روابط عمومی

EN | AR |

با پذیرش ۱۷۲ مقاله؛ اولین همایش ملی آینده پژوهی در فقه، حقوق و علوم سیاسی در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد

اولین همایش ملی آینده پژوهی در فقه، حقوق و علوم سیاسی با پذیرش ۱۷۲ مقاله در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر رضا قاسمیان معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل ۲۰ اردیبهشت در اولین همایش ملی آینده پژوهی در فقه، حقوق و علوم سیاسی در دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه فقه سیاسی ما دارای سه ضلع عقل، وحی و عدل است، گفت: فقه سیاستی را تائید می کند که هم عقل و هم وحی آنرا تائید کرده و عدالت گستر باشد.
وی شعار هر حکومتی را امنیت، رفاه و آزادی عنوان کرد و افزود: موضوع علوم سیاسی نیز مدیریت جامعه است.
قاسمیان تصریح کرد: برای شناخت آینده کسی موفق خواهد شد که شناخت درستی از امروز خود داشته باشد.
دکتر جبرائیل رزمجو معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه دانشگاه محقق اردبیلی سرشار از استعدادهای علمی و پژوهشی بوده و پژوهشگران این دانشگاه از پژوهشگران سرآمد کشور و دنیا هستند، گفت: در سال ۱۴۰۱ بیش از یک هزار و ۵۰۰ مقاله علمی توسط پژوهشگران این دانشگاه در سطح ملی و بین المللی تولید و منتشر شده که نشان دهنده انجام بیش از یک هزار و ۵۰۰ کار تحقیقات ارزشمند است.
وی افزود: نشان دادن راه درست، توسعه، پیشرفت و تصمیم گیری وظیفه دانشگاه است و این وظیفه زمانی به درستی انجام می گیرد که دانشگاه تولیدات علمی مطلوبی داشته باشد.
رزمجو حضور ۵ دانشمند یک درصد برتر جهان، ۱۷ دانشمند ۲ درصد برتر جهان در دانشگاه محقق اردبیلی را یادآور شد و اضافه کرد: پراستنادترین پژوهشگر حوزه علوم انسانی، علوم اجتماعی و هنر کشور نیز عضو هیات علمی این دانشگاه بوده و اخیرا دو نفر از دانشجویان این دانشگاه موفق به کسب جایزه بنیاد البرز شده اند که همه این ها نشان از مرجعیت علمی دانشگاه محقق اردبیلی است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به جذب بیش از ۵۰۰ دانشجوی خارجی طی ماه های اخیر در این دانشگاه، خاطرنشان کرد: دانشگاه محقق اردبیلی همه توان خود را در راستای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب و منویات مقام معظم رهبری در حوزه دانشگاهی به کار بسته است و از هیچ تلاشی دریغ نمی کند.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالله حسنی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی نیز با بیان اینکه علم فقه یکی از رشته های علوم دینی است که احکام آن از طریق سنت و قرآن استنباط می شود، گفت: علم فقه راه و رسم زندگی را به بشریت نشان می دهد.
وی با اشاره به وظیفه سنگین دانشگاهیان در خصوص تعلیم علم و تهذیب نفس، افزود: دانشگاهیان باید علاوه بر اینکه خودشان الگو باشند، اقشار مختلف جامعه را نیز به این سمت سوق دهند.
حسنی تاکید کرد: علم، تحقیق و پژوهشی که انسان را به خدا نرساند، هیچ ارزشی نخواهد داشت.
دکتر سیدمحمد رضی نژاد معاون پژوهشی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه آینده پژوهی جزو ضروریات هر جامعه ای بوده و آسیب های اجتماعی در نتیجه عدم شناخت درست از مسائل و مشکلات است، گفت: آینده پژوهی ترسیم آینده بوده و اگر در جامعه ای آینده پژوهی به درستی انجام گیرد، می تواند پدیده های آتی را پیش بینی کند.
وی افزود: اگر آینده پژوهی به درستی انجام گیرد نتایج مطلوبی برای جوامع خواهد داشت و منجر به کاهش هزینه های مادی و معنوی و تسهیل در امور خواهد شد.
رضی نژاد با بیان اینکه مقالات ارزشمندی از سراسر کشور به دبیرخانه همایش ارسال شده است، ابرازامیدواری کرد: برگزاری این همایش گامی مفید در رشد و ارتقای آینده پژوهی در میان پژوهشگران و برنامه ریزان کشور باشد.
حجت الاسلام والمسلمین سیف الله مدبر دبیر علمی اولین همایش ملی آینده پژوهی در فقه، حقوق و علوم سیاسی در دانشگاه محقق اردبیلی نیز با بیان اینکه قانون باید همه زوایای زندگی انسان را دربرگیرد، گفت: نبود قانون و عدم اجرای آن موجب انحرافات می شود.
وی با طرح این سوال که نگاه به قانون چیست، گفت: اینکه تلقی می شود قانون برای محدودیت و مجازات است درست نیست، بلکه فلسفه قانون به کمال رساندن و ساختن جامعه سالم است.
مدبر با بیان اینکه فقر بستر گسترده ای برای پرورش قانون است، تصریح کرد: قانون آینده نگری برای پیشرفت، سازندگی و اصلاح به کار گرفته می شود.
دکتر امین نواختی مقدم دبیر اجرایی اولین همایش ملی آینده پژوهی در فقه، حقوق و علوم سیاسی در دانشگاه محقق اردبیلی نیز با اشاره به انجام برنامه ریزی های لازم از یک سال گذشته برای برگزاری این همایش، گفت:  ۱۸۲ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده بود که با داوری ۱۸ استاد از دانشگاه های معتبر کشور ۱۷۲ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت.
پایان خبر



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 541 بار   |   دفعات چاپ: 81 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر