دانشکده ادبیات و علوم انسانی- اخبار و رویداد های دانشکده
برگزاری کارگاه قرائت متون تاریخی به زبان ترکی اذربایجانی (با محوریت کتاب صفه الصفا) در دانشکده ادبیات و علوم انسانی

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1396/12/13 - 13:11 | 
به همت انجمن علمی تاریخ، کارگاه قرائت متون تاریخی به زبان ترکی آذربایجانی با محوریت کتاب صفه الصفا با حضور دانشجویان در روز شنبه مورخ 12/12/96 از ساعت 13الی14 توسط دکتر سجاد حسینی عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی، در سالن آمفی تئاتر دانشکده ادبیات و علوم انسانی با حضور دانشجویان تاریخ برگزار گردید.
دکتر حسینی در ابتدای این برنامه به نکاتی چند در خصوص دلایل ترجمه صفه الصفا اشاره کردذو گفت: طوایف ترک چون افشارها و روملوها و تکلوها و شاملوها و..... به منظور برقراری ارتباط با متون دینی نیاز به ترجمه گشتند و این کتاب بعد از درگذشت شیخ صفی الدین اردبیلی در زمان شاه طهماسب برای مریدان تصوف ترجمه گشت.
وی هم چنین افزود: در صفه الصفای اولیه روایت هایی وجود دارد که نشان می­دهد این خاندان در ابتدا به مذهب شافعی گرایش داشتند اما به مرور زمان به تصوف روی آوردند و شاه طهماسب بدین منظوردستور داد که بخش هایی از این کتاب را که اشاره به شافعی بودن این خاندان را دارد حذف کنند و به زبان ترکی آذربایجانی ترجمه نمودند.
در ادامه ی این برنامه حکایاتی چند از متن این کتاب مورد بررسی قرار گرفت.
 
 


نشانی مطلب در وبگاه دانشکده ادبیات و علوم انسانی:
http://www.uma.ac.ir/find-4.190.13091.fa.html
برگشت به اصل مطلب