساخت مواد مخدر منفی است، اضافه کرد: در بحث سرقتها ۷۰ درصد سارقان استان اردبیل معتاد هستند و فقط ۲ درصد به دلیل مالاندوزی دست به سرقت میزنند.
فرماندهی انتظامی استان اردبیل اضافه کرد: اگر بتوانیم در استان اردبیل کمپ استاندارد راهاندازی کنیم میتوان نسبت به درمان یا کاهش ورود مواد مخدر و کاهش معتادان تأثیرگذار باشیم و همه ما موظفیم برای کاهش معتادان و درمان آنها کار کنیم.
وی ادامه داد: وقوع جرم در استان اردبیل نسبت به میانگین کشور کمتر و کشفیات از میانگین کشور بیشتر بوده و در جرائم امنیتی رتبه ۳۲ را در بین استانهای کشور داریم.
حجتالاسلاموالمسلمین عبدالله حسنی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان اردبیل و مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی هم گفت: انسان امروز با سه بحران معرفتی، اخلاقی و روانی - معنوی مواجه است.
وی با بیان اینکه امروز جهان از رذایل اخلاقی رنج میبرد، اضافه کرد: امروز کشورهای بزرگ دنیا به بهانه استعمار و استثمار در جهان معاصر تزلزل بزرگی برای خانوادهها ایجاد کردهاند.
حسنی با بیان اینکه ریشه بحران اخلاقی غفلت از توحید است، ادامه داد: پیامبر اسلام مبعوث شده است که مکارم اخلاق را به کمال برساند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان اردبیل و مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی افزود: جهان معاصر از فقدان معرفت توحیدی رنج میبرد و دینگریزی عامل اصلی آسیبهای اجتماعی است.
به گفته حسنی، رفاههای مادی نهتنها به آرامش انسان کمک نکرده بلکه موجب آسیبهای اجتماعی شده است.
وی با بیان اینکه در جهان پیشرفتهای شگرفی در علوم، صنعت، فناوری، اقتصاد و غیره اتفاق افتاده است اما این پیشرفتها نتوانستند مشکلات روانی انسان را حل کنند، تشریح کرد: انسان امروزی هویت خود را ازدستداده است در چنین شرایطی انسان دنبال کارهایی میرود که در شأن انسانیت نیست.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان اردبیل و مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: امروز دانشگاهیان وظیفه سنگینی دادند، دانشگاهیان مسئول معرفت افزایی و دانشافزایی جامعه هستند و این توفیق بزرگی است که انسان جهلزدایی بکند.
دکتر داود سیفزاده معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی هم در این همایش گفت: باید نگاه کلی آماری به آسیبهای اجتماعی داشته باشیم و در چنین شرایطی وضعیت آسیبهای اجتماعی مشخص میشود.
وی با بیان اینکه در حوزه آسیبهای اجتماعی آسیبپذیر هستیم، اضافه کرد: علل ایجادکننده آسیبهای اجتماعی باید شناسایی و مرتفع شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی اضافه کرد: وظایف ما دانشگاهیان در حوزه آسیبهای اجتماعی مشخص است و یکی از این وظایف برگزاری کنفرانسهای ملی و بینالمللی و در اختیار قراردادن نتایج این همایش به دستگاههای اجرایی برای ارتقاء پژوهشها و کاهش آسیبها است.
دکتر اسماعیل صدری عضو هیئتعلمی دانشگاه محقق اردبیلی و دبیر علمی سومین همایش ملی آسیبهای اجتماعی هم گفت: این همایش هر دو سال یکبار در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه دوره اول همایش در سال ۱۳۹۶ و دوره دوم در سال ۱۳۹۸ برگزار شد، ادامه داد: حدود ۲۰۰ مقاله توسط پژوهشگران کشور به این همایش ارسال شده بود که ۱۵۰ مقاله پذیرفته شده و ۳۰ مقاله در سه پنل تخصصی بهصورت شفاهی ارائه شد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه محقق اردبیلی و دبیر علمی سومین همایش ملی آسیبهای اجتماعی ادامه داد: اکثر مقالات ارسالی مربوط به کرونا بود و ما آماده هستیم نتایج همایش را در اختیار دستگاههای اجرایی قرار دهیم.
دفعات مشاهده: ۵۳۲ بار |
دفعات چاپ: ۱۵۶ بار |
دفعات ارسال به دیگران: ۰ بار |
۰ نظر