معاونت فرهنگی و اجتماعی

EN | AR |

کارگاه آموزشی نویسندگی و قصه گویی

عنوان برنامه: کارگاه آموزشی نویسندگی و قصه گویی

مکان: آمفی تئاتر دانشکده علوم

زمان: ۹ لغایت ۱۱ اسفند ماه بمدت ۹ ساعت

-

خلاصه ای از برنامه اجرا شده:

این برنامه توسط انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی و با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی از تاریخ ۹ لغایت ۱۱ اسفندماه بمدت ۹ ساعت در سالن آمفی تئاتر دانشکده علوم انسانی و با حضور بیش از ۵۰ نفر از دانشجویان و با تدریس استاد عمار احمدی برگزار شد.

عمار احمدی در این کارگاه گفت: یکی از مسائل و دغدغه های نویسندگان استان اردبیل این است که ادبیات داستانی هنوز وارد متن دانشگاه نشده است.

وی با تأکید بر وجود ارتباط تنگاتنگ بین دانشگاه و نویسندگان تصریح کرد: متأسفانه هنوز با تولید آثار فاخر در حوزه ادبیات داستانی فاصله بسیاری داریم.

برنده تندیس پرواز قلم ایران و جایزه کتاب جشنواره بین المللی غدیر با بیان اینکه قصه مقدمه و پایه هر ژانری است، خاطرنشان کرد: تمامی انسان ها سوژه قصه هستند. نویسنده به دنبال ناخودآگاه شخص است تا قصه روان او را بداند و داستان زندگی اش را به رشته تحریر بکشاند.

احمدی با بیان اینکه قصه پیش از دوره رنسانس در تم های مختلف ارائه می شد و طبیعت و حیوانات، سوژه قصه ها بودند، اظهار کرد: در دوران کلاسیک، انسان هنوز به وادی کشف شدن قدم نگذاشته بود و قصه خود را کشف نکرده بود. بنابراین نویسندگان نمی توانستند با روان انسان ها ارتباط برقرار کنند درحالی که امروزه هیچ رمانی وجود ندارد که نویسنده آن روانشناس نباشد. زیرا رمان بر پایه روانشناسی نوشته می شود.

این نویسنده اردبیلی در ادامه به مباحث تخصصی قصه اشاره کرد و افزود: توده مردم بهترین تعریف را از قصه انجام داده اند. هدف قصه، سرگرمی و انتقال تجربه و فرهنگ است.

احمدی خارق العاده و غیرواقعی بودن، ایستایی، زمان و مکان خیالی، نقش سرنوشت، منطق گرایی و داشتن پیرنگ ضعیف را از ویژگی های قصه دانست و گفت: ولادیمیر پراپ قصه شناس مطرح روس و  صمد بهرنگی مشهورترین قصه نویس عامیانه ایران و جهان هستند.

AWT IMAGE

***

AWT IMAGE

***

AWT IMAGE



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 1716 بار   |   دفعات چاپ: 580 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر