پایگاه مقاومت دانشگاه محقق اردبیلی

EN | AR |

شما که عرضه یک رزمایش نداریدغلط می کنید ایران را تهدید کنید!

شما که عرضه یک رزمایش نداریدغلط می کنید ایران را تهدید کنید!

ژنرال مارتین دمپسی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اعلام کرد آمریکا و اسرائیل رزمایش چالش سخت را ماه اکتبر آینده (مهر و آبان) برگزار می کنند.
این رزمایش ابتدا قرار بود اواخر دی ماه سال گذشته برگزار شود اما اعلام شد به مدت ۶ ماه (خرداد و تیر امسال) به تعویق افتاده است.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص درباره علت لغو این رزمایش نوشت: «مقامات نظامی اسرائیل اعلام کردند واشنگتن می خواهد از افزایش تنش ها در منطقه جلوگیری کند و به همین خاطر رزمایش نظامی مشترک خود با اسرائیل را به خاطر نگرانی از افزایش تنش ها با ایران به تأخیر انداخته است.»
خاطرنشان می شود در نوبت قبلی لغو رزمایش «چالش سخت» رسانه های رژیم صهیونیستی در گزارش های جداگانه ای علت لغو برگزاری رزمایش مشترک نظامی آمریکا و اسرائیل را جلوگیری از افزایش تنش ها در منطقه و هراس از تحرکات ایران بویژه تهدید تهران به بستن تنگه هرمز توصیف کرده بودند.
همان زمان و همزمان با سفر رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به اسرائیل، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داده بود: رزمایش مشترک آمریکا و اسرائیل با عنوان «چالش سخت ۱۲» به دلیل فضای «تنش آلود» منطقه به تعویق افتاده است.
دبکا فایل، وابسته به سازمان جاسوسی موساد نیز اعلام کرده بود: با لغو بزرگ ترین مانور جنگی آمریکا و اسرائیل توسط کاخ سفید اختلافات بین واشنگتن و تل آویو بر سر ایران افزایش یافت

معرفی جوانان جوانمرد در قرآن

ابتدای سوره کهف داستان عده ای آمده است که خداوند از آنان به عنوان جوانمردان یاد می کند.

اصحاب کهف موحدانی بودند که در زمان شرک و بت پرستی و حکومت طاغوتی زندگی می کردند که تصمیم گرفتند قیام کنند و اگر نتوانستند ، از محیط شرک آلود مهاجرت کنند.

"اذْ أَوَی الْفِتْیَهُ إِلی الْکَهْفِ فَقَالُوا رَبَّنَا ءَاتِنَا مِن لَّدُنک رَحْمَهً وَ هَییْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا رَشداً "( زمانی را به خاطر بیاور که آن جوانان به غار پناه بردند، و گفتند: پروردگارا ما را از سوی خودت رحمتی عطا کن، و راه نجاتی برای ما فراهم ساز .)(10 کهف)

"فتیه "جمع فتی است ، و " فتی" به معنای جوان است ، و در این کلمه مدح وجود دارد که منظور از آن، جوان خوب می باشد. از آنجا که در سن جوانی بدن نیرومند و احساسات عواطف پرخروش است ، و از نظر جنبه های روحی قلب جوان آماده پذیرش نور حق و کانون محبت و سخاوت است در بسیاری از موارد کلمه (فتی و فتوت) به معنی مجموعه این صفات به کار می رود هر چند در سن و سال های بالا باشد، همان گونه که کلمه جوانمردی و فتوت در فارسی امروزی نیز این مفاهیم را دارد .

وقتی جوانان در غار مضطر و ناتوان بودند از پروردگار خود درخواست کردند که پروردگارا به ما از ناحیه خودت رحمتی عطا کن که ما را به سوی راه نجاتمان هدایت کند.

قرآن می گوید آنها سال های معدودی (سیصد و نه سال) به خواب رفتند و سپس بیدارشان کردیم.

و در ادامه می فرماید: "نحْنُ نَقُص عَلَیْک نَبَأَهُم بِالْحَقِّ إِنهُمْ فِتْیَهٌ ءَامَنُوا بِرَبِّهِمْ وَ زِدْنَهُمْ هُدًی وَ رَبَطنَا عَلی قُلُوبِهِمْ إِذْ قَامُوا فَقَالُوا رَبُّنَا رَب السمَوَتِ وَ الاَرْضِ لَن نَّدْعُوَا مِن دُونِهِ إِلَهاً لَّقَدْ قُلْنَا إِذاً شططاً "( ما داستان آنان را به حق برای تو بازگو می‏کنیم؛ آنها جوانانی بودند که به پروردگارشان ایمان آوردند، و ما بر هدایتشان افزودیم. و دل هایشان را محکم ساختیم در آن موقع که قیام کردند و گفتند: پروردگار ما، پروردگار آسمانها و زمین است؛ هرگز غیر او معبودی را نمی‏خوانیم؛ که اگر چنین کنیم، سخنی به گزاف گفته‏ایم .)(13و14 کهف)

"رقیم "عبارت از دولوح مسی بوده که داستان اصحاب کهف را روی آن حک نموده اند که دقیانوس ، پادشاه آنها چه دستوری به ایشان داده بود، وآنان چگونه از دستور اوسر پیچیده اسلام را پذیرفته بودند، و سرانجام کارشان چه شد

علامه طباطبایی در المیزان می گویند: منظور از اینکه اصحاب کهف جوانانی بودند که به پروردگار خود ایمان آوردند، ایمانی است که مورد رضایت خدا بود. و اگر چنین ایمانی منظور نبود مسلما ایمان را به آنان نسبت نمی داد و نمی فرمود: ایمان آوردند به پروردگارشان .

بعد از ایمان، هدایت باعث ارتقا درجه ایمان است که به سوی هر آنچه که مورد رضایت الهی است سوق می دهد و در ادامه خداوند می فرماید: به هدایتشان افزودیم و دل های این جوانمردان را محکم کردیم و اضطراب و نگرانی را از دل هایشان از بین بردیم.

خداوند به سبب ایمان واقعیشان و قیامشان علیه بت پرستی این نعمات را به آنان داد و اینگونه از آنان تجلیل می کند .

از تو حرکت، از خدا کمک و امداد رسانی !

وقتی انسان در راه خدا گام برمی دارد، و برای او به پاخیزد، کمک و امداد الهی به سراغ او می شتابد.

در آیات دیگر نیز این مطلب به صراحت بیان شده است " وَ الَّذِینَ جَهَدُوا فِینَا لَنهْدِیَنهُمْ سبُلَنَا وَ إِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِینَ " ( و آنها که در راه ما [با خلوص نیّت] جهاد کنند، قطعاً به راه‏های خود، هدایتشان خواهیم کرد؛ و خداوند با نیکوکاران است .)(69 عنکبوت)

و نیز در سوره محمد می خوانیم: "و الذین اهتدوا زادهم هدی"( آنها که راه هدایت را پوئیدند، خدا بر هدایتشان می افزاید .)(17 محمد)

علامه طباطبایی در المیزان می گویند : منظور از اینکه اصحاب کهف جوانانی بودند که به پروردگار خود ایمان آوردند ، ایمانی است که مورد رضایت خدا بود. واگر چنین ایمانی منظور نبود مسلما ایمان را به آنان نسبت نمی داد و نمی فرمود: ایمان آوردند به پروردگارشان

راه حق راهی است پر از موانع و با دشواری های فراوان که بدون لطف الهی پیمودنش کار سختی است و خداوند بنده خود را در این مسیر تنها نمی گذارد.

در تفسیر قمی در ذیل آیه "ام حسبت ان اصحاب الکهف..." از امام 7 روایت آورده که فرمود: ما به تو آیت ها و معجزه هائی دادیم که از داستان اصحاب کهف مهم تر بود، آیا از این داستان تعجب می کنی که جوانانی بودند در قرون فترت که فاصله نبوت عیسی بن مریم و محمد (صلی اللّه علیه وآله وسلم) بود، زندگی می کرده اند.

و اما "رقیم" عبارت از دو لوح مسی بوده که داستان اصحاب کهف را روی آن حک نموده اند که دقیانوس، پادشاه آنها چه دستوری به ایشان داده بود، و آنان چگونه از دستور او سر پیچیده اسلام را پذیرفته بودند، و سرانجام کارشان چه شد.

سرچشمه جوانمردی، ایمان است

جوانمردی از صفات عالی انسانی است که خداوند اصحاب کهف که مۆمنان واقعی بودند را با این صفت نام می برد.

از علما نقل است که گفته اند: "رأس الفتوه الایمان"( سرچشمه جوانمردی ایمان است .)

و بعضی دیگر گفته اند: " الفتوه بذل الندی و کف الاذی و ترک الشکوی"( جوانمردی بخشش و سخاوت است و خودداری از آزار دیگران و ترک شکایت از حوادث و مشکلات .)

بعضی دیگر فتوت را چنین تفسیر کرده اند: "هی اجتناب المحارم و استعمال المکارم "( جوانمردی پرهیز از گناهان و به کار گرفتن فضائل انسانی است .)

گزینه های روی میز ایران برای مقابله به مثل تحریم های شدت یافته غرب علیه ایران

پس از رسانه ای شدن این تصمیم، جلیلی روز پنج شنبه بار دیگر با ارسال نامه‌ای خطاب به کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی و هماهنگ‌کننده گفتگوهای 1+5 با ایران نسبت به پیامدهای دوری از منطق در گفتگوها و بکارگیری ابزارهای غیرمشروع در قبال ملت ایران به کشورهای غربی هشدار داد و تاکید کرد: مسئولیت هر گونه لطمه به روند سازنده گفتگوها متوجه طرفی است که ابزارهای غیرمشروع را جایگزین منطق در گفتگوها می کند.
اشتون اما ظاهرا هشدارهای نماینده ایران را در مسکو هم از یاد برده بود؛ درست مثل تعهدی که برای برگزاری جلسات کارشناسی پیش از مذاکرات مسکو داده بود.
تلاش ها برای تحریم نفتی ایران از سوی آمریکا و با صلاحدید کاخ سفید و البته رژیم صهیونیستی آغاز شده بود تا اینکه اروپای بحران زده هفته گذشته مجبور به تصویب آن شد. همزمان با این تصمیم اروپا، آمریکا هم زورهای آخر خود را زد و تلاش هایش را برای تحریم نفتی ایران به جمع بندی رساند.
اما با توجه به کاهش شدید رابطه نفتی ایران با اروپا و بسیاری از کشورهای همسوی آمریکا، غرب صهیونی به خواسته خود نرسیده و همپیمانان بزرگ نفتی جمهوری اسلامی به واشنگتن "نه" گفتند تا جائیکه که مقامات کاخ سفید مجبور را معاف کردن آن ها شدند.
چین و سنگاپور معاف شدگان جدید آمریکا هستند؛‌ باید اسم آنان را در کنار هر 20 کشور عمده خریدار نفت ایران قرار داد که بدون قطع ارتباط با سیستم مالی آمریکا همچنان بتوانند به واردات نفت از ایران ادامه دهند. پیش از این هم دولت واشنگتن، دولت های هفت کشور هند، کره جنوبی، ترکیه، تایوان، آفریقای جنوبی، سریلانکا، مالزی را از تحریمهای مالی ایران مستثنی کرده بود.
البته غرب از شوک همین فشار خفیف نفتی هم غافل نشده و از ماه ها پیش با رایزنی ویژه با کشورهایی همچون عربستان سعودی درصدد تزریق نفت مازاد به بازار و کنترل قیمت این کالای حساس است؛ آل سعود هم مانند همیشه به این خواسته آمریکا لبیک ویژه گفته است.
چه عاید اروپا می شود؟
با این حال، اعضای اتحادیه اروپا هم که این روزها بشدت مشغول ترمیم پایه های ترک خورده اتحادیه اروپا و به آب و آتش زدن برای جلوگیری از فروپاشی آن هستند،‌ جز بستن کوتاه مدت دهان صهیونیست ها چیزی عاید خود نکردند که حتی زمزمه های "واکنش متناسب ایران" به اقدام آنان، نگرانی بسیاری را در محافل غربی ایجاد کرده است.
جمهوری اسلامی ایران از ابتدا رویکرد صادقانه "گفت وگو-همکاری" را با 1+5 در پیش گرفته و آن را به طرف مقابل هم توصیه کرده اما همچنان شاهد تداوم مسیر "گفت وگو-فشار" از سوی غرب است؛ بر این اساس واکنش متقابل ایران به اقدام خصمانه اروپا و آمریکا در خلال مذاکرات دو طرفه،‌ اقدامی کاملا طبیعی و منطقی به نظر می رسد.
از نظر ایران اقدام جدید اروپا و آمریکا همچون ترور، حمله های ویروسی، تحریم های علمی و دیگر اقدامات ضدایرانی آنان خلاف صریح تمام قوانین بین المللی و حقوق مسلم ملت ایران است و بر این اساس جمهوری اسلامی مقابله به مثل را حق قانونی خود می داند.
در حقوق بین الملل فصلی با عنوان «حق مقابله به مثل- RETALIATION » آمده است. در این فصل به کشوری که حق قانونی آن از سوی یک یا چند کشور دیگر نقض گردیده اجازه مقابله به مثل داده شده است.
گزینه های ایران روی میز است
در این راستا،‌ ایران گزینه های زیادی روی میز دارد که یکی از هراسناک ترین آنان، اعمال کنترل نظامی بر منطقه ویژه‌ای از جغرافیای کشور است که حتی مطرح شدن آن تن بورس‌های نفت دنیا و کشورهای نفت خور را می لرزاند؛ ‘تنگه هرمز’.
در «ماده 14» از کنوانسیون بین المللی 1958 ژنو آمده است «کشتی های تمامی کشورها اعم از کشورهای ساحلی یا غیر آن می توانند از حق عبور و مرور بی ضرر برخوردار باشند» و در بند 4 از همان کنوانسیون تصریح شده «عبور و مرور کشتی ها تا جایی بی ضرر تلقی می شود که به آرامش، نظم یا امنیت کشور ساحلی آسیب نرساند» و در بند یک از ماده 16 آمده است «کشور ساحلی می تواند اقدامات لازم را برای جلوگیری از عبور و مروری که بی ضرر تشخیص نمی دهد، به عمل آورد» و ...
بر این اساس و با توجه به قدرت نظامی جمهوری اسلامی برای تسلط کامل و کنترل وجب به وجب تنگه استراتژیک هرمز به نظر می رسد که بستن این تنگه به روی نفکتش هایی که به مقصد اروپای بحران زده و آمریکا در حرکتند، بهترین و منطقی ترین پاسخ به رویکرد خصمانه آنان است؛ رویکردی که با وجود مدارای طولانی مدت ایران هرگز اصلاح نشده است.
تحریم کنندگان ایران تاکنون گوش خود را بر روی سخنان صادقانه و احترام آمیز جمهوری اسلامی بسته اند اما بی شک ملت ایران با استفاده از این حق مسلم خود می تواند به غرب صهیونی بفهماند زورگویی و رویکرد قلدرمابانه نتایج تلخی برای آنان و حتی کل جهان به دنبال خواهد داشت.
بر این اساس و با توجه به قدرت نظامی جمهوری اسلامی برای تسلط کامل و کنترل وجب به وجب تنگه استراتژیک هرمز به نظر می رسد که بستن این تنگه به روی نفکتش هایی که به مقصد اروپای بحران زده و آمریکا در حرکتند، بهترین و منطقی ترین پاسخ به رویکرد خصمانه آنان است؛ رویکردی که با وجود مدارای طولانی مدت ایران هرگز اصلاح نشده است.
خبرگزاری رویترز امروز به نقل از برخی کارشناسان اذعان کرد که تحریم‌ نفتی آخرین تیری بود که غرب علیه ایران در چنته داشت و از این پس فضای مانور برای غربی‌ها محدود خواهد شد.
از این رو اکنون نگاه های نگران بخش عظیمی از صنعت دنیا به دست ایران است که آیا تنگه هرمز را بر اروپا و آمریکا تنگ خواهد کرد؟!



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 2384 بار   |   دفعات چاپ: 969 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 94 بار   |   0 نظر