معاونت اداری، مالی- اخبار، اطلاعیه، مناقصه و مزایده
ارتقای ۵۲ پله ای رتبه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه بندی مدیریت سبز دانشگاه های جهان در سال ۲۰۲۱ / کسب جایگاه سوم کشور برای دومین سال پیاپی

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1400/10/6 - 09:49 | 
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی گفت: این دانشگاه در رتبه بندی Green Metric دانشگاه های جهان در سال ۲۰۲۱، رتبه ۳ ایران و ۱۵۵ جهان را کسب کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر عزیز حبیبی با اعلام این خبر افزود: بر اساس رتبه بندی اعلام شده توسط Green Metric، دانشگاه محقق اردبیلی در این رده بندی مورد ارزیابی قرار گرفته و توانست رتبه ۱۵۵ جهان را کسب کند و نسبت به سال گذشته ۵۲ پله ارتقا یابد.
وی اضافه کرد: در این نظام رتبه بندی دانشگاه های جهان هر ساله در ماه دسامبر بر اساس شش شاخص مختلف شامل زیرساخت های موجود در راستای ایجاد محیط زیست مناسب، توجه به مصرف بهینه انرژی و تغییرات آب و هوا، میزان بازیافت پسماندها، میزان مصرف و بازیافت آب، به کارگیری سیستم های حمل و نقل بدون آلایندگی و نیز آموزش و پژوهش در حوزه صیانت از محیط زیست  به عنوان شاخص های اصلی مورد ارزیابی قرار می گیرند.
حبیبی تصریح کرد: دانشگاه محقق اردبیلی در خصوص کسب امتیاز Green Metric نسبت به سال گذشته ۱۲.۳ درصد پیشرفت کرده است که موید پیشرفت در تمامی شاخص ها می باشد که در این خصوص فاصله امتیازی با دانشگاه دوم کشور از ۸۲۵ به ۱۷۵ کاهش یافته است.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی خاطرنشان کرد: از جمله مهمترین اقدامات انجام گرفته دانشگاه در این حوزه می توان به تخصیص حدود ۲۰ میلیارد ریال بودجه برای توسعه فضای سبز و محوطه سازی، کاشت درختان مقاوم در برابر کم آبی، نصب کنتور در هر واحد برای پایش میزان مصرف آب و برق، نصب درب گردان و درب اتوماتیک برای محدود کردن اتلاف انرژی در بخش های مختلف، نصب تایمر و سنسورهای حرکت سیستم های روشنایی، تحلیل میزان تولید پسماند در هر واحد، شناسایی پسماند های خطرناک و جداسازی آنها، تفکیک انواع زباله ها، جایگزینی ظروف یکبار مصرف با ظروف گیاهی و کاغذی، نصب شیشه های دو جداره، عایق کاری لوله های آب گرم، استاندارد سازی موتورخانه و کسب برچسب انرژی و نیز هوشمندسازی موتورخانه ها و سیستم های گرمایش اشاره کرد.
وی گفت: برگزاری چندین کنفرانس در حوزه مدیریت سبز، سوق دادن پایان نامه ها و پژوهش ها به سمت موضوعات مرتبط با مدیریت سبز مانند حفظ محیط زیست و انرژی های تجدید پذیر، کاهش میزان مصرف کاغذ از طریق منع چاپ هاردکپی پایان نامه ها و استفاده از نسخه های الکترونیکی به جای آن و نیز تشکیل انجمن علمی سبز و حمایت از فعالیت های دانشجویی در این زمینه از دیگر اقدامات انجام گرفته در این راستا است.
حبیبی تاکید کرد: رتبه کسب شده و پیشرفت پلکانی در رتبه بندی Green Metric گواه مسیر صحیحی است که دانشگاه محقق اردبیلی در راستای مدیریت سبز و حفظ محیط زیست در پیش گرفته است و امید می رود با برنامه ریزی های صورت گرفته و تلاش جمعی خانواده بزرگ دانشگاه محقق اردبیلی با سرعت بیشتری در این مسیر حرکت کنیم.
لازم به ذکر است دانشگاه محقق اردبیلی در این رتبه بندی از دانشگاه های تهران، اراک، بوعلی سینای همدان، شیراز، امیرکبیر، صنعتی شریف، یزد و تبریز رتبه بهتری داشته است.
نشانی مطلب در وبگاه معاونت اداری، مالی:
http://www.uma.ac.ir/find-10.451.27153.fa.html
برگشت به اصل مطلب