در دهه 1970، ریچارد استانلی با استفاده از حلقه های کوهن-مکالی ثابت کرد مسئله کران بالا برای کره های با بُعد دلخواه درست است و متعاقباً روند جدیدی در تحقیقات جبر جا به جائی ایجاد شد. به عبارت دیگر، جبر جا به جائی شیوه های اولیه در مطالعه جبری ترکیبیات در زمینه پلی توپ ها ی محدب و مجتمع های سادکی را مورد استفاده قرار داد. در این راستا، جهت آشنایی محققین و دانشجویان تحصیلات تکمیلی با شاخه ترکیبیات جبری دو دوره آموزشی به مدت 6 ماه در سال های 1387 و 1390 در پژوهشکده ریاضیات پژوهشگاه دانشهای بنیادی برگزار گردید.
پس از برگزاری این دوره ها، تعدادی از دانشجویان شرکت کننده در آنها به جبر جا به جائی ترکیبیاتی علاقه مند شدند و تحصیلات خود را در این شاخه در دوره دکتری آغاز کردند. از جمله می توان به فارغ التحصیلان دوره دکتری خانم ها فاطمه محمدی و سمیه مرادی (همکاری با پروفسور هرزوگ از آلمان و پروفسور فروبرگ از سوئد) و آقایان امیر موسیوند و محمد محمودی (همکاری با پروفسور ترای از ژاپن) و نیز دانشجویان کنونی دکتری آقای سید امین سید فخاری که اکنون تحت راهنمائی پروفسور ولکر در آلمان و نیز آقای افشین گودرزی که اکنون تحت راهنمائی پروفسور فروبرگ در کشور سوئد مشغول به تحقیق می باشند، اشاره کرد. همچنین، تعدادی از محققین و دانشجویان کشور فعالیت تحقیقاتی خود را در شاخه جبر جابهجایی ترکیبیاتی شروع کرده و شاخه مذکور را در کشور توسعه دادند و خوشبختانه موفقیت های چشمگیری در این زمینه حاصل شد (برای اطلاع بیشتر به مقاله آشنایی با جبر جابهجایی ترکیبیاتی در مجله نشر ریاضی، شماره2، آذر 89 مراجعه نمائید).
لذا دوره دیگری برای آشنائی دانشجویان با جبر جا به جائی ترکیبیاتی به مدت 10 روز در روزهای 12 تا 21 شهریور ماه 1391 در دانشکده علوم ریاضی دانشگاه محقق اردبیلی برگزار خواهد گردید.
موضوعات مورد بحث:
مطالعه حلقهها و ایدهآلهای وابسته به اشیای ترکیبیاتی
مدرسان:
محمدرضا پورنکی (دانشگاه صنعتی شریف و پژوهشگاه دانشهای بنیادی)
حسن حقیقی (دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی)
علی سلیمان جهان (دانشگاه کردستان)
مجید علیزاده (دانشگاه تهران)
سیامک یاسمی (دانشگاه تهران و پژوهشگاه دانشهای بنیادی)
هزینه شرکت در این دوره متعاقبا اعلام خواهد شد.
علاقمندان به شرکت در این دوره می توانند درخواست خود به همراه کارنامه علمی را به ایمیل ccomalg@gmail.com ارسال نمایند.