انجمن های علمی دانشگاه محقق اردبیلی
انجمن های علمی از بدو تاسیس خود به مرکزی برای پرورش استعدادهای علمی،مدیریتی ،تقویت نشاط علمی و اجرای برنامه های تکمیلی همسو با آموزش های دانشگاهی تبدیل شده است.در حال حاظر 52 انجمن علمی در این دانشگاه وجود دارد که زیر نظر معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مشغول فعالیت هستند و از حمایت های مادی و معنوی این معاونت برخوردار می باشند. نتیجه اعتماد به دانشجویان و زمینه سازی برای شکوفاشدن استعدادهای آن ها،برجای ماندن آثاری ارزشمند در زمینه های علمی،فرهنگی و اجتماعی بوده است .
انجمن های علمی دانشجویی فضایی جهت ایجاد اعتماد به نفس، حمایت از حداقل توانمندی ها، زمینه سازی برای انجام کارهای علمی هر چند کوچک، فرهنگ سازی و به ویژه ایجاد فرهنگ علمی، کشف استعدادهای دانشجویی، ایجاد فضای نشاط، قراردادن دانشجو در سیر هدف اصلی آموزش عالی و ایجاد روحیه کارگروهی و جمعی می باشد.
در جهت ایجاد رقابت و انگیزه بین انجمن های علمی، همه ساله طبق فعالیت های انجام گرفته در هر انجمن، انجمن های علمی برتر در بخش های مختلف انتخاب شده و جهت رقابت در سطح کشور (جشنواره ملی حرکت) معرفی می شوند.
---
انجمن های علمی میتوانند فعالیت های خود را در حوزه های زیر انجام دهند:
- حوزه نشریات - حوزه آموزشی - حوزه ترویجی
- حوزه طرح های پژوهشی - حوزه انجمن علمی افتخار آفرین - حوزه وبلاگ / سایت
- حوزه اختراع و ابتکار - حوزه مسابقات - حوزه تألیف و ترجمه کتاب
---
از وظایف دانشکده ها در بخش انجمن های علمی:
۱- تشکیل انجمن علمی (حداقل در هر رشته یک انجمن علمی)
۲- تشکیل انجمن های علمی بین رشته ایی (زمانی که دانشجویان دو یا چند رشته علاقمند به تشکیل انجمن علمی بین رشته ای باشند.)
۳- تشکیل و شرکت در اتحادیه انجمن های علمی در چارچوب ضوابط و آیین نامه
---
جشنواره ملی حرکت:
جشنواره ملی حرکت ویژه انجمن های علمی دانشجویی و با تاکید بر ارتباط میان انجمن های علمی دانشجویی و جامعه و صنعت همه ساله با هماهنگی وزارت علوم برگزار می گردد.
هدف از برگزاری جشنواره ملی حرکت عبارتست از:
۱- نمایه سازی آثار، تولیدات و دستاوردهای انجمن علمی
۲- مدیریت دانش و منابع اطلاعاتی تولید شده در انجمن های علمی دانشجویی
۳- شناسایی، معرفی و تقدیر از انجمن های علمی دانشجویی برگزیده در عرصه های آموزشی، ترویجی، پژوهشی، فناوری، اختراع و ابتکار، کارآفرینی، نشریات علمی دانشجویی و ....
۴- شناسایی، معرفی و تقدیر از شرکتهای دانشجویی صنایع کارآفرین، مدیران مخترع پژوهشگر و خیرین برگزیده صنعت و دانشگاه
۵- ایجاد فن بازار و نمایشگاه دستاوردهای انجمن های علمی دانشجویی در کنار صنایع به منظور تقویت پیوندها میان صنعت، جامعه و دانشگاه و تلاش به منظور فرهنگ سازی در این مسیر.
---
ارتباط با صنعت و جامعه:
فعالیت در انجمن های علمی محدود به فضای انجمن یا دانشکده و دانشگاه نیست، انجمن های علمی دانشجویی می توانند ضمن ارتباط با مراکز مرتبط با رشته خودشان، پژوهشگاه ها، صنایع تولیدی، کارخانه ها، سازمان ها، نهادهای درون و برون دانشگاهی و ... با جامعه در ارتباط باشند و در طول دوران تحصیل با آینده شغلی خود آشنا شده و یافته های علمی رشته تخصصی خود را به صورت کاربردی در جامعه بیابند. به همین منظور با انعقاد قراردادها و تفاهم نامه های مختلفی این فضا را فراهم آورده که انجمن های علمی دانشجویی بتوانند با مراکز مرتبط تعامل داشته باشند.
---
فلوچارت فرآیند درخواست انجمن های علمی برای اجرای برنامه های آموزشی، ترویجی، مسابقه، اختراع و پژوهشی