روابط عمومی

EN | AR |

رئیس کمیته های دستگاهی دبیرخانه هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره: ۲۶ کمیته دستگاهی استانی در کشور فعال است

رئیس کمیته های دستگاهی دبیرخانه هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره گفت: ۲۶ کمیته دستگاهی استانی در استان های کشور ایجاد شده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر مصطفی اسماعیلی در همایش منطقه ای «آشنایی با کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره» در دانشگاه محقق اردبیلی گفت: از سال ۹۲ آهنگ فعالیت های هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره تغییر یافته است و کمیته های دستگاهی استانی مسئولیت مهمی بر عهده دارند.
وی با اشاره به اینکه کرسی‌ها به دو دسته کرسی‌های ترویجی و تخصصی تقسیم‌بندی می‌شوند، تصریح کرد: کرسی‌های تخصصی به سه گروه کرسی‌های نظریه‌پردازی، نوآوری و نقد و کرسی‌های ترویجی به دو گروه کرسی‌های عرضه و نقد دیدگاه علمی و مناظره علمی تقسیم‌بندی می شوند.
رئیس کمیته‌های دستگاهی هیات حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی خاطرنشان کرد: در موضوع کرسی‌های تخصصی، مشکلی که در بسیاری از دانشگاه‌ها وجود داشت، این بود که در گذشته مراکز علمی، تأکید زیادی بر برگزاری کرسی‌های تخصصی داشتند، اما اخیراً با تأکید بر برگزاری کرسی‌های ترویجی با رویکرد علمی، دانشگاه‌ها با آسانی و صلابت بیشتری در حال برگزاری این کرسی‌ها و آماده سازی فضای گفت‌وگو و نقد و ارائه نظریه هستند.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی گفت: خوشحالیم که ما هم توانسته ایم در دانشگاه محقق اردبیلی به بخشی از منویات مقام معظم رهبری جامه عمل بپوشانیم.
دکتر گودرز صادقی با اشاره به اینکه گام های خوبی برای برگزاری کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره در دانشگاه محقق اردبیلی برداشته ایم، ادامه داد:  برخی از کرسی های پیشنهادی اساتید دانشگاه محقق اردبیلی به تصویب مرکز رسیده است.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی افزود: قرار است کمیته دستگاهی حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره در دیگر دانشگاه ها و مراکز علمی استان اردبیل هم راه اندازی شود.
وی ادامه داد: بدون شک عدم توجه به عملکرد و رسالت اجتماعی دانشگاه ها، این مراکز علمی را به دبیرستان های نسل اول تبدیل خواهد کرد.
صادقی با اشاره به اینکه دانشگاه ها نباید صرفا آموزش محور باشند، تشریح کرد: اگر دانشگاه ها فقط آموزش محور بوده و فارغ التحصیل به جامعه تحویل دهند، قطعا از رسالت خود دور شده اند.
این مسئول با بیان اینکه دانشگاه محقق اردبیلی در استان محروم واقع شده است، افزود: با این حال دانشگاه محقق اردبیلی بین دانشگاه های متوسط به بالای کشور قرار دارد و اگر ارزیابی دانشگاه ها بر اساس تعداد اعضای هیات علمی باشد، وضعیت این دانشگاه بهتر از آن خواهد بود که به نظر می رسد.
حجت الاسلام و المسلمین عبدالله حسنی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی گفت: عالم سودمند به جامعه در روز قیامت به صورت امت محشور می شود.
وی با بیان اینکه ذکات علم ترویج آن است، اضافه کرد: بر این باور هستم که اساتید دانشگاه ها باید در تمامی امور الگوی جامعه باشند.
حسنی تشریح کرد: علم زمانی ارزشمند می شود که تبدیل به عمل شده و در جامعه به صورت کاربردی به کار گرفته شود تا به مردم کمک کند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی اضافه کرد: اقتصاد مقاومتی زمانی محقق می شود که دانشگاه ها توانایی مدیریت خود را داشته باشند چرا که اولین و بهترین گزینه ها برای پیاده سازی منویات مقام معظم رهبری عالمان مراکز علمی است.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر سیف الله مدبر مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل گفت: ما ایرانی ها از قدیم نظریه پردازی هایمان قوی بود اما در قرن ششم فشل شدیم.
وی با بیان اینکه در دانشگاه محقق اردبیلی مرکز مطالعات علم و دین را راه اندازی کرده ایم، افزود: این مرکز را ایجاد کرده ایم تا مسیر را برای نظریه پردازی باز کنیم.
مدبر ادامه داد: اگر اصطلاحات بومی و قدیمی خود را بلد نباشیم و توانایی پیوند آن به اصطلاحات روز را نداشته باشیم، نمی توانیم در زمینه نظریه پردازی توفیقی داشته باشیم.
دکتر اسحق رسولی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل گفت: در تمام دنیا، دانشگاه ها یک کارکرد اصلی دارند  اما فضای هر جامعه، شرایط فرهنگی و اجتماعی دانشگاه را تعریف می کند.
وی افزود: از اساتید دانشگاه ها تقاضای اجتماعی، تقاضای سیاسی و تقاضای علمی وجود دارد و این سبب می شود که اساتید دچار پارادوکس شوند.
دکتر اسماعیل صدری عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی و رئیس دبیرخانه کمیته دستگاهی حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره گفت: در طول مدت فعالیت های این مرکز، ۱۵ پروپوزال ارائه شده که سه مورد آن مورد تائید نهایی قرار گفته و گواهینامه آن توسط شورای انقلاب فرهنگی صادر شده است.
وی با بیان اینکه مجوز ارائه کرسی تخصصی به دانشگاه محقق اردبیلی صادر شده است، افزود: در حال حاضر پیگیر راه اندازی اولین مجله به زبان انگلیسی هستیم.
گفتنی است در این همایش از سه نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی که موفق به دریافت گواهینامه از شورای انقلاب فرهنگی شده اند، تجلیل شد و اعضای حاضر در همایش از مرکز مطالعات علم و دین بازدید کردند. همچنین ستاد هیات های اندیشه ورزی آسیب های اجتماعی استان در دانشگاه محقق اردبیلی افتتاح شد.



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 1962 بار   |   دفعات چاپ: 700 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر