پایگاه مقاومت دانشگاه محقق اردبیلی- زندگی نامه شهدا
زندگی نامه شهید خدابخش صفرزاده

حذف تصاویر و رنگ‌ها

شهید صفرزادهایران

 

  

شهید صفرزاده

       پدر گرانقدر همکار عزیز اکبر صفرزاده    

نام و نام خانوادگیخدابخش صفرزادهنام پدرعلی صدامحل تولدروستای گندیشمین
شماره شناسنامه1480تاریخ تولد1332/5/9محل اعزاماردبیل
نوع عضویتجهادگرنحوه شهادت--محل شهادترودخانه الوند - قصر شیرین
تاریخ شهادت1363/11/25پایگاه خدمتی--مزار شهیدگلزار شهادت غریبان

زندگینامه شهید :
 در مردادماه سال هزار و سیصد و سی و دو و درخانواده ای مذهبی در روستای گندشمین از توابع شهرستان اردبیل متولد شد. دوره آموزش ابتدایی را در مدرسه روستا گذراند. هنگامی که در دستان کوچکش کتابش را می گرفت و مدادش را بر می داشت و به سوی مدرسه نه چندان آباداش می رفت خیلی تماشایی می شد چه خیالها که در سر پدر و مادرش اوج نمی گرفت. اما حیف که این خیالها سرابی پیش نبود چون ضعف مالی خانواده امکان تحصیلی بیشتر را به او نداد و از همان زمان نوجوانی شروع به کار کردن کرد و استراحتش کار بود و اوقات فراغتش پر از کوشش.

خدابخش آن چنان متدین و مذهبی بود که در روستا زبانزد شده بود و شهرت دیگرش صبر و بردباریش بود. بیست و دو ساله بود که با دختر دایی اش ازدواج کرد. به خاطر روحیه مذهبی خودش مراسم ساده ای گرفت و برای شیرینی عروسی و رونق آن فردی به نام «درویش» را دعوت کرد تا بانوای خوش و عشق عمیقی که داشت در وصف مولای متقیان حضرت علی ابن ابیطالب (ع) مداحی کند. ثمره ازدواجش دو فرزند پسر می باشد.

پس از پیروزی انقلاب و در حالی که جامعه می رفت تا آرامشی پیدا کند ناگاه در سال پنجاه و نه جنگ شروع شد. همه افراد جامعه اعم از پیر و جوان و زن و مرد برای دفاع از وطن خود دست به کار شدند. هرکسی با توجه به توان خود، دین خود را نسبت به وطن و دین خود ادا می کرد. در این میان نیروهای مردمی و به خصوص جوانان بیش از دیگران در صحنه حاضر بودند. براساس اعتقادی که داشت، می خواست همه ی توان خود را در جهت خدمت به اسلام و وطنش به کار گیرد از طریق نام نویسی در ستاد پشتیبانی جنگ جهاد سازندگی راهی جبهه شد و این در حالی بود که برادر سیزده ساله اش "علی" در عملیات خیبر مفقود الاثر شده بود. بیست و پنج روز از بهمن سال هزار و سیصد و شصت و سه می گذشت و تا نوروز چندی نمانده بود که در میان جریان خروشان رودخانه الوند در قصر شیرین وصال را جست و جامه شهادت را به تن کرد و چه شیرین و مبارک بود این رفتن و لقای حق را طلبیدن. شهادت خدابخش و مفقود الاثر شدن علی گرچه بر صبر و غنای دل والدینش می افزود اما آنها را در آتش هجران می سوزاند.

به امید اینکه خداوند مرهمی از عنایت خود بر دل زحم دیده آنها بنهد. پیکر پاک این شهید سرفراز در گلزار شهدای غریبان به خاک سپرده شد. پس از سالها انتظار، پیکر پاک شهید علی صفرزاده در سال 1374 به میهن اسلامی بازگشت و در گلزار شهدای غریبان به خاک سپرده شد.

نشانی مطلب در وبگاه پایگاه مقاومت دانشگاه محقق اردبیلی:
http://www.uma.ac.ir/find-20.449.5309.fa.html
برگشت به اصل مطلب