معاون آموزشی وزیر علوم در جلسه شورای دانشگاه محقق اردبیلی خبر داد: دانشگاه محقق اردبیلی ۱.۶ درصد علم کشور را تولید می کند

 | تاریخ ارسال: 1402/6/30 - 09:00 | 
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه محقق اردبیلی ۱.۶ درصد علم کشور را تولید می کند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر قاسم عموعابدینی ۲۹ شهریور در جلسه شورای دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه شورای دانشگاه ها می توانند یک تحول عظیمی را در دانشگاه ایجاد کنند، گفت: دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان تنها دانشگاه دولتی استان اردبیل از لحاظ حکمرانی استانی دانشگاه بسیار خوبی است.
وی با اشاره به آغازبکار کارگروه پیاده سازی آمایش و مدیریت تحول آموزش عالی استان اردبیل، افزود: در نظام آموزشی قبل و بعد از انقلاب سیستم حاکمیتی اختیاراتی که در قالب این کارگروه به استان ها داده، واگذار نکرده است.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: علی رغم اینکه در بسیاری از استان ها رئیس این کارگروه استاندار است، استان اردبیل یکی از استان هایی بود که ریاست این کارگروه به رئیس دانشگاه معین استان واگذار شد.
وی چهار محور حکمرانی مبتنی بر خرد و حکمت، فارغ ‌التحصیل توانمند از نظر اشتغال، خانواده محوری و تعاملات بین ‌المللی را اصل تحول در دانشگاه ها با عنوان دانشگاه تمدن ساز عنوان کرد و تصریح کرد: حکمرانی، نیازهای جامعه، نظام فرهنگی و اجتماعی و همکاری های علمی بین المللی چالش های اصلی آموزش عالی هستند.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به ضرورت شکل گیری دیپلماسی علمی درست و با کیفیت تاکید کرد و گفت: باید به نحوی عمل کنیم که هر دانشجوی خارجی که در ایران تحصیل می کند باید سفیر فرهنگی کشورمان در کشور خودش باشد.
وی تولید علم جمهوری اسلامی ایران در دنیا را ۲ درصد عنوان کرد و افزود: از این میزان ۹.۵ درصد برای دانشگاه تهران، ۴ درصد برای دانشگاه صنعتی شریف و ۱.۶ درصد برای دانشگاه محقق اردبیلی است.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه برای رشته ها فرم اشتغال تدوین شده تا ایجاد رشته ها و آموزش ‌ها بر مبنای نیاز جامعه باشد، اضافه کرد: همچنین با قرارداد بورس صنعت می توان چراغ برخی از رشته ها را روشن نگه داشت.
وی ادامه داد: امسال حدود ۵ هزار بورس صنعت در دفترچه انتخاب رشته کنکور پیش بینی شده است.
دکتر اسماعیل چمنی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های این دانشگاه، گفت: دانشگاه محقق اردبیلی با تلاش و کوشش اعضای هیات علمی، کارمندان و دانشجویان و حضور در رتبه بندی های ملی و بین المللی روند رو به رشد خود را تداوم می بخشد.
وی با بیان اینکه اولین جلسه کارگروه پیاده سازی آمایش و مدیریت تحول آموزش عالی استان اردبیل در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد، گفت: در این شورا برنامه ریزی های لازم برای روند فعالیت های آموزش عالی استان انجام خواهد شد.
دکتر قادر قاسمی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه محقق اردبیلی ضمن ارائه گزارشی از وضعیت آموزشی این دانشگاه با بیان اینکه طی یک سال اخیر مجوز ۱۱ رشته گرایش از سوی سازمان گسترش بر اساس نیاز استان و اشتغال پذیری برای دانشگاه محقق اردبیلی صادر شده است، گفت: در حال حاضر دانشگاه محقق اردبیلی دارای ۳ رشته در مقطع کاردانی، ۶۵ رشته در مقطع کارشناسی پیوسته، ۸ رشته در مقطه کارشناسی ناپیوسته، ۱۶۲ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و ۶۷ رشته در مقطع دکتری می باشد.
وی افزود: دانشگاه محقق اردبیلی دارای ۳۹۹ عضو هیات علمی است که از این تعداد یک نفر استاد ممتاز ۱۲۵ نفر استاد تمام، ۱۶۷ نفر دانشیار، ۱۰۰ نفر استادیار و ۶ نفر مربی هستند.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه این دانشگاه دارای حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر دانشجوی داخلی و خارجی است، ادامه داد: طی یک سال گذشته کلاس ها و دفاع از پایان نامه ها و رساله ها به صورت حضوری انجام شد و در ادامه با آغاز اغتشاشات با درایت رئیس دانشگاه و همکاری اعضای هیات علمی و یاوران آموزشی کلیه کلاس های آموزشی دانشگاه به صورت منظم برگزار شد.
وی از ثبت حضور و غیاب دانشجویان در سامانه گلستان توسط اساتید خبر داد و گفت: ۴۰ رشته گرایش نیز بر اساس سند تحول دولت سیزدهم در شورای آموزشی دانشگاه مورد تصویب قرار گرفته است.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه شیوه نامه انتخاب سرآمدان آموزشی تدوین شده و سرآمدان آموزشی این دانشگاه به همراه یاوران علمی حوزه آموزش در دانشگاه محقق اردبیلی در هفته معلم تجلیل شدند، اضافه کرد: جذب ۳۰ نفر عضو هیات علمی جدید در رشته هایی که میزان اشتغال دانش آموختگان را فراهم می کند، تصویب شده و روند خود را طی می کند.
وی از ایجاد و برگزاری حدود ۱۳۰ دوره مهارتی و آزاد و آموزش بیش از شش هزار و ۶۰۰ نفر در این دانشگاه خبر داد و تصریح کرد: برخی از این افراد وارد بازار کار شده و امروز به عنوان کارآفرین مطرح هستند.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به ارائه ۱۳۴ عنوان درس مهارتی برای دانشجویان دوره کارشناسی در این دانشگاه، گفت: تفاهم نامه های مختلفی نیز با دستگاه های اجرایی و شرکت های خارج از دانشگاه برای برگزاری دوره های مهارتی منعقد شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی از ایجاد خدمات جدید از جمله صدور نامه مهمانی، انتقالی، کارآموزی، تصویب پروپوزال، امضای الکترونیکی حق التدریس اساتید در سامانه گلستان خبر داد و افزود: همچنین ارتباط سیستم گلستان با سامانه های متعدد برای استعلام های مختلف از جمله صندوق رفاه دانشجویان، ثبت احوال، وزارت علوم، آموزش و پرورش و سامانه خدمات هوشمند یکپارچه دولت و امکان ثبت نام گروهی دانشجویان خارجی فراهم شده است.
 وی از تهیه شیوه نامه پرداخت حق التدریس برای اساتیدی که دارای دانشجوی خارجی هستند خبر داد و گفت: تدوین شیوه نامه بسندگی زبان خارجی، راه اندازی سامانه تجمیع اطلاعات و مستندات داوطلبان مرحله دوم آزمون دکتری برای نخستین بار با سرور داخلی، افزایش کمک هزینه انجام پایان نامه ها و رساله ها، بررسی پرونده استعدادهای درخشان دانشگاه محقق اردبیلی و سایر دانشگاه های دولتی و آزاد اسلامی با افزایش ۳۰ درصدی جذب دانشجویان نخبه، تصویب قانون جدید برای واحد موظفی مدیران، اعطای پایه های مختلف به همکاران برای اولین بار، پرداخت به موقع حق التدریس نیز طی یک سال گذشته در این دانشگاه انجام شده است.
گفتنی است در ادامه اعضای حاضر در جلسه به ارائه دیدگاه های خود پرداختند.
پایان خبر


CAPTCHA
دفعات مشاهده: 337 بار   |   دفعات چاپ: 10 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر