برگزاری آئین استقبال از نوروز در دانشگاه محقق اردبیلی
آئین استقبال از نوروز به همت کانون شعر و ادب و همکاری سایر کانونهای فرهنگی و هنری در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر اسماعیل چمنی در آئین استقبال از نوروز در دانشگاه محقق اردبیلی ضمن تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان ماه بهار قرآن، ماه عبادت و بندگی و عید نوروز و بهار طبیعت و حیات دوباره زمین، گفت: تقارن این دو رویداد فرصتی برای تکتک افراد جامعه به ویژه دانشگاهیان است تا با پرورش معنوی خود در ماه مبارک رمضان، سال جدید را با روحیهای شاداب، سرزندگی و سرشار از ایمان و معنویت آغاز کنند.
وی ابرازامیدواری کرد: دانشگاهیان بیش از پیش در مسیر تحقق منویات مقام معظم رهبری و اعتلای نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصههای مختلف به خصوص عرصه علمی گام برداند تا شاهد تحول و توسعه هرچه بیشتر کشور و دانشگاه باشیم.
حجتالاسلام و المسلمین محمدرضا مصلحنیا مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری نیز گفت: نوروز به معنای زایش و دگرگونی و نو شدن جسم و روح انسان و طبیعت بوده و ماه رمضان فرصت مغتنمی برای پاکسازی روح و ورود به سال جدید همراه با تحول در اندیشه و رفتارها است.
وی با اشاره به اینکه میراث غنی نوروز از پدران و مادران برای آیندگان به یادگار مانده است، افزود: هر یک از آداب و رسومی که همزمان با رسیدن نوروز انجام میشود، دلالتهای بسیار ارزشمندی را در بطن خود دارد که در هیچ فرهنگی نظیر آن را نمیتوان یافت.
دکتر عباس فنیاصل معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به اهداف و رسالتهای حوزه معاونت فرهنگی دانشگاه، ادامه داد: بخشهای مختلف فعال در معاونت فرهنگی دانشگاه در طول سالتحصیلی برنامههای متنوع و متعددی را با محوریت موضوعات مذهبی، ملی، سیاسی، اجتماعی و علمی برگزار میکنند که در این میان برنامههای مرتبط با تبیین اصالت فرهنگی و معرفی آئینها و سنتهای اصیل ایرانی از جمله اهداف مهمی است که برگزاری آئین استقبال از نوروز هر ساله به همت کانونهای فرهنگی و هنری دانشگاه اجرا میشود.
وی با تبیین ریشههای آئین باستانی نوروز، گفت: آئین نوروز ریشه در اسلام و ایران باستان داشته و از امام صادق(ع) روایتهای معتبری در این خصوص نقل شده است و نوروز به عنوان نمادی از امید، تجدید حیات و پیوندهای اجتماعی، در طول تاریخ زنده مانده است و به نسل امروز به عنوان یک میراث اصیل انتقال یافته است.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی افزود: برگزاری برنامههای مفرح و نشاطآور به ارتقای سلامت روان دانشجویان، بهبود عملکرد تحصیلی، تقویت روابط اجتماعی، ایجاد یک محیط یادگیری پویا و جذابتر کمک کند و کلیه همکاران حوزه فرهنگی در تلاش هستند برنامههای فرهنگی متناسب با فرهنگ روز و حسب نیاز نسل جوان برگزار گردد.
توحید دلاورقوام معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل نیز به تبیین آداب و رسوم استقبال از نوروز در فرهنگ ایران به ویژه آذربایجان پرداخت و گفت: نیاکان و پدران و مادران ما سنتهای اصیل برگرفته از فرهنگ اسلامی و ایران باستان را در استقبال از نوروز باهم تلفیق کرده و هریک از این آئینها با اعتدالی که به هنگام تحویل سال در طبیعت اتفاق میافتد هماهنگی و همخوانی دارند.
وی افزود: در ایران به ویژه منطقه آذربایجان از یک ماه مانده به نوروز هر چهارشنبه را به نام عناصر چهارگانه طبیعت نامگذاری کردهاند و در هریک از این ایام و ایام منتهی به تحویل سال آداب و رسوم ویژهای از جمله نواوستی، تکمگردانی و غیره به استقبال بهار میرفتند.
شایان ذکر است در این مراسم برنامههای متنوعی همچون اجرای موسیقی زنده، تکمگردانی و شعرخوانی اجرا شد و در پایان مدارک پایان دوره مهارتآموزان کانونهای فرهنگی و هنری توسط مسئولان دانشگاه اعطا شد.
پایان خبر
دفعات مشاهده: 468 بار |
دفعات چاپ: 20 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر