روابط عمومی

EN | AR | AZ |

معاون آموزش و پژوهش دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها: ضرورت بازنگری در کتب معارف اسلامی دانشگاه ها

معاون آموزش و پژوهش دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها به ضرورت بازنگری در کتب معارف اسلامی دانشگاه ها تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، حجت الاسلام والمسلمین سید قریشی در نشست اساتید گروه معارف اسلامی دانشگاه های استان اردبیل در دانشگاه محقق اردبیلی گفت: در شرایط امروز مواجهه ما با دانشجویان و تیپ جوان جامعه نیازمند مهارت و توانایی بیشتر است و بر حسب تغییرات زمان نیازمند تغییرات در ارائه دروس هستیم.
وی با بیان اینکه اگر نتوانیم با زبان امروز مخاطب، با آنها ارتباط برقرار کنیم، دچار مشکل خواهیم شد، افزود: باید در راه رسالت الهی از ابزارهای نو به نحو احسن بهره لازم را ببریم.
سید قریشی با تاکید بر اینکه مخاطبان ما در دانشگاه ها به جد تحول طلب هستند، تصریح کرد: دانشجویان در ساختارهای کلیشه ای جای نمی گیرند و همیشه مایلند حرف های نو از ما بشنوند.
معاون آموزش و پژوهش دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها با اشاره به تغییر و نوآوری در ادبیات دینی و رویکردها، خاطرنشان کرد: در همین راستا  باید توجه ویژه ای به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص نوگرایی مبنی بر اینکه محیط دانشگاه محیطی تحول طلب بوده و دائما احساس نو بودن دارد، داشته باشیم.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری به لزوم تغییرات موسمی و فصلی دروس معارف اسلامی تاکید دارند، گفت: در همین راستا برای یک تحول در حوزه دروس معارف اسلامی باید در سه حوزه محتوا و اولویت های موضوعی کتب، نگارش و ادبیات کتب و اعمال علاقمندی های مخاطبان در کتب تغییراتی داشته باشیم.
سید قریشی با تاکید بر اینکه دروس ما باید بر حسب نیازهای زمان باشد، افزود: کتاب های آینده ما باید به صورت موسمی و فصلی بازنگری شده و از ادبیات دینی تولید شده جامعه علمی در گرایش های مرتبط استفاده شود.
معاون آموزش و پژوهش دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها به ضرورت بومی سازی دروس معارف اسلامی تاکید کرد و گفت: تالیف و تدوین کتاب ها نیز با جمعی از نویسندگان و استفاده از اساتید معارف اسلامی نیز باید انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: روند تولید کتاب ها را نیز باید از انحصار مرکز دربیاوریم و به استان ها واگذار کنیم که امیدواریم دانشگاه ها نیز از این اقدام مهم حمایت کنند.
 
دکتر عزیز حبیبی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی نیز گفت: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و گروه های معارف اسلامی بخشی از کارهای سنگینی که برای رسیدن به اهداف آموزشی، پژوهشی و فرهنگی به عهده دانشگاه ها است را به دوش می کشند.
وی ضمن معرفی اجمالی دانشگاه محقق اردبیلی، افزود: این دانشگاه مولود انقلاب بوده و در چهلمین سال فعالیت خود قرار دارد و به عنوان پیشانی و آبروی علمی استان اردبیل محسوب می شود.
حبیبی با بیان اینکه دانشگاه محقق اردبیلی تنها دانشگاه دولتی استان در حوزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، تصریح کرد: در حال حاضر فعالیت های دانشگاه در قالب رشته های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی متعدد با ۱۱ هزار نفر دانشجو دنبال می شود.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی وجود ۵۹ رشته دکتری تخصصی در این دانشگاه را افتخار بزرگی برای استان و دانشگاه دانست و خاطرنشان کرد: همچنین ۴۰ درصد از اساتید دانشگاه دارای مرتبه علمی استاد تمام و دانشیار هستند که خوشبختانه بخشی از همکاران هیات علمی گروه معارف اسلامی نیز در این گروه حضور دارند.
وی افزود: در گروه معارف اسلامی دانشگاه محقق اردبیلی ۱۱ عضو هیات علمی وجود دارد و خوشبختانه جزو بهترین، منسجم ترین، منظم ترین و قانونمندترین گروه های آموزشی محسوب می شود و در سنوات گذشته نیز حجت الاسلام والمسلمین شجاعی مدیرگروه معارف اسلامی دانشگاه به عنوان مدیرگروه برتر کشوری انتخاب شده است.
حبیبی تصریح کرد: از دیگر افتخارات دانشگاه محقق اردبیلی داشتن دو نفر از دانشمندان یک درصد برتر جهان است که در میان ۲۷۴ دانشمند کشور قرار دارند.
وی با بیان اینکه پراستنادترین پژوهشگر علوم انسانی کشور و شیمیدان برجسته کشور در شاخه شیمی فیزیک نیز از اعضای هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی هستند، افزود: میزان قبولی دانش آموختگان این دانشگاه در آزمون تحصیلات تکمیلی از دانشگاه های معتبر کشوری نیز حدود ۴۰ درصد است که این نشان از فعالیت های ارزشمند آموزشی و پژوهشی همکاران این دانشگاه است.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به برخی چالش ها در حوزه گروه معارف اسلامی، گفت: در گروه های آموزشی مختلف مرز میان گروه ها شکسته شده و شاهد افزایش همکاری ها هستیم که امیدواریم همکاری میان گروه معارف اسلامی و سایر گروه های آموزشی در دانشگاه روز به روز بهتر شده و افزایش یابد.
وی با بیان اینکه در دانشگاه محقق اردبیلی به منظور افزایش ارتباط گروه معارف اسلامی با سایر گروه ها اقداماتی انجام شده است، ولی نیازمند اهتمام بیشتر هستیم، افزود: با توجه به اینکه اسلام در زمینه های مختلف از جمله مباحث اقتصادی، آسیب های اجتماعی و غیره حرفی برای گفتن دارد، می توان با همکاری گروه معارف اسلامی و سایر گروه ها اقدامات موثری در دانشگاه ها و جامعه انجام داد.
حبیبی به ضرورت چاپ کتب فاخر علمی دینی به زبان های زنده دنیا توسط گروه معارف اسلامی با همکاری گروه های مختلف به منظور تقویت حضور در جوامع بین المللی تاکید کرد و گفت: برای صدور انقلاب به سراسر دنیا، زبان پژوهشگران علمی و دینی خیلی بهتر است که می توان با مستندسازی فرصت بسیار خوبی را برای اساتید ایجاد کرد.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی همچنین از آمادگی این دانشگاه برای ارائه تشویق های مالی برای اساتید گروه معارف اسلامی برای رسیدن به اهداف ذکر شده خبر داد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر به منظور کاهش تکانه های فشار اقتصادی، با کاهش هزینه ها و حذف هزینه های زائد به دولت و نظام کمک کنیم.
 حبیبی خاطرنشان کرد: امید می رود با برگزاری چنین برنامه هایی همدلی و وفاق برای رسیدن به اهداف مشخص در دانشگاه ها فراهم شود.
 
حجت الاسلام والمسلمین عبدالله حسنی رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان اردبیل با بیان اینکه اساتید گروه معارف اسلامی استان اردبیل جزو اساتید نخبه علمی و برجسته از لحاظ شخصیتی هستند، گفت: این اساتید افرادی هستند که دغدغه فکری، علمی، اجتماعی و سیاسی دارند.
وی با بیان اینکه حدود ۱۶ واحد از دروس دوره کارشناسی در اختیار اساتید گروه معارف هستند، افزود: این بهترین فرصت برای تقویت باورهای دینی دانشجویان و فرصت طلایی برای دانشجویان است تا در سن جوانی از حضور اساتید علمی و دینی بهره مند شوند.
حسنی ادامه داد: امروز که فضای مجازی افکار و اندیشه ها را با خود همراه و ذهن ها را مشغول کرده است، بهترین توفیق است که اساتید از این فرصت طلایی بهره برداری کنند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه تزکیه در قرآن همیشه قبل از تعلیم آمده است، افزود: همه اساتید نسبت به تربیت و تزکیه صحیح دانشجویان مسئول هستند، مخصوصا اساتید گروه معارف دارای مسئولیت بیشتر و سنگین تر هستند.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی بزرگترین نعمت الهی است که خداوند به ملت ایران عنایت فرموده است، گفت: بالاترین درجه و افتخار نزد کسانی است که در راستای تعلیم و تربیت نسل صالح قدم بردارند.
حسنی با بیان اینکه در نیمسال دوم سالتحصیلی ۹۷-۱۳۹۶، ۷۷۶ واحد درسی توسط ۱۰۱ استاد و ۲۰ عضو هیات علمی تمام وقت در گروه معارف اسلامی به دانشجویان استان اردبیل ارائه شده است، گفت: با پیگیری ها و رایزنی های صورت گرفته، مجوز تدریس اساتید در استان صادر و مصاحبه های علمی نیز به صورت استانی انجام خواهد شد و مجوزهای صادر شده در استان ها نیز اعتبار کشوری خواهند داشت.
 



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 896 بار   |   دفعات چاپ: 229 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر