معرفی
معرفی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی
لزوم استفاده بهینه از منابع غذایی موجود، تامین غذای سالم و منابع جدید غذایی، حفظ ارزشهای غذایی و بهبود کیفیت محصولات و به کارگیری روشهای نوین فرآوری، بستهبندی، نگهداری و جلوگیری از ضایعات بیرویه محصولات کشاورزی، و ... از جمله مواردی هستند که نیاز به متخصصین علوم و مهندسی صنایع غذایی را مینمایاند. از طرف دیگر، وجود رابطه مستقیم رشته علوم و صنایع غذایی با سلامت مردم و توجه خاص دولت و مردم به کمیت و کیفیت غذایی جامعه و ایجاد کارخانجات جدید صنایع غذایی و …، همگی دلایل بارز اهمیت این رشته تحصیلی میباشد.
رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی با هدف تربیت نیروهای متخصص در زمینه های فرآوری مواد غذایی، کنترل کیفیت، کمک به طراحی و بهینهسازی خطوط تولید در کارخانههای صنایع غذایی، هدایت، نظارت و مسوولیت فنی واحدهای تولید فرآوردههای مختلف غذایی ایجاد شده است. نقش این متخصصان در جلوگیری از اتلاف سرمایههای ملی و کاهش ضایعات کشاورزی از طریق تبدیل آنها به فرآوردههای غذایی مطلوب و مورد تأیید استانداردهای جهانی و ارزآوری از طریق صادرات این محصولات حائز اهمیت میباشد.
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی یکی از گروه های نوپا در دانشگاه محقق اردبیلی بوده و مجوز تاسیس این رشته در مقطع کارشناسی در سال ۱۳۹۴ از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اخذ شده است. اولین گروه از فارغ التحصیلان این رشته در سال ۱۳۹۸ وارد بازار کار شدهاند. خوشبختانه مجوز کارشناسی ارشد در گرایش تکنولوژی مواد غذایی نیز در سال ۱۳۹۸ اخذ و از همان سال پذیرش دانشجو شروع شده است. علیرغم نوپا بودن، این گروه دارای مجتمع صنایع غذایی بوده که دارای چندین آزمایشگاه از جمله آزمایشگاه میکروبیولوژی و پایلوت تولید فراوردههای لبنی می باشد که این پایلوت از طریق واگذاری به بخش خصوصی علاوه بر درآمدزایی برای دانشگاه در امور آموزش و پژوهش نیز مشارکت فعال دارد.
دفعات مشاهده: 1506 بار |
دفعات چاپ: 277 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر