مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه محقق اردبیلی خبر داد: ​مخزن علمی دانشگاه محقق اردبیلی رتبه اول کشور را کسب کرد

 | تاریخ ارسال: 1398/11/26 - 08:57 | 

مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه محقق اردبیلی گفت: براساس اعلام وبومتریکس، مخزن اطلاعات علمی دانشگاه محقق اردبیلی رتبه اول ایران و رتبه 388 جهان را کسب نمود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر شهرام جمالی با اعلام این خبر، گفت: بر طبق آخرین رتبه بندی اعلام شده از سوی وبومتریکس (فوریه 2020) برای مخازن علمی سازمانی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی جهان، مخزن اطلاعات علمی دانشگاه محقق اردبیلی با 87 پله ارتقا در سطح جهان نسبت به دوره قبل، رتبه 388 جهان و رتبه اول ایران را بدست آورد.
وی افزود: مخزن های علمی، سامانه های آرشیوی دیجیتال تحت وب هستند که برای گردآوری، ذخیره سازی و اشاعه اطلاعات علمی تولید شده در یک سازمان بصورت خودآرشیوی توسعه می یابند و به صورت آزاد در دسترس عموم قرار می گیرند.
جمالی ادامه داد: بسیاری از سازمان ‌های علمی و دانشگاهی معتبر، به ‌ویژه از سال 2005، اجرای برنامه‌ های ملی توسعه مخزن ‌های سازمانی را با رویکردهای جدید شروع کرده‌ اند. به عنوان مثال دانشگاه ام آی تی در سال 2000 مخزن سازمانی خود را ایجاد کرد و بعد از آن بسیاری از دانشگاه ‌ها نیز به این امر روی آوردند؛  بطوریکه در پایان سال 2018 شمار دانشگاه ‌ها و مؤسسات علمی استفاده ‌کننده از مخزن سازمانی به بیش از 2500 موسسه رسید.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه محقق اردبیلی گفت: از آنجا که استفاده از مخزن سازمانی در طی ده سال گذشته روند رو به رشدی داشته است، وبومتریکس برای آن رتبه ‌بندی خاص مخزن سازمانی ایجاد کرده است. امروزه کمتر دانشگاه معتبری در سطح جهان می ‌توان یافت که برای اشاعه آثار و بروندادهای علمی خود مخزن سازمانی نداشته باشد.
وی افزود: در رتبه بندی مذکور که بر اساس داده های مستخرج از گوگل اسکالر انجام می شود، معیارهایی همچون میزان مقالات علمی و پایان نامه های نمایه شده در گوگل اسکالر، دسترسی آزاد و رایگان به آنها در فضای وب و همچنین دارا بودن استانداردهای دسترسی آزاد به اطلاعات علمی توسط مخزن علمی مورد سنجش قرار می گیرد.
جمالی خاطرنشان کرد: در مهرماه سال ۱۳۹۷ این سامانه روی سرورهای مرکز فناوری اطلاعات دانشگاه به صورت مجازی سازی شده در بستر Eprints راه اندازی گردید و در طی این مدت، بیش از 10 هزار نسخه پایان نامه، طرح پژوهشی و مقاله تولید شده در دانشگاه محقق اردبیلی در آن ثبت گردید.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: پس از انجام تست های آنلاین مرتبط با رعایت پروتکل دسترسی آزاد به منابع علمی توسط OAI و اخذ استانداردهای لازم و نیز مکاتبه مستمر با موسسه وبومتریکس برای بهینه نمودن ساختار مخزن، کلیه این پایان نامه ها و مقالات در گوگل اسکالر شناسایی و نمایه گردید.
وی تصریح کرد: در این رتبه بندی، مخزن داده های اختر فیزیک ناسا، مخزن گزارشات فنی ناسا و مخزن دیجیتال دانشگاه فدرال ریودوگرانده برزیل رتبه های اول تا سوم جهان را کسب نمودند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه محقق اردبیلی افزود: برابر تصمیم گیری های صورت گرفته توسط حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه، دیگر برای کنفرانس های برگزار شده و آتی کتابچه خلاصه مقالات به صورت کاغذی یا لوح فشرده منتشر نمی شود و به جای آن تمامی مقالات در مخزن علمی دانشگاه بارگذاری می شود که این امر علاوه بر اینکه دسترسی به مقالات را تسهیل کرده، بلکه گامی موثر در راستای مدیریت سبز دانشگاه می باشد.
 


CAPTCHA
دفعات مشاهده: 595 بار   |   دفعات چاپ: 102 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر