روابط عمومی- اخبار
رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی تاکید کرد: ضرورت توجه به نگهداری خاک حاصلخیز در کشور

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1402/9/11 - 13:24 | 
رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی به ضرورت توجه به نگهداری خاک حاصلخیز در کشور تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر علیرضا قنبری ۱۱ مهر در مراسم گرامیداشت روز جهانی خاک در دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه این دانشکده دارای ۱۱ گروه آموزشی، ۹۰ عضو هیات علمی،۳۱ کارمند و بالغ بر یک هزار و ۵۰۰ دانشجو است، گفت: در حال حاضر دانشجویان این دانشکده در ۱۴ رشته کارشناسی، ۳۴ رشته کارشناسی ارشد و ۱۶ رشته دکتری در حال تحصیل هستند.
وی با بیان اینکه گروه علوم و مهندسی خاک دارای ۶ عضو هیات علمی است که در سال ۱۳۷۹ با تأسیس یک رشته در مقطع کارشناسی فعالیت خود را آغاز کرد، ادامه داد: این گروه در سال ۱۳۸۶ با ایجاد ۴ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و در سالجاری با ایجاد یک رشته در مقطع دکتری فعالیت خود را تداوم بخشیده است.
رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی اضافه کرد: این گروه آموزشی یکی از فعال ترین گروه های دانشکده در حوزه آزمایشگاهی است که در تعامل با آزمایشگاه مرکزی خدمت قابل توجهی به داخل و خارج دانشگاه ارائه می دهد.
وی  موضوع خاک را مهمتر از موضوع آب عنوان کرد و گفت: برای تهیه آب راه‌ های فراوانی وجود دارد، ولی برای تهیه خاک حاصلخیز از این راه ها وجود ندارد.
وی حفظ سکونت گاه های بشری، تولید پایدار محصول گیاهی و جانوری، تنظیم و تقسیم جریان آب و املاح، حفظ فعالیت، تنوع و تولید بیولوژیکی و تصفیه کننده آلاینده های زیست محیطی را وظایف خاک در اکوسیستم عنوان کرد.
رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به تقسیم بندی اراضی کشور، افزود: مناطق خشک، بیابانی و مراتع حدود ۵۳ درصد، کوهستان ها و مناطق مسکونی حدود ۳۰ درصد، زمین های قابل کشت حدود ۱۱ درصد و جنگل ها با تراکم بیش از ۵ درصد حدود ۶ درصد کشور را تشکیل می دهند.
وی همچنین هدر رفت خاک و کاهش حاصلخیزی، ایجاد و افزایش روان آب و سیلاب، آلودگی آب ها، افزایش رسوب گذاری در مخازن سدها و منابع آبی، کاهش بهره وری کشاورزی و مهاجرت و معضلات اجتماعی را از پیامدهای فرسایش خاک عنوان کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: برآورد سالانه فرسایش خاک در ایران حدود ۲ میلیارد تن است که یک میلیارد تن فرسایش آبی و یک میلیارد تن فرسایش بادی است.
گفتنی است در این نشست دکتر علیرضا واعظی عضو هیات علمی دانشگاه زنجان، دکتر اصغری و دکتر شهاب اعضای هیأت علمی دانشگاه محقق اردبیلی، معاون سازمان حفاظت از محیط زیست استان و مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی به صورت تخصصی در حوزه علوم خاک به ارائه بیانات خود پرداختند. برگزاری نمایشگاه، مسابقه، ارائه گزارش دبیر انجمن و تجلیل از فعالان این حوزه از دیگر بخش های این برنامه بود.
پایان خبر
نشانی مطلب در وبگاه روابط عمومی:
http://uma.ac.ir/find-15.183.31190.fa.html
برگشت به اصل مطلب