معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان به ضرورت ورود نخبگان برای تقویت اقتصاد دانش بنیان تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر سورنا ستاری در نشست با دانشگاهیان دانشگاه محقق اردبیلی ظهر دوم مهر ماه با بیان این مطلب افزود: رشد اقتصادی با هزینه دولت به وجود نمی آید بلکه با هزینه کرد سرمایه شخصی سرمایه گذاران ایجاد می شود.
وی با بیان اینکه کارآفرینی با منابع زیرزمینی ایجاد نمی شود، ادامه داد: باید از فکر، اندیشه، خلاقیت و نوآوری ها برای کارآفرینی نهایت استفاده را برد.
ستاری با بیان اینکه سرمایه های انسانی اصلی ترین سرمایه هر کشوری است، اضافه کرد: باید با ایجاد اکوسیستمی از این سرمایه ها و ظرفیت های پیدا و پنهان آن برای رشد و توسعه کشور استفاده کرد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: برای تقویت اقتصاد دانش بنیان باید همه نخبگان به مساله ورود کنند زیرا دولت غول چراغ جادو نیست که با اشاره دولت این اقتصاد ایجاد شود.
ستاری با بیان اینکه دولت فقط در حوزه زیرساخت می تواند سرمایه گذاری کند، اظهار کرد: وظیفه دولت چنین ایجاب می کند که در حوزه تامین زیرساخت های مختلف سرمایه گذاری کرده و از ورود به حوزه شرکت های دانش بنیان خودداری کند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه نسل جدید کارآفرینی در کشور تربیت می شوند که نگاه استخدامی ندارند، یادآور شد: این نسل دنبال استفاده از رانت نیست و بر اساس دانش و ابتکار خودشان دنبال کارآفرینی و ایجاد اشتغال برای خود و دیگران هستند.
وی اظهار کرد: تا زمانی که مردم پای کار نیایند، اقتصاد دانش بنیان شکل نمی گیرد و دولت نمی تواند وارد این حوزه از اقتصاد شود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه استارت آپ ها با وام به جایی نمی رسند، ادامه داد: باید سرمایه گذاران برای اجرای ایده های استارت آپ ها ورود پیدا کنند
وی با اشاره به اینکه در برخی از شهرها، مراکز نوآوری توسط بخش خصوصی ایجاد می شود، گفت: آماده کمک برای تجهیز مراکز نوآوری اردبیل هستیم اما باید خودتان برای ایجاد این مراکز وارد عمل شوید.

اشتغالزایی با هزینه کم در شرکت های دانش بنیان
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار اردبیل با بیان اینکه اتمام راه آهن اردبیل یکی از وعده های دولت محلی به مردم استان اردبیل است، گفت: به مردم استان قول دادیم تا سه سال آینده راه آهن را تمام کنیم و در این مورد مدیر عامل بانک ملی ایران هم مساعدت های لازم را داشته اند و فاینانس آن هم تامین شده است.
دکتر بهمن حسین زاده با بیان اینکه دومین قول دولت محلی به مردم استان اردبیل ایجاد ۲۰ هزار شغل در سال است، ادامه داد: طبق برنامه دولت باید سالانه ۷ هزار شغل ایجاد می کردیم اما با تعیین چشم انداز استان و تدوین برنامه افق ۱۴۰۰ استان وعده ایجاد ۲۰ هزار شغل را به مردم داده ایم.
وی اضافه کرد: بر این باور هستیم که در شرکت های دانش بنیان و فناور با هزینه کم، اشتغال بیشتری ایجاد کرد به همین دلیل از شرکت های دانش بنیان حمایت می کنیم.
حسین زاده با اشاره به اینکه انتظار داریم مسئولان مراکز رشد، پارک های علم و فناوری و دانشگاه ها از جوانان حمایت کرده و برای آنها بجنگند، اظهار کرد: استان اردبیل در بخش گیاهان دارویی، تولید بذر، اصلاح نباتات و مواردی از این قبیل حرف های زیادی برای گفتن دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار اردبیل با بیان اینکه به استعدادهای استان اردبیل اعتقاد و ایمان داریم، ادامه داد: انتظار داریم که مراکز رشد فناوری و پارک علم و فناوری فعالیت هایشان را بیش از پیش تقویت کرده و عقب ماندگی ها را جبران کنند.

تلاش برای تبدیل دانشگاه محقق اردبیلی به دانشگاه جامعه محور
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی هم گفت: ۵۰ واحد دانشگاهی با حدود ۵۵ هزار دانشجو در سطح استان اردبیل وجود دارد که حدود هزار نفر هیات علمی دارند و ۵ مرکز رشد و یک پارک علم و فناوری هم در استان فعالیت دارند.
دکتر عزیز حبیبی با بیان اینکه امسال چهلمین سالگرد تاسیس دانشگاه محقق اردبیلی است، ادامه داد: این دانشگاه حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر دانشجو دارد که حدود ۳ هزار و ۵۰۰ نفر از آنها در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل می کنند.
وی با بیان اینکه ۵۹ رشته دکتری در دانشگاه محقق اردبیلی وجود دارد، ادامه داد: این دانشگاه ۳۷۳نفر عضو هیات علمی دارد که ۴۰ درصد آنها دارای مرتبه علمی دانشیاری و استاد تمام هستند و ۲ نفر از اعضای هیات علمی این دانشگاه در زمره یک درصد دانشمندان برتر جهان قرار دارند و انتخاب یک نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان شیمیدان برجسته کشور و حضور پراستنادترین استاد علوم انسانی کشور هم از دیگر افتخارات این دانشگاه است.
حبیبی با بیان اینکه ما دنبال تبدیل دانشگاه محقق اردبیلی به دانشگاه جامعه محور هستیم، اظهار کرد: دانشگاه نباید به مانند جزیره عمل کند بلکه باید با تقویت ارتباط دانشگاه با جامعه دنبال ارائه راهکارهای علمی برای رفع مشکلات جامعه بود.
وی با بیان اینکه مرکز رشد دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان اولین مرکز رشد استان در سال ۸۵ ایجاد شده است، ادامه داد: در ایجاد و راه اندازی مرکز رشد فناوری فاصله زیادی با کشور نداشتیم اما پارک علم و فناوری با تاخیر زیادی در استان ایجاد شده است.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی اضافه کرد: انتظار داریم معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان در زمینه تجهیز، صدور مجوز و راه اندازی مرکز نوآوری دانشگاه محقق اردبیلی یاریگر ما باشند.
دکتر حسین شایقی رئیس بنیاد نخبگان استان اردبیل گفت: اردبیل دارای ظرفیت های متعدد است و بنیاد نخبگان استان با همکاری و مشارکت سازمان ها در زمینه شناسایی و حمایت هسته های فناور فعالیت می کند.
وی اضافه کرد: بنیاد نخبگان استان اردبیل برنامه هایی نظیر برگزاری نشست تخصصی توسعه پایدار استان اردبیل، تجلیل از ۴ نفر مفاخر اجتماعی استان، تشکیل کارگروه علم و فناوری، تشکیل اتاق مشاوره در بنیاد نخبگان برگزار کرده است.
دکتر عبدالقیوم قلی پوری رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل با بیان اینکه فناوری معجزه قرن است، گفت: نوآوری و کاهش قیمت خدمات از خصایص فناوری است و امروز گفتمان غالب استان، گفتمان دانش بنیان است.
وی تصریح کرد: جوانان و روحانیت دو سرمایه اصلی هستند و اگر امروز کشور با اقتدار صحبت می کند، به خاطر همین دو سرمایه است.
یادآور می شود در این نشست برخی از نخبگان و برجستگان به ارائه پیشنهادات و نظرات خود پرداختند.

|