دفاع اولین دانشجوی دکتری دانشگاه محقق اردبیلی در رشته فیزیولوژی و اصلاح سبزی ها
اولین دانشجوی دکتری دانشگاه محقق اردبیلی در رشته فیزیولوژی و اصلاح سبزی ها از رساله خود دفاع کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، رقیه کریمی راد دانشجوی دکتری رشته فیزیولوژی و اصلاح سبزی ها از رساله تحصیلی خود با عنوان «نانو کپسوله کردن اسانس های گیاهان دارویی و اثر آنها بر معیارهای کیفیت پس از برداشت قارچ دکمه ای» با موفقیت دفاع نمود.
گفتنی است دکتر مهدی بهنامیان عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی بهعنوان استاد راهنما، دکتر سارا دژستان و دکتر مهدی داوری از اعضای هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان استاد مشاور، دکتر محمود قاسم نژاد به عنوان داور خارجی و دکتر اسماعیل چمنی و دکتر علیرضا قنبری به عنوان داوران داخلی این رساله بودند.

شایان ذکر است چکیده رساله رقیه کریمی راد به شرح زیر است؛
هدف: یکی از مهمترین مشکلات در صنعت قارچ دکمهای فسادپذیری بالای اندام بارده در طول دوره پس از برداشت میباشد. امروزه نانوتکنولوژی تکنیک انکارناپذیر در بهبود کیفیت محصولات در صنعت غذایی است. در پژوهش حاضر، در دو آزمایش مجزا، اثر اسانسهای زیره سبز و نارنج بارگیری شده در نانوذرات کیتوزان بر کیفیت پس از برداشت قارچ دکمهای در مقایسه با تدخین اسانسها و شاهد ارزیابی شد.
روششناسی پژوهش:
هر دو آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با ۳ تکرار انجام گرفت و مقایسه میانگین دادهها به روش دانکن صورت گرفت. ترکیب اسانسهای مورد بررسی با استفاده از دستگاه GC-MS شناسایی شدند. خصوصیات فیزیکوشیمیایی نانوذرات سنتز شده با میکروسکوپ الکترونی عبوری با دقت بالا (HRTEM) و دستگاه تفرق دینامیک نوری (DLS) آنالیز شد. روند تغییرات رنگ، کاهش وزن و سفتی، فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان شامل CAT، SOD، APX، GR و آنتی اکسیدانهای غیر آنزیمی شامل اسید اسکوربیک و فنل کل در قارچهای بستهبندی شده از روز صفر تا بیستم هر ۵ روز یکبار اندازهگیری شد.
یافتهها: آنالیز اندازه نانوذرات توسط میکروسکوپ الکترونی عبوری و تفرق دینامیکی نور نشان داد که نانوذرات سنتز شده دارای شکلی کروی و قطری در حدود ۲۰ تا ۸۰ نانومتر بودند. نتایج نشان داد کاربرد اسانسهای بارگیری شده در نانوذرات کیتوزان بهطور معنیداری میزان تغییر رنگ، کاهش وزن و سفتی را در مقایسه با تدخین اسانس و تیمار شاهد به تاخیر انداخت. این تیمار همچنین تجمع ترکیبات فنولی و اسید اسکوربیک را تسریع کرده و منجر به افزایش فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان و کاهش فعالیت آنزیمهای مخرب پلیفنل اکسیداز و پراکسیداز تا روز پانزدهم دوره انبارداری شد.
نتیجهگیری: در این پژوهش، رهایش آهسته اسانسهای مورد بررسی از نانوذرات کیتوزان بسیار امیدبخش بوده و میتواند برای افزایش عمر پس از برداشت قارچ دکمهای تا ۱۵ روز دوره انبارداری در دمای ۴ درجه سانتیگراد بدون کاهش معنیدار در ظرفیت آنتیاکسیدانی و کیفیت محصول مورد استفاده قرار گیرد.
دفعات مشاهده: 1205 بار |
دفعات چاپ: 238 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر