روابط عمومی

EN | AR |

دفاع اولین دانشجوی دکتری دانشگاه محقق اردبیلی در رشته فیزیولوژی و اصلاح سبزی ها

اولین دانشجوی دکتری دانشگاه محقق اردبیلی در رشته فیزیولوژی و اصلاح سبزی ها از رساله خود دفاع کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، رقیه کریمی راد دانشجوی دکتری رشته فیزیولوژی و اصلاح سبزی ها از رساله تحصیلی خود با عنوان «نانو کپسوله کردن اسانس های گیاهان دارویی و اثر آنها بر معیارهای کیفیت پس از برداشت قارچ دکمه ای» با موفقیت دفاع نمود.
گفتنی است دکتر مهدی بهنامیان عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی به‌عنوان استاد راهنما، دکتر سارا دژستان و دکتر مهدی داوری از اعضای هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان استاد مشاور، دکتر محمود قاسم نژاد به عنوان داور خارجی و دکتر اسماعیل چمنی و دکتر علیرضا قنبری به ‌عنوان داوران داخلی این رساله بودند.
شایان ذکر است چکیده رساله رقیه کریمی راد به شرح زیر است؛
هدف: یکی از مهمترین مشکلات در صنعت قارچ دکمه­ای فسادپذیری بالای اندام بارده در طول دوره پس از برداشت می­باشد. امروزه نانوتکنولوژی تکنیک انکارناپذیر در بهبود کیفیت محصولات در صنعت غذایی است. در پژوهش حاضر، در دو آزمایش مجزا، اثر اسانس­های زیره سبز و نارنج بارگیری شده در نانوذرات کیتوزان بر کیفیت پس از برداشت قارچ دکمه­ای در مقایسه با تدخین اسانس­ها و شاهد ارزیابی شد.
روش‌شناسی پژوهش:
هر دو آزمایش­ به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با ۳ تکرار انجام گرفت و مقایسه میانگین داده­ها به روش دانکن صورت گرفت. ترکیب اسانس­­های مورد بررسی با استفاده از دستگاه GC-MS شناسایی شدند. خصوصیات فیزیکوشیمیایی نانوذرات سنتز شده با میکروسکوپ الکترونی عبوری با دقت بالا (HRTEM) و دستگاه تفرق دینامیک نوری (DLS) آنالیز شد. روند تغییرات رنگ، کاهش وزن و سفتی، فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدان شامل CAT، SOD، APX، GR و آنتی اکسیدان­های غیر آنزیمی شامل اسید اسکوربیک و فنل کل در قارچ­های بسته­بندی شده از روز صفر تا بیستم هر ۵ روز یکبار اندازه­گیری شد.
یافته‌ها: آنالیز اندازه نانوذرات توسط میکروسکوپ الکترونی عبوری و تفرق دینامیکی نور نشان داد که نانوذرات سنتز شده دارای شکلی کروی و قطری در حدود ۲۰ تا ۸۰ نانومتر بودند. نتایج نشان داد کاربرد اسانس­های بارگیری شده در نانوذرات کیتوزان به­طور معنی­داری میزان تغییر رنگ، کاهش وزن و سفتی را در مقایسه با تدخین اسانس و تیمار شاهد به تاخیر انداخت. این تیمار همچنین تجمع ترکیبات فنولی و اسید اسکوربیک را تسریع کرده و منجر به افزایش فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدان و کاهش فعالیت آنزیم­های مخرب پلی­فنل اکسیداز و پراکسیداز تا روز پانزدهم دوره انبارداری شد.
نتیجه‌گیری: در این پژوهش، رهایش آهسته اسانس­های مورد بررسی از نانوذرات کیتوزان بسیار امیدبخش بوده و می­تواند برای افزایش عمر پس از برداشت قارچ دکمه­ای تا ۱۵ روز دوره انبارداری در دمای ۴ درجه سانتیگراد بدون کاهش معنی­دار در ظرفیت آنتی­اکسیدانی و کیفیت محصول مورد استفاده قرار گیرد.



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 1205 بار   |   دفعات چاپ: 238 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر