دکتر جمال سیف دواتی، عضو هیأت علمی دانشگاه محقق اردبیلی، گوشت ضد سرطان تولید کرد. جمال سیف دواتی، عضو هیأت علمی این دانشگاه که هفدهم دی ماه از رساله دکتری خود در رشته علوم دامی دانشگاه تبریز دفاع کرد، در گفت و گو با روابط عمومی دانشگاه محقق اردبیلی اظهار داشت: یکی از استراتژی های علمی و عملی تأمین امنیت زیستی غذای انسانی استفاده از مواد خوراکی لازم و غنی سازی شده می باشد و افزایش دادن اسید لینولئیک کونژوکه یا CLA در ترکیبات و بافت حیوانی نظیر گوشت در همین راستا است. عضو هیأت علمی دانشگاه محقق اردبیلی افزود: با استفاده از دانه های بقولات (خلر، ماشک و گاودانه)، حاوی تانن در جیره غذایی برهها میتوان در شکمبه و به تبع آن در بافت عضله سنتز CLA را افزایش داد. وی گفت: در این رساله با بررسی اثرات ترکیبات پلیفنل، پروفیل اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب دانه بقولات (خلر، ماشک و گاودانه) خام و اتوکلاو شده روی ترکیب ضد سرطان CLA، در گوشت برههای پرواری موفق به تولید این گوشت شدیم. سیف دواتی اظهار داشت: در آزمایشات In vitro (شرایط آزمایشگاهی) تمام خصوصیات و روند تغییرات هضمی بخش های مختلف پروتیئن و انرژی قابل متابولیسم دانه ها مورد ارزیابی قرار گرفت. وی با بیان این که بر اساس گزارشات محققان تأمین روزانه 120 میلی گرم CLA در سبد غذایی انسان تاثیر بسزایی در پیشگیری از سرطان دارد که در پژوهش حاضر این مهم بدست آمده است، اضافه کرد: بررسی اثر ترکیبات مغذی و غیرمغذی در دانه های مختلف بقولات و نقش آنها در تغذیه دام و اثربخش بودنشان در تولیدات گوشت قرمز، موضوعی ضروری است. وی گفت : نتایج حاصل نشان داد که ترکیبات مغذی و ضد مغذی موجود در دانه بقولات به ویژه دانه ماشک سبب افزایش ترکیبات ضد سرطان CLA در گوشت شده و فراوری دانهها تاثیری در کیفیت منابع پروتئینی مزبور نشان نمی دهد. دکتر سیف دواتی افزود: آزمایشات بررسی ترکیبات مختلف فنلی از جمله غلظت ان-اکسالیل-ال-آلفا-بتا-دی آمینوپروپیونیک اسید (ODAP)، تانن متراکم، ترکیبات فنلی کل، کل تانن قابل استخراج و تاثیر آنها در زیست فراهمی اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه دانه های بقولات در بخشهای مختلف دستگاه گوارش روی برههای پرواری صورت گرفت. گفتنیاست که این پژوهش با 300 میلیون ریال هزینه درچهار سال به نتیجه رسیده است.
|