دفتر هم اندیشی استادان- دوازدهمین نشست
نقش نخبگان در پیشگیری از آسیب های اجتماعی

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1393/11/7 - 10:17 | 

نشست هم اندیشی استادان دانشگاه های اردبیل با موضوع «نقش نخبگان در پیشگیری از آسیب های اجتماعی» در دانشگاه محقق اردبیلی

نشست هم اندیشی استادان دانشگاه های اردبیل با عنوان نقش نخبگان در پیشگیری از وقوع جرم با حضور آقای یوسف خدادادی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان اردبیل در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار گردید.

 به گزارش دفتر هم اندیشی استادان دانشگاه محقق اردبیلی ، یوسف خدادادی ضمن تبریک هفته وحدت و ولادت نبی اکرم اسلام(ص) و طرح مسئله، به بحث آسیب های اجتماعی ، به ویژه خشونت در جامعه پرداخته و پدیده خشونت را یک پدیده جهانی و ناشی از عوامل مختلف قلمداد کردند.وی در ادامه به کاهش 10 درصدی جرائم خشن و خشونت درسال گذشته در استان اشاره و افزود: استان اردبیل از امن ترین استان های کشور است وبه لحاظ امنیتی در رتبه بالایی قرار دارد ولی از حیث جرائم خرد و سبک وضعیت مطلوبی ندارد.

 وی علل و عوامل بروز خشونت و جرائم خشن در جامعه را در نگاه کلی به سه عامل: فرهنگی و اجتماعی،فردی و روانشناختی و حقوقی و قضایی تقسیم کرده و عدم مهارتهای ارتباطی و رفتاری، ضعف پایبندی به باورهای دینی، احساس محرومیت نسبی، خشونت رسانه ای، عدم اجرای صحیح قوانین از سوی مسئولان، وجو نابرابری و تبعیض در جامعه ،فقر برنامه های فرهنگی بخصوص در روستاها و حاشیه شهرها، بسته بودن فضای نقد و گفتگو، بالارفتن سطح توقعات و انتظارات در خانواده ها، فقر و بیکاری، بالا رفتن سن ازدواج و... را از جمله علل فرهنگی دانست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ارائه راهکارها در زمینه مبارزه با خشونت و جرائم خشن پرداخت و سه دسته از راهکارهای حقوقی-قضایی، وضعی- انتظامی و فرهنگی- اجتماعی را بیان کرده و نقش نهادهای فرهنگی را مهم و اساسی ذکر کرد.

درادامه این نشست، اساتید روانشناسی و علوم تربیتی، جامعه شناسی و دیگر اساتید علاقمند به مسائل اجتماعی دانشگاهای اردبیل، به بحث و بررسی پیرامون پدیده خشونت پرداخته و راهکارهایی را جهت کاهش آن، از جمله : تقویت نهاد خانواده با جدی گرفتن امرآموزش در خانواده ، توجه جدی به تربیت نسلی در آموزش و پرورش، تقویت همبستگی و انسجام اجتماعی، بسط عدالت اجتماعی، استفاده از فناوریهای نوین، بروز و ظهور اجرای مقتدرانه و عادلانه قوانین ، ترویج سبک زندگی دینی و... ارائه کردند.  

لازم به ذکر است که در ابتدای این نشست ، امین فتحی دبیر هم اندیشی استادان دانشگاه محقق اردبیلی ، ضمن خیر مقدم به میهمانان برنامه ، به نقش هم اندیشی استادان در گره گشایی و کاهش مشکلات اجتماعی اشاره نموده و حضور جدی اساتید را در راستای نیازهای اساسی جامعه ، مهم و تاثیر گذار دانستند و خواستار مشارکت بیشتر نخبگان در حل مسائل فرهنگی و اجتماعی بخصوص با استفاده از ظرفیت بالای سیره پیامبر اعظم(ص)شدند.وی با تقسیم جوامع انسانی به جامعه مطلوب یا آرمانی ، جامعه مقبول و جامعه مطرود، جامعه آرمانی را بعنوان افق پیش رو و بمنزله اسناد بالادستی ذکر کردند که با همت صاحبنظران و علاقمندان به جامعه نبوی می شود جامعه قابل قبولی را بنا نهاد. فتحی با توجه به تقارن میلاد مسعود حضرت ختمی مرتبت و امام صادق(ع) ، مدارا و مردم داری ، گذشت و چشم پوشی، خوش رویی و نرم خویی ، رعایت حقوق و رفتار کرامت آمیز با همه انسانها را از جمله سفارشات کلیدی پیامبر رحمت ذکر کردند.


AWT IMAGE

AWT IMAGE

نشانی مطلب در وبگاه دفتر هم اندیشی استادان:
http://www.uma.ac.ir/find-26.2806.4111.fa.html
برگشت به اصل مطلب