پایگاه مقاومت دانشگاه محقق اردبیلی

EN | AR |

گزارش حلقه تربیتی صالحین شهیدان بشیری و محمدی- خواهران- ششم دی ماه 91

  جلسه حلقه صالحین شهیدان نعمتی و محمدی (خواهران) با موضوع روز بصیرت در مورخ 6/10/91 در محل دفتر پایگاه مقاومت دانشگاه برگزار گردید 

  جلسه با تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم توسط یکی از خواهران بسیجی آغاز شد. در ادامه متن زیبایی با عنوان« نامه ای از سوی پروردگار به همه انسانها »

  که شامل آیات برگزیده ای از سوره های قران کریم بود توسط یکی دیگر از خواهران بسیجی قرائت گردید.

  در ادامه بحث اصلی جلسه با عنوان بصیرت و بصیرت افزائی به مناسبت 9 دی روز بصیرت و میثاق امت با ولایت مورد بحث و بررسی قرار گرفت. حاظران در جلسه در خصوص معنی و مفهوم بصیرت، مولفه های بصیرت، عوامل موثر در بصیرت یافتن انسان و بی بصرتی انسان، فلسفه نامگذاری این روز به نام روز بصیرت و میثاق با ولایت، دستاوردهای مهم روز نهم دی ماه و دیدگاههای مقام معظم رهبری در خصوص بصیرت و بصیرت افزایی به بحث و تبادل نظر پرداختند:

  خلاصه های مباحث جلسه

  مفهوم بصیرت

  موضوع بصیرت درجامعه دینی به ویژه جامعه اسلامی­جایگاه ویژه ای دارد و پرداختن به آن از ضروریات حتمی چنین جامعه ای می­باشد زیرا جامعه اسلامی به معنی واقعی آن یعنی حاکم شدن احکام و دستورات نورانی شرع مقدس و به یک معنا جاری شدن همه خیرها و نیکوئی ها در ابعاد فردی و اجتماعی جامعه است و به تحقیق استیلای حق و خیر، محو شر و باطل را به دنبال دارد و این مهم هرگز مورد پسند و رضایت باطل و باطل گرایان نخواهد بود. به همین خاطر مقابله ای سخت و بی امان و رویاروئی همیشگی بین حق و باطل و خیر و شر برپا میگردد. در این میان هرچه جبهه حق بر مبانی خود استوارتر و پایدارتر بایستد, قطعاً هجمه­های باطل و ترفندهای آن بیشتر و پیچیده تر خواهد شد . در همین عرصه است که ضرورت وجود بصیرت مطرح می­گردد .

  بدیهی است ابعاد بحث بصیرت تنها محدود به بعد اجتماعی و سیاسی زندگی انسانی نمی­گردد بلکه ضرورت آن در همه ابعاد فردی و اجتماعی انسان ونیز ابعاد اعتقادی و اخلاقی و فرهنگی و اجتماعی و . . . او رخ می­نماید. از طرفی، بصیرت را نمی­توان صرف دانش و آگاهی معنا کرد، هم چنان که بعضی چنین تعریفی دارند، زیرا چه بسا دانشمندانی که در تشخیص راه حق از باطل، آن گاه که بر سر دو راهی قرار گرفته و یا در گرد و غبار فتنه گرفتار آیند درمانده گردند و توانائی رهایی از این حیرانی و سرگردانی را بدست نیاورند، در حالی که مهمترین اثر و کارکرد بصیرت، یافتن راه از بیراهه است .

  مهمترین عوامل بصیرت از دیدگاه قران کریم و ائمه معصومین (ع)

  از مهمترین این عوامل می­توان به ایمان، تقوی، عبرت، زهد، تفکر، اخلاص، خردمندی و..... اشاره نمود .

  مهمترین عوامل بی بصیرتی انسانها:

  از مهمترین این عوامل می­توان به عافیت طلبی، هواهای نفسانی، شهوات، نبودن عزم و اراده، عناد و لجاجت، ملاحظات ،منافع شخصی و ....

  فلسفه نامگذاری 9 دی به عنوان روز بصیرت و میثاق با ولایت

  داشتن بصیرت برای تشخیص دوست از دشمن را می توان دلیل نامگذاری این روز به نام روز بصیرت عنوان کرد

  همه مردم این روز با عظمت و با بصیرت را به خاطر دارند که در این روز با حضور باشکوه خود در برابر هتک حرمت به عاشورای امام حسین (ع) ایستادگی کردند ، مردم فهیم ما با بصیرت و آگاهی کامل وارد خیابان شدند و تظاهرات عظیمی را در تاریخ به راه انداختند. مردم با این حضور، عهد و پیمانی مجدد و میثاق با آرمانهای ولی امر مسلمین حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی) بستند چون تنها چیزی که می تواند کشور را از آسیب حوادث روزگار مصون نگه دارد، ولایت فقیه است و به درستی حضرت امام خمینی (ره) فرمودند پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی نرسد.

  در حماسه 9 دی شاهد حضور هوشمندانه مردم در دفاع از ارزش‌های اسلامی بودیم .

  دشمنان در خیال خام خود به دنبال هتک حرمت به مقدسات بودند اما مردم همیشه در صحنه بار دیگر فتنه آنها را ناکام گذاشتند .

  در روز 9 دی ملت ایران اسلامی با حضور بی نظیر خود درس بزرگی به جهانیان آموخت که این درس برگرفته از آرمان های عاشورا و شهادت طلبی اسلام است .

  9 دی بعنوان یک شاخص مرزبندی بین حق و باطل و تجلی اقتدار ملی و سیاسی ملت ایران شد.

  رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: اگر صدها بار برای این نعمت هوشیاری ملت سجده شکر به جای بیاوریم باز هم کم است .

  دستاوردهای مهم 9 دی

  ü فراندوم 9 دی موجب شد دشمنی غرب با ملت ایران بار دیگر به اثبات برسد و اذعان غرب به اقتدار و قدرت بازدارندگی نظام جمهوری اسلامی از دیگر دستاوردها و نتایج حرکت خودجوش 9 دی سال 88 بود . کارسازی بیش از پیش دشمنی غرب با نظام جمهوری اسلامی از دیگر دستاوردهای نهم دی 88 بود .

  ü حرکت هایی که در مناطق مختلف دنیا با عنوان بیداری اسلامی و غیره با تفکر و انگیزه های مختلف روی داد نشات گرفته از حرکت ملت ایران در 9 دی بود .

  ü حفظ استقلال سیاسی نظام جمهوری اسلامی و نقش مهمی که جایگاه ولایت و رهبری در این نظام دارد از دیگر دستاوردهای رویداد روز بصیرت بود .

  ü مردم ایران با برخورداری از بصیرت لازم در روز 9 دی بار دیگر با آرمان های امام خمینی، رهبری و شهدا بیعت کردند

  بصیرت از دیدگاه رهبر انقلاب:

  رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در دیدار جوانان و دانشجویان قم به تعریف مفهوم بصیرت از نگاه حضرت امیرالمؤمنین(ع) پرداختند و آن را شرطی لازم برای تشخیص صحیح قضایا دانستند اما در عین حال تاکید کردند که داشتن بصیرت در حوادث، به خودی خود، کافی نیست. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، در ادامه سخنانشان به بررسی دلایل گمراهی افرادی پرداختند که در وقایع سال گذشته شناخت لازم را داشتند اما بر خلاف دریافت خود عمل کردند.

 
«در حوادث گوناگون هم ممکن است بصیرت و بی‌بصیرتی عارض انسان شود. انسان باید بصیرت پیدا کند. این بصیرت به چه معناست؟ یعنی چه بصیرت پیدا کند؟ چه جوری میشود این بصیرت را پیدا کرد؟ این بصیرتی که در حوادث لازم است و در روایات و در کلمات امیرالمؤمنین هم روی آن تکیه و تأکید شده، به معنای این است که انسان در حوادثی که پیرامون او میگذرد و در حوادثی که پیش روی اوست و به او ارتباط پیدا میکند، تدبر کند؛ سعی کند از حوادث به شکل عامیانه و سطحی عبور نکند؛ به تعبیر امیرالمؤمنین، اعتبار کند: «رحم اللَّه امرء تفکّر فاعتبر»؛(نهج‌البلاغه، خطبه‌ی 103) فکر کند و بر اساس این فکر، اعتبار کند. یعنی با تدبر مسائل را بسنجد - «و اعتبر فأبصر» - با این سنجش، بصیرت پیدا کند. حوادث را درست نگاه کردن، درست سنجیدن، در آنها تدبر کردن، در انسان بصیرت ایجاد میکند؛ یعنی بینائی ایجاد میکند و انسان چشمش به حقیقت باز میشود.

 

  توصیه مقام معظم رهبری به جوانان در مورد بصیرت داشتن

 

  ...من میخواهم به شما جوانها عرض کنم؛ شما برای اینکه ایران اسلامی را بسازید، یعنی هم ملت و میهن عزیز و تاریختان را سربلند کنید، هم وظیفه‌ی خودتان را در مقابل اسلامِ باعظمت انجام دهید - که امروز اگر کسی برای سربلندی ایران اسلامی تلاش کند، هم به میهن خود، به ملت خود، به تاریخ خود خدمت کرده است، هم به اسلام عزیز که مایه‌ی نجات بشریت است، خدمت کرده - باید بیدار باشید، باید هوشیار باشید، باید در صحنه باشید، باید بصیرت را محور کار خودتان قرار دهید. مواظب باشید دچار بی‌بصیرتی نشوید.»



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 4017 بار   |   دفعات چاپ: 1028 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 115 بار   |   0 نظر