معاونت فرهنگی و اجتماعی

EN | AR | AZ |

آئین تجلیل از دکتر قدیر نوری قنبلانی چهره ماندگار دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد

آئین تجلیل از دکتر قدیر نوری قنبلانی چهره ماندگار دانشگاه محقق اردبیلی با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، آیت الله سیدحسن عاملی ۲۶ اردیبهشت در این مراسم با بیان اینکه این آئین برای تجلیل از علم است و نمادی از مدنیت فاخر، عنوان کرد: نباید عزیزانی را که در عزت و اعتلای کشور و رشد علمی ما تاثیر داشته‌اند و ولی نعمت ما هستند فراموش کنیم.
وی برگزاری مراسم تجلیل را حرکتی بسیار شایسته دانست و افزود: ما وامدار بزرگان خود هستیم. یک جامعه باید بی‌رحم باشد تا بتواند بزرگان خود و کسانی که در سفره علم، ادب، اخلاق و فضیلت آنان است را فراموش کند.
نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه اردبیل کتاب و معلم را دو مولفه اعتلای جامعه دانست و افزود: اگر این دو مولفه تعطیل شود، کل جامعه تعطیل می‌شود.
 امام جمعه اردبیل با بیان اینکه ثروت اصلی کشور ما چاه‌های نفت نیست، بلکه اندوخته‌های علمی کشور است، تصریح کرد: ثروت ما مغزهای متفکری است که دشمن جذب می‌کند. تمام عزت ما در گرو نفس مبارک اساتید دانشگاهمان است. باید به سراغ ایده‌های تبدیل علم به ثروت برویم؛ چراکه اصل ثروت آنجاست.
وی ضمن اشاره به اهمیت و نقش بسزای دکتر نوری در جامعه، گفت: امیدواریم مردم ما چنین شخصیت‌هایی را فراموش نکنند؛ چراکه کار معلم  بسیار ارزشمندتر از آن است که بتوان با مسائل مالی از عهده آن برآمد.
نماینده ولی فقیه در استان اردبیل با بیان اینکه این مراسم برای ابراز ارادت به تلاش‌های چندین ساله استاد است، گفت: بسیار خوشحالیم که دانشگاه محقق اردبیلی حرمت علم و عالم را نگه می‌دارد.
دکتر اسماعیل چمنی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه علم بالاترین جایگاه را در کلام معصومین و بزرگان دینی دارد و تاکیدات بسیار زیادی هم به علم‌آموزی و تکریم عالمان و دانشمندان شده است، گفت: مقام معظم رهبری هم عنایت ویژه‌ای به این امر دارند که می فرمایند: علم عزت می‌بخشد، علم اقتدار است. البته این حقیقت را در عرصه‌های مختلف از جمله در ارتقای امنیت کشور و افزایش قدرت بازدارندگی از جمله وعده صادق مشاهده کردیم. 
وی با اشاره به اینکه هر سرزمینی با بزرگان علمی و ادبی خود سنجیده می‌شود، گفت: یکی از موضوعات مهمی که در دولت سیزدهم در راستای تحقق سند تحول و در مسیر گام دوم انقلاب اسلامی در دستور کار قرار داده شد، گرامیداشت مفاخر و بزرگان کشور عزیزمان است.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی بزرگداشت مفاخر را هویت‌سازی برای نسل جوان است دانست و افزود: جامعه‌ای که مفاخر نداشته باشد در قهقرا سقوط خواهد بود و به فسیلگاه تبدیل خواهد شد.
وی با بیان اینکه جامعه‌ای توسعه یافته و پیشرفته است که اساتید و معلمان آن در صف اول تکریم قرار گیرند، اظهارامیدواری کرد: بتوانیم فرهنگ قدرشناسی و تجلیل از بزرگان و عالمان را بیش از پیش نهادینه کنیم.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی دارالارشاد اردبیل را مهد پرورش مفاخر و شخصیت‌های برجسته دینی، علمی و فرهنگی دانست و گفت: بسیاری از فرهیختگان، مفاخر و مشاهیر این دیار، تأثیر قابل توجهی بر فرهنگ ایران داشته و دارند و ما موظفیم الگوسازی درست انجام دهیم؛ چراکه نسل جدید به شدت نیازمند امید و دیدن الگوهای ارزشمند و تاثیرگذار هستند.
وی با اشاره به تلاش دشمنان برای نشان‌دادن فضای تاریک از جامعه ما و جذب نخبگان، گفت: در عصر حاضر بیشتر از همه زمان‌ها نیاز به الگوسازی و تکریم عالمان داریم.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه هویت و حفظ هویت ایرانی اسلامی مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است، افزود: در فضای کنونی که شاهد هجمه فرهنگی و جنگ ترکیبی دشمن هستیم، باید نسل جوان ما از عظمت ایران و مفاخر و مشاهیر بزرگی که استان و کشور برخوردار است مطلع شوند.
وی رفت و آمدها و تبادلات علمی را امری طبیعی بین کشورها دانست و گفت: راه مقابله با توطئه و سیاه‌نمایی برای از بین‌بردن امید و علاقه ماندگاری و خدمت در جوانان مستعد ما، تکریم و الگوسازی از بزرگان است که امید می‌رود با حمایت‌های نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل، این رسالت را ادامه دهیم.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با معرفی دکتر نوری به عنوان یکی از مفاخر استانی و ملی، تلاش‌ها و پشتکار وی را منشا اثرات ماندگار و تاسیس دانشگاه محقق اردبیلی را مدیون تلاش‌های خستگی‌ناپذیر وی دانست.
وی عشق به وطن، پشتکار، جدیت و قانون مداری را از جمله ویژگی‌های شخصیتی دکتر نوری دانست و گفت: انتخاب به عنوان استاد نمونه کشوری، صاحب کتاب برگزیده سال، اولین استاد تمام دانشگاه و استان و بنیان‌گذاری اولین رشته دکترای تخصصی در دانشگاه محقق اردبیلی از جمله افتخار آفرینی‌های متعدد علمی وی است.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالله حسنی رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان اردبیل نیز در این مراسم گفت: به وجود چنین سرمایه‌های علمی و معرفتی در استان اردبیل می‌بالیم.
وی ضمن اشاره به خدمات این چهره ماندگار برای استان، گفت: با توجه به اینکه دانشگاه و جوانان این مرز و بوم سرمایه‌های ملی هستند، گفت: بزرگ‌منشی  و آینده‌نگری در انتخاب مکان تاسیس دانشگاه محقق اردبیلی بسیار حائز اهمیت است.
دکتر قدیر نوری قنبلانی چهره ماندگار دانشگاه محقق اردبیلی ضمن بیان خاطراتی از دوران تحصیل و ریاست خود، از حضور دانشگاه محقق اردبیلی در جمع دانشگاه‌های تراز اول کشور ابراز خوشحالی کرد و گفت: اکنون دانشگاه ما بیش از ۶۰  رشته در مقطع دکتری و بیش از یک هزار و ۴۰۰ دانشجوی خارجی در حال تحصیل دارد و در حال تبدیل به یک دانشگاه بین‌المللی است.
وی نقطه عطف زندگی خود را بازگشت به ایران پس از اتمام تحصیلات در آمریکا دانست و گفت: مفتخرم که از سال ۱۳۵۶ تا به امروز در دانشگاه محقق اردبیلی در سمت‌های مختلف همکاری داشته‌ام.
گفتنی است  سخنرانی دکتر حسین شایقی درباره این چهره ماندگار و خاطره گویی دکتر مژگان مردانی پژوهشگر پسادکترا از دانشجویان دکتر نوری از دیگر برنامه‌های این مراسم بود. همچنین در این مراسم که به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد، از سردیس دکتر نوری توسط نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه اردبیل، رئیس کل دادگستری استان و جمعی از مسئولان استانی رونمایی شد.



 


دفعات مشاهده: 20 بار   |   دفعات چاپ: 7 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر



CAPTCHA