به همت انجمن علمی فلسفه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه محقق اردبیلی، کارگاه معرفت شناسی و معرفت شناسی دینی در روز سه شنبه تاریخ 14/12/96 توسط سرکار خانم دکتر عسکرزاده، با حضور دانشجویان فلسفه، ادیان و عرفان و سایر رشته ها در سالن آمفی تئاتر دانشکده برگزار گردید. خانم دکتر عسکرزاده در این کارگاه فرمودند: آلوین پلانتینگا روش سنتی کسب معرفت یعنی روش ارسطو- دکارتی برای کسب معرفت را نقد می کند و روش استقرائی را پیشنهاد می دهد. روش سنتی را نقد می کند زیرا مستلزم آگاهی فاعل شناسا به دلایل و ادله معرفت و دانش است و از نظر او آگاهی به شواهد معرفت، صادق بودن آن را در پی ندارد.
در روش استقرائی هر فاعل شناسایی خودش تک به تک نمونه ها را بررسی می کند و در مورد هر نمونه یا هر باوری حکمی می دهد که این حکم ها جزئی هستند برخلاف روش قیاسی که حکم ها کلی بودند و درباره باورهای همه انسانها در مورد آن نوع باور شامل می شد ولی در اینجا هر فرد باور خود را دارد و حکمی که می دهد فقط مربوط به باور خود است.
از نظر پلانتینگا، برخی انسان ها واجد حسِّ خداشناسی هستند و اگر این قوه، کارکرد صحیح داشته باشد و در وضعیت مناسب قرار گیرد، باور دینی صادق، تولید می کند
این کارگاه با حضور و استقبال دانشجویانی از دانشگاه محقق و دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل و دانشگاه امیرکبیر روبرو شد.
|