دفتر هم اندیشی استادان- سبک زندگی
کارگاه آموزشی "سبک زندگی"

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1392/11/14 - 10:45 | 

 کارگاه آموزشی "سبک زندگی"

 

کارگاه آموزشی "سبک زندگی" ( ویژه اساتید ) روز چهار شنبه 9/11/92 با حضور حجه الاسلام والمسلمین دکتر اکبری جدی عضو هیات علمی دانشگاه تهران در سالن جلسات میهمانسرای دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.

  در این کارگاه ، ابتداء امین فتحی دبیر هم اندیشی استادان دانشگاه ،ضمن خیر مقدم گویی و بیان جایگاه دفاتر هم اندیشی، گزارش مختصری از فعالیت های دفتر هم اندیشی طی دو سال گذشته ارائه داده و موضوع کارگاه (سبک زندگی) را بازگشت به خویشتن و فرهنگ خودی دانستند. سپس کارگاه با طرح سوال: مفهوم سبک زندگی توسط دکتر اکبری جدی شروع شده و هر یک از شرکت کنندگان به ارائه برداشت خود از تعریف سبک زندگی پرداختند. اقای اکبری ضمن اذعان به دشواری تعریف واژه ها ، جمع بندی دیدگاه ها را اینگونه بیان کردند:

  سبک زندگی یعنی روش مستمر تعامل با خود و دیگران( رفتارهای فردی و اجتماعی) بر اساس هدفها.

  وی با بیان اینکه اصطلاح سبک زندگی ، از اوایل دهه هفتاد وارد ادبیات ما شده است ، لایف استایل را در غرب بیشتر ناظر به لایه های رویین زندگی ( نظیر: بهداشت شخصی ، دکوراسیون محل زندگی و کار ودیگر مسائل فردی...)دانستنه اما لایه های اجتماعی توسط نهادها و نخبگان جامعه مدیریت می شود.

  دکتر اکبری ، مهندسی رفتارهای اجتماعی توسط دولتها و حکومتها در غرب را بمراتب بیشتر از ایران ذکرکرده اما تاثیر گذاری آنها را در قالب : اعمال قوانین و مقررات ، تبلیغات ، رسانه ها و با ذائقه سازی ها و فرهنگ سازی بیان کردند، بطوری که دخالت دولتها به چشم نمی آید.

  وی با بیان اینکه توجه به بعد محتوایی و معنوی زندگی -که ضروری و لازم است- نباید ما را از لایه های ظاهری زندگی غافل نماید، افراط و تفریتهای گذشته را موجب کم رنگ شدن مظاهر دین داری در چند سال اخیر دانستند.

  دکتر جدی ضمن معرفی کتب و مقالاتی که در ارتباط با سبک زندگی در کشور نوشته شده ، سهم تولیدات علمی در این موضوع را بسیار ناچیز دانسته و اهمیت بحث سبک زندگی در فرهنگ را استراتژیک توصیف کردند.

  وی با بیان اینکه امروزه بسیاری از شاخصهای فرهنگی مان دچار تزلزل شده اما هنوز فرصت کار باقی است ، به اذعان برخی صاحب نظران خارجی مبنی بر اینکه ایران تنها کشوری است که در مقابل این همه فشارها ایستادگی کرده اشاره نموده و اضافه کردند: انصافا ما چهار چوبها را حفظ کرده ایم و این در حالی است که کشوری مثل ژاپن همه چیزش غربی شده است.

  آقای اکبری جدی اینگونه نشست ها را تلنگری دانستنه و افزودند: ما بایدبتوانیم نقش خودمان را در این راستا تعریف کرده، و با توجه به گروه مرجع بودن اساتید برای جوانان ، نقش تاثیر گذاری داشته باشیم . وی اضافه کردند : دور باطل فرافکنی ها زمانی قطع می شود که ما از خودمان و دانشگاهها شروع بکنیم، چرا که همه نیروهای انسانی مورد نیاز کشور در دانشگاهها ساخته می شود، وگرنه دچار افسوس و حسرت خواهیم شد.

دکتر اکبری جدی ضمن پاسخگویی به سوالات ، مواجهه با مشکلات بیشترو اشکالات موجود در جامعه را موجب سنگینتر شدن مسئولیتها دانسته و خواستار توجه جدی استادان ، به ایفای نقش تاریخی خود در مقطع کنونی شدند.

 

AWT IMAGE

 

AWT IMAGE

نشانی مطلب در وبگاه دفتر هم اندیشی استادان:
http://www.uma.ac.ir/find-26.1607.2823.fa.html
برگشت به اصل مطلب