به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر مهدی داوری از راهاندازی شش دستگاه جدید در چهار ماه اخیر در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه و آمادگی برای ارایه خدمات به همکاران محترم دانشگاهی و اساتید و دانشجویان دانشگاههای دیگر و واحدهای تولیدی استان اردبیل و استانهای همجوار خبر داد. به گفته داوری، چهار دستگاه جدید در سایت اصلی آزمایشگاه مرکزی راه اندازی و دو دستگاه دیگر در دانشکده علوم با پیگیری و مساعدت ریاست محترم دانشکده، تعمیر و راهاندازی شده و دستگاههای فوق در سامانه آزمایشگاه مرکزی به تجهیزات خدمات دهنده به اعضای محترم هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی داخل و خارج دانشگاه اضافه شده است. عناوین، مشخصات و کاربردهای تجهیزات جدید آماده ارایه خدمات به شرح زیر معرفی شد:
- خرید، نصب و راه اندازی BET (II BELSORP mini):
دستگاه تخلخل سنج سطح ماده (BET) با اندازهگیری میزان جذب گازها بر روی بستر نمونههای مورد نظر، ایزوترمهای جذب و واجذب گاز را در اختیار میگذارد. با استفاده از این ایزوترمها و به کارگیری تئوریهای شیمی فیزیکی از قبیل Langmuir، BET، BJH جذب و واجذب، t-plot، α_(s ) plot وDA plot ، دادههایی از قبیل حجم تکلایه، مساحت سطح ویژه، توزیع اندازه حفرات، حجم حفرات و غیره به دست میآیند.
-نصب و راه اندازی Real-time PCR (QIAGEN مدل: Rotor gene Q):
در تعیین میزان بیان ژن، اندازه گیری میزان همانندسازی DNA در ژنوم یا DNAهای ویروسی، میزان تأثیر دارو درمانی، ژندرمانی، سنجش آسیب های DNA، تشخیص عوامل بیماریزا، تعیین جمعیت میکروبی، تشخیص پلیمورفیسم ناشی از جهش نوکلئوتیدی، ژنوتایپنگ و سنجش تفکیک آللی کاربرد دارد. دستگاه فوق ۶ کاناله بوده و امکان انجام Multiplex-PCRرا دارد. در ضمن، کانال HRM آن قابلیت تعیین ژنوتیپ در قطعات با جهشهای مشخص برای مطالعات QTL و Association study را فراهم می سازد.
3-خرید، نصب و راه اندازی Nanodrop (Thermo One C):
نانودراپ در زمینه سنجش حجمهای پایین در حوزه اسپکتروفتومتر (UV/Vis) ژنومیکس، پروتئومیکس، drug discovery، تشخیص مولکولی و b
io-manufacturing به کار می رود. نانودراپ، سنجش کمی و کیفی نمونه هایRNA، DNA، پروتئین و شناسایی آلودگی های آنها را تنها با حجم 2-1 میکرولیتر میسر می سازد.
4-تعمیر و راه اندازی XRD (GNR - MPD 3000):
ثبت الگوی پراش پرتو ایکس جهت شناسایی فازهای موجود در مواد کریستالی (مجهز به جانمونهای چرخان که منجر به اندازهگیری کل سطح ماده میشود)، شناسایی فازهای ترکیبات شیمیایی پودری بر اساس الگوی پراش اشعه ایکس، اندازه گیری میانگین فواصل بین لایه ها (d)، اندازهگیری FWHM جهت تعیین اندازه ذرات با استفاده از رابطه Scherrer از قابلیتهای این دستگاه می باشد
5-تعمیر و راه اندازی Sputtering (12A4D hind high VAC):
این دستگاه، لایهنشانی هدفهای فلزی مانند طلا، نقره، پلاتین، مس، آلومینیوم و ...، ایجاد لایههای نانومتری و ایجاد اتصالات الکتریکی بسیار ظریف در حوزه نانوتکنولوژی و میکروالکترونیک، تولید لایههایـی با دقت ضخـامت 1 نانومــتر با فرایند خـلأسازی و لایهنشانی را انجام می دهد.
6-خرید، نصب و راه اندازی دستگاه تولید آب فوق خالص (دیونیزه)گاز زدایی شده (ZUD101):
این دستگاه، علاوه بر تولید آبPure با هدایت الکتریکی 1 میکروزیمنس بر سانتیمتر و Ultrapure با هدایت الکتریکی 0.01 میکرو زیمنس بر سانتیمتر دارای توانایی تولید آب Degas شده نیز هست.
رییس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اضافه کرد: همکاران دانشگاهی و دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی و اساتید سایر دانشگاههای منطقه و کشور برای اطلاع از سایر تجهیزات و خدمات آزمایشگاهی و تعرفه آنها میتوانند به سامانه آزمایشگاه مرکزی دانشگاه محقق اردبیلی http://uma.ac.ir/index.php?slc_lang=fa&sid=98)) مراجعه نمایند. ایشان یادآوری کردند اعضای محترم هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی از 50 درصد برای تعرفه ها برخوردارند.
ضمنا ایشان از امضای تفاهم نامه همکاری بین رؤسای آزمایشگاههای مرکزی دانشگاهها و مراکز علمی دانشگاههای منطقه 3 کشور (استانهای اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی و زنجان) خبر داد و خاطرنشان کرد که اعضای محترم هیات علمی و دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی در استفاده از خدمات آزمایشگاهی دانشگاههای عضو شبکه (شامل دانشگاههای تبریز، صنعتی سهند، شهید مدنی آذربایجان، بناب، مراغه، ارومیه، صنعتی ارومیه، زنجان، تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، پیام نور آذربایجانشرقی و مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک مراغه) از تخفیف 20 درصدی استفاده از خدمات آزمایشگاههای مرکزی آن دانشگاهها برخوردار خواهند بود.
تصویر