همزمان با نهمین سالگرد تاسیس موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی، از بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ اثر اهدایی به این موزه در سال ۱۴۰۳ رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر اسماعیل چمنی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی ۲۶ اسفند در مراسم رونمایی از بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ اثر اهدایی به موزه تاریخ علوم این دانشگاه در سال ۱۴۰۳ با اشاره به تلاشهای ارزشمند این موزه در زمینه جمعآوری و نمایش وسایل و اسناد تاریخی، گفت: جمعآوری و نمایش آثار علمی و اسناد و افتخارات دانشمندان تاثیر بزرگی در انگیزهدهی به دانشجویان و دانشآموزان و کسب علم و دانش و طی مدارج عالی دارد.
وی با اشاره به گستردگی علوم و تلاش در جهت نشاندادن سیر تحول شاخههای علم با جمعآوری تجهیزات و اسناد، ادامه داد: این مهم نشاندهنده روند پیشرفت علوم برای نسل جدید و ایجاد انگیزه ذهنی در آنان و در برخی تجهیزات یادآور خاطرات نوستالژیک نسلهای قبل در استفاده از آنها در زندگی دوران قدیم است و باعث جذابیت برای نسل جدید نیز میباشد.
دکتر جبرائیل رزمجو معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی نیز با بیان اینکه موزه تاریخ علوم محلی برای حفظ و نگهداری و نمایش هویت علمی استان است، گفت: علاوه بر جنبه دیدنی و کاربردی موزه در طول سال که ارتباط دانشگاه با جامعه و بخصوص دانشآموزان و دانشجویان را زنده نگه میدارد، این موزه در بخش برنامههای جانبی سالانه مانند نشست، کارگاه، نمایشگاه و همایش نیز فعالیت دائمی دارد.
وی با بیان اینکه برگزاری اولین کنفرانس بینالمللی موزهها در سال ۱۴۰۳ و حضور متخصصان و پژوهشگران موزهای ملی و بینالمللی و نهادهای متولی امر در دانشگاه، نشستهای موضوعی تخصصی، کارگاههای آموزشی مفید و نمایشگاههای تاثیرگذار، موزه تاریخ علوم را به یک موزه فعال تبدیل و حضور، نقش و اثرگذاری دانشگاه محقق اردبیلی را در این بعد در سطح کشور برجسته و تقویت نموده است.
مهندس محمد انوار رئیس موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی نیز گفت: در سالجاری بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ اثر شامل ۴ هزار و ۷۴۵ جلد و قطعه کتاب، سند و نقشه، ۲ هزار و ۴۰۰ قطعه عکس و سایر موارد دیجیتالی، ۳۵ قطعه فسیل، ۱۰۷ دستگاه و تجهیزات فنی، ۱۴۲ قطعه تندیس، لوح و یادبود و ۹۹ قطعه سایر موارد توسط ۱۴۸ فرد حقیقی و حقوقی از داخل و خارج دانشگاه به موزه دانشگاه اهدا شده است.
وی با بیان اینکه این موزه همه ساله به عنوان موزه برتر کشور انتخاب و یک بار نیز جایزه ترویج علم جمهوری اسلامی ایران را از آن خود کرده است، افزود: این موزه دارای پروانه فعالیت از دو وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است.
رئیس موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به نقش مهم دانشجویان و انجمنهای علمی در همکاری مستمر با این موزه، افزود: برای سال ۱۴۰۴ نیز برگزاری نمایشگاههای موضوعی، کارگاهها و نشستهای تخصصی و همچنین ایجاد و افتتاح گالریهای جدید برنامهریزی شده است.
پایان خبر
|