برگزاری مجازی مراسم معارفه دانشجویان ورودی جدید دانشگاه محقق اردبیلی
مراسم معارفه دانشجویان ورودی جدید دانشکده های دانشگاه محقق اردبیلی به صورت مجازی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر عزیز حبیبی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی در این مراسم ضمن تبریک آغاز سالتحصیلی جدید، با اشاره به تاریخچه این دانشگاه، گفت: دانشگاه محقق اردبیلی فعالیت های علمی خود را به صورت یک دانشکده در مهرماه سال ۱۳۵۷ زیرنظر دانشگاه تبریز آغاز کرد و با تداوم فعالیت های خود در سال ۱۳۷۲ از دانشگاه تبریز منتزع گردید و در سال ۱۳۷۵ تحت عنوان دانشگاه محقق اردبیلی فعالیت های خود را ادامه داد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان دانشگاه معین استان در همه حوزه علوم از جمله فنی و مهندسی، علوم پایه، شاخه های مختلف علوم انسانی و علوم کشاورزی در حال فعالیت های علمی و پژوهشی می باشد، افزود: این دانشگاه در حال حاضر دارای حدود ۱۱ هزار نفر دانشجو است که این دانشجویان زیر نظر ۴۰۰ عضو هیات علمی تمام وقت فعالیت های علمی خود را ادامه می دهند.
حبیبی با بیان اینکه خوشبختانه اعضای هیات علمی دانشگاه اغلب از دانشگاه های برتر کشور و حتی خارج از کشور فارغ التحصیل شده اند و ۴۵ درصد از اساتید دانشگاه دارای مرتبه علمی استاد تمام و دانشیار هستند، ادامه داد: در بین اساتید دانشگاه، اساتید بسیار برجسته ای وجود دارند که سه نفر از اساتید دارای رتبه یک درصد برتر جهانی هستند، دو نفر از اساتید در سال های گذشته به عنوان استاد نمونه کشوری انتخاب شدند و یک نفر از اساتید نیز توانسته به عنوان پژوهشگر برتر کشوری فعالیت های علمی و پژوهشی خود را در سطح ملی به ثبت برساند.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی خاطرنشان کرد: تعدادی از دانشجویان ما نیز توانسته اند افتخارات ملی کسب نمایند که انتخاب تعدادی از دانشجویان به عنوان دانشجویان نمونه کشوری بخشی از این افتخارات در سال های گذشته بوده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه محقق اردبیلی در سال های اخیر برای اینکه بتواند از لحاظ کیفی در ارتقای فعالیت های علمی و پژوهشی خود اثرگذاری بیشتری داشته باشد، ارتقای جایگاه علمی دانشگاه را در رتبه بندی های ملی و بین المللی به جد پیگیر شده و باعث کسب دستاوردهای ارزشمند علمی و پژوهشی شده است، تصریح کرد: تابستان امسال موفق شدیم برای اولین بار در رتبه بندی تایمز ۲۰۲۱ وارد شویم و در جمع یک هزار و ۵۲۷ دانشگاه برتر جهانی قرار بگیریم، در این رتبه بندی دانشگاه محقق اردبیلی توانست در کنار دانشگاه های تبریز و شهید بهشتی جایگاه هفتم را در بین دانشگاه های تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کسب کند. همچنین دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه بندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) در چند سال اخیر موفق شده تا ارتقای ۱۲ پله ای را داشته باشد.
حبیبی ادامه داد: در رتبه بندی جهانی دانشگاه ها از نظر مدیریت سبز نیز موفق شدیم در سال گذشته رتبه ۴۲۷ جهانی و ۹ کشوری را کسب کنیم که امیدواریم با تداوم فعالیت های علمی و پژوهشی اساتید محترم، پشتکار کارکنان عزیز و دانشجویان گرانقدر بتوانیم در سال های آتی از لحاظ علمی و پژوهشی پیشرفت های چشمگیری در سطح ملی و بین المللی داشته باشیم.
رئیس دانشگاه معین استان اردبیل گفت: برای اینکه زیرساخت های دانشگاه برای فعالیت های علمی و پژوهشی دانشجویان آماده شود، پروژه های عمرانی متعددی در حال اجرا است که بخشی از آنها از جمله دانشکده جدید علوم اجتماعی و کتابخانه مرکزی در سالجاری به بهره برداری رسید و بخشی دیگر از جمله اجرای فازهای دوم و سوم دانشکده فنی و مهندسی، ساختمان جدید دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، مجموعه استخر، خوابگاه های دانشجویی متاهلی و مجردی و غیره از دیگر فعالیت های عمرانی است که در حال انجام بوده و امید می رود با بهره برداری از این پروژه ها بسترهای لازم برای رشد و تعالی دانشجویان فراهم شود.
وی گفت: دانشگاه دارای دستورالعمل هایی است که از دانشجویان برتر علمی برای پذیرش و جذب بدون آزمون در مقاطع بالاتر کارشناسی ارشد و دکتری بر اساس معدل و فعالیت های علمی اقدام کند که امیدواریم بخشی از دانشجویان با ایجاد فضای علمی و رقابت سازنده موفق شوند از این فرصت استفاده نمایند. همچنین پرداخت بورسیه های ماهانه برای دانشجویان برتر نیز پیش بینی شده است که امید می رود با اجرای این دستورالعمل ها، دانشگاه در جذب و نگهداشت دانشجویان با استعداد بالا در سال های آتی موفقیت های خوبی را کسب کند.
حبیبی دوران دانشجویی را دوران بسیار شیرینی دانست و گفت: از دانشجویان می خواهم در کنار فعالیت های علمی و پژوهشی سعی کنند با حضور در انجمن های علمی و تشکل های اسلامی به بلوغ فکری خودشان و افزایش توانمندی های متعدد در خود کمک نمایند.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا باعث شده که در بسیاری از حوزه های فعالیت بشری در سراسر دنیا مشکلاتی ایجاد شود و آموزش عالی نیز متاثر از این موضوع بوده و باعث شده فعالیت های آموزشی ما نیز اغلب به صورت مجازی ادامه یابد، اظهارامیدواری کرد: این مشکل جهانی هر چه سریع تر مرتفع شود و با حضور دانشجویان در محیط دانشگاه بتوانیم فعالیت های علمی را بهتر و با کیفیت بالاتر در کنار همدیگر انجام دهیم.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالله حسنی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به عوامل موفقیت انسان در دوران دانشجویی، گفت: تلاش، توکل و تزکیه سه عامل مهم و اساسی در موفقیت انسان در دوران دانشجویی است.
وی با بیان اینکه آینده نظام و انقلاب برای جوانان است، خطاب به دانشجویان گفت: شما باید از هم اکنون تلاش کنید و با جدیت درس بخوانید تا هم رضایت خدا را کسب کنید و هم توفیق خدمت به خلق خدا را.
رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان اردبیل با بیان اینکه این دفتر در استان و به ویژه در دانشگاه محقق اردبیلی با کمال افتخار به عنوان پدر معنوی دانشگاه در خدمت دانشجویان است، افزود: به دانشجویان ارجمند توصیه می شود در کنار تحصیل علم و دانش در دانشکده ها و دانشگاه، در تشکل های اسلامی و دانشجویی، کانون های دانشجویی، بسیج دانشجویی و کانون های نهاد رهبری عضو شوند و فعالیت نموده و نحوه مدیریت را از این تشکل ها و کانون ها یاد بگیرند.
حسنی همچنین سفر به عمره دانشجویی، عتبات عالیات، مشهد مقدس و ازدواج دانشجویی را از دیگر تسهیلات نهاد رهبری برای دانشجویان عنوان کرد که استفاده از این تسهیلات بعد از بهبود وضعیت بیماری کرونا امکان پذیر خواهد بود.
دکتر عباس فنی اصل معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه نیز گفت: دانشجویان عزیز در بهترین دوران عمر خود که دوران تلاش و کوشش شبانه روزی است قرار دارند تا بتوانید یک عمر از ثمره اندوخته های خود بهره مند گردند.
وی با بیان اینکه خداوند استعدادهای متعددی در درون انسان قرار داده است که شکرگذاری آنها در بارور کردن و به شکوفا رساندن آنها است، افزود: درس خواندن یک بخش از توانایی دانشجویان است و دانشجویان نباید از دیگر توانایی های خود غافل شوند.
فنی اصل تصریح کرد: معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در جهت شکوفایی استعدادهای متعدد فرهنگی، هنری و اجتماعی دانشجویان، با ۶۰ انجمن علمی، ۲۳ کانون فرهنگی و هنری، ۵ تشکل اسلامی و بیش از ۶۰ نشریه دانشجویی در خدمت نودانشجویان عزیز است تا با مشارکت در این زمینه ها توانایی و قابلیت خود را شکوفا کرده و به عنوان فردی لایق و توانمند وارد جامعه شوند.
گفتنی است این مراسم با مشارکت معاونت فرهنگی و اجتماعی، روابط عمومی و دانشکدهها به صورت مجازی برای هر یک از دانشکده های دانشگاه در سه روز برگزار شد و در هر برنامه روسای دانشکده های مربوطه به ارائه توضیحاتی در خصوص دانشکده های خود پرداختند. همچنین در این مراسم ها نودانشجویان نیز سئوالات خود را مطرح و مسئولان مربوطه به آن پاسخ گفتند.
دفعات مشاهده: 851 بار |
دفعات چاپ: 185 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر