روابط عمومی- اخبار
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی: ضرورت تجدیدنظر دانشگاه های دولتی در جذب دانشجو در دوره های نوبت دوم

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1396/10/19 - 19:17 | 
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی به ضرورت تجدیدنظر دانشگاه های دولتی در جذب دانشجو در دوره های نوبت دوم تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر گودرز صادقی در اجلاس رؤسای دانشگاه‌ های کشور در محل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن ارائه گزارشی از فعالیت ها و برنامه های دانشگاه محقق اردبیلی، با بیان اینکه دانشگاه های دولتی باید در جذب دانشجوی دوره نوبت دوم تجدید نظر کنند، تاکید کرد: باید ساز و کاری مشخص شود تا رابطه مادی بین دانشجو و دانشگاه دولتی از بین برود.
وی افزود: با توقف پذیرش دانشجو در دوره های نوبت دوم در دانشگاه های دولتی، از لطمه وارد شدن به دانشگاه های پیام نور و غیرانتفاعی نیز جلوگیری به عمل می آید.
صادقی با بیان اینکه در حال حاضر جذب دانشجو در برخی رشته ها بسیار کم بوده و باعث متضرر شدن دانشگاه ها می شود، تصریح کرد: پیشنهاد می شود در سامانه سازمان سنجش تغییراتی ایجاد شود تا دانشگاه ها علاوه بر اعلام سقف ظرفیت، کف ظرفیت خود را نیز به صورت مجزا برای رشته ها اعلام کنند. برای مثال در رشته ای کف ظرفیت 15 نفر و سقف آن 40 نفر اعلام شود که در صورت پایین بودن از کف ظرفیت، پذیرش در این رشته به صورت اتوماتیک در نیمسال مربوطه حذف شود.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی همچنین پیشنهاد داد تا در هر استان یکی از روسای دانشگاه های آن استان، به عنوان مدیرکل آموزش عالی استان معرفی شود تا این فرد ضمن داشتن اختیارات لازم، به عنوان نماینده دانشگاه های استان با سازمان ها و مقامات استان در ارتباط باشد.
وی با اشاره به سطح بندی دانشگاه های کشور و قرار گرفتن اکثر دانشگاه های متوسط در گروه «ج»، خاطرنشان کرد: برای مثال اگر 100 دانشگاه دولتی داشته باشیم، هر دو دانشگاه دارای رتبه 26 و 90 در گروه «ج» قرار می گیرند که این درست نیست. در این راستا اولاً باید به جای سطح بندی، دانشگاه ها رتبه بندی شوند و ثانیاً مواردی از قبیل فعالیت های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، مدیریتی و بین المللی دارای رتبه باشند.
صادقی همچنین با تاکید بر اینکه باید در سطح بندی دانشگاه ها در تولید علم به صورت سرانه انجام شود، گفت: برای مثال دانشگاهی دارای بیش از دو هزار عضو هیات علمی و دانشگاهی دارای کمتر از 100 عضو هیات علمی است که طبیعتاً دانشگاه دارای عضو هیات علمی کمتر هیچ موقع به دانشگاه اولی نمی رسد، پس در این زمینه بهتر است سطح بندی به نسبت سرانه اعلام شود.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی همچنین از مسئولان وزارت علوم خواست تا در اعطای مجوز رشته ها به دانشگاه های مختلف کشور از واحدهای استاندارد تبعیت کرده و عدالت را در این زمینه رعایت کنند؛ چراکه متاسفانه برخی اوقات به واحدهای ضعیف شهرستانی دانشگاه های غیردولتی مجوز برخی رشته ها داده می شود؛ درحالیکه مجوز همان رشته به دانشگاه دولتی قوی مرکز استان داده نمی شود.
گفتنی است در این اجلاس سایر روسای دانشگاه های کشور نیز به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند. همچنین دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و معاونان وی نیز به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند.
نشانی مطلب در وبگاه روابط عمومی:
http://www.uma.ac.ir/find-15.183.12319.fa.html
برگشت به اصل مطلب