کتاب عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی به چاپ چهارم رسید
کتاب «حقوق اجتماعی و سیاسی انسان در اسلام» تالیف دکتر عباس فنی اصل عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی به چاپ چهارم رسید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، کتاب «حقوق اجتماعی و سیاسی انسان در اسلام» تالیف دکتر عباس فنی اصل عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی به چاپ چهارم رسید.
دکتر عباس فنی اصل عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی و مولف این کتاب در گفتگو با روابط عمومی با اعلام این خبر گفت: کتاب «حقوق اجتماعی و سیاسی انسان در اسلام» در سال ۱۳۸۹ در دو هزار و ۲۰۰ نسخه توسط انتشارات «به نشر» آستان قدس رضوی به چاپ رسید و همزمان با ۱۴ مرداد سال ۱۳۹۳، روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی، به عنوان اثر برتر به نشر در حوزه «حقوق بشر اسلامی» معرفی گردید.
وی افزود: استقبال ارزنده اندیشمندان و دانشگاهیان و اتمام نسخ آن در کتابفروشی ها، ضرورت اقدام به چاپ در مراحل بعدی را ایجاب کرد که چاپ چهارم آن با ویراست دوم و اضافات جدید طی روزهای اخیر روانه بازار شد.
فنی اصل با اشاره به ویژگی های این کتاب، تصریح کرد: در این کتاب به تمامی سرفصل های معرفی شده از طرف معاونت امور اساتید معارف اسلامی پرداخته شده و به صورت کلاسیک و روان و با زبان ساده ولی استدلالی، مطالب ارائه گردیده که مورد قبول متولیان امر قرار گرفته و در سال ۱۳۹۳ مجور تدریس در دانشگاه ها برای واحد درسی حقوق اجتماعی و سیاسی انسان صادر گردید.
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه زندگی اجتماعی انسان ایجاب می کند تا با قوانین و قواعدی آشنا شده و با آگاهی از حقوق و تکالیف خود و رعایت آنها، از زیاده خواهی پرهیز کرده و به حق خود قانع شود، خاطرنشان کرد: عدم آشنایی انسان ها با حقوق خود و در نتیجه عدم رعایت آنها، معضلات و ناهنجاری های فراوانی ایجاد کرده است که آمارهای متعدد به بخشی از این مشکلات اشاره دارد.
وی گفت: در این کتاب تلاش شده تا به حقوق اساسی انسان در زمینه اجتماعی و سیاسی از دیدگاه حقوق بشر اسلامی اشاره شود و ضمن تبیین آنها، به مقایسه آن با دیدگاه حقوق بشرغربی پرداخته و برتری حقوق بشر اسلامی اثبات گردد. اشاره به حقوق زن و حقوق بین الملل اسلام و حقوق اقلیت ها از دیگر مباحث این کتاب است.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی افزود: آشنایی با برخی مباحث چه بسا ارزش مقطعی داشته یا مربوط به شغل یا رشته خاصی باشد، درحالی که برخی مسائل دیگر وجود دارد که آشنایی با آنها ضرورت همگانی بوده و اختصاص به قشر خاص و زمان خاصی ندارد، از جمله می توان به مباحث حقوقی اشاره کرد که به سبب موجود اجتماعی بودن انسان، همگان موظف به آشنایی با قواعد و قوانینی هستند که به واسطه پایبندی به آنها و بهره مندی از امتیازات ویژه آن، بتواند زندگی خود را انتظام بخشیده و ارتباط صحیح و پایدار با جامعه و حاکمیت و حتی دین و خدا را داشته باشد؛ لذا این کتاب به عنوان واحد عمومی در تمامی رشته های کاردانی و کارشناسی اجازه تدریس داشته و با استقبال شایسته مواجه گردیده است.
فنی اصل ادامه داد: در بیان دلیل استقبال از کتاب حاضر به چندین زمینه می توان اشاره کرد از جمله پرداختن به مباحث ضروری و مورد نیاز روز به زبان علمی، ارائه مطالب به شیوه استدلالی، نقد منصفانه دیدگاه های دیگر، تلاش در اجتناب از شیوه خطابی، ارائه مباحث به زبان ساده در عین رعایت اختصار و پرهیز از توضیحات غیر لازم موجب شده است که این کتاب با رغبت بیشتر مطالعه کنندگان عزیز مواجه گرد، البته معرفی آن به عنوان کتاب درسی و صدور مجوز تدریس در دانشگاه ها نیز مزید بر این علت می باشد.
مولف کتاب حقوق اجتماعی و سیاسی انسان در اسلام با بیان اینکه مصادیق حقوق بشر بسیار وسیع و گسترده است، تاکید کرد: کتاب تالیفی، گامی بسیار کوچک و ناچیز در این زمینه است که با بهره گیری از معارف ارزنده اسلامی و دیدگاه اندیشمندان اسلامی صورت پذیرفته است، پرداختن هرچه بیشتر و عمیق تراندیشمندان و متخصصان به این مباحث حیاتی و مهم، خدمتی دیگر به بشریت بوده و موجب رفع نقائص این کتاب خواهد بود.

دفعات مشاهده: 904 بار |
دفعات چاپ: 213 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر