گزارش جلسه حلقه صالحین خواهران فروردین ماه 95

 | تاریخ ارسال: 1395/2/4 - 12:02 | 

AWT IMAGE

اولین جلسه حلقه صالحین خواهران دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1395 در تاریخ 31/1/95با حضور تعدادی از همکاران در محل شبستان مسجد دانشگاه برگزار شد.

در این جلسه پس از تلاوت آیاتی چند از کلام ا... مجید توسط یکی از همکاران، یک مورد حکم شرعی مطرح شد و مورد بحث همکاران قرار گرفت. در ادامه موضوع اصلی این جلسه با عنوان « اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و هر یک از همکاران نظرات و دیدگاههای خود را در این زمینه مطرح کردند.

فلسفه نامگذاری هر سال از سوی رهبر معظم انقلاب

رهبر فهیم و فرزانه انقلاب، با درایت و آگاهی و بینش عمیقی که نسبت به مسایل و حوادث کشور و جهان به ویژه جهان اسلام دارند و نیز با توجه به شرایط ویژه زمانی، هر سال اقدام به نامگذاریهای متناسب و شایسته و به جا می کنند. نامگذاری هر سال از سوی رهبر عالیقدر انقلاب در واقع کد و  رمز شناسایی مسایل و مشکلات و تنگناهای جامعه ایران و گاهی جامعه جهانی است و این اقدام هوشمندانه ایشان نشان میدهد که در چه حوزه هایی مشکل داریم و محل تمرکز مردم و مسئولین کجاها باید باشد. همچنین با دقت در این نامگذاریهای میتوان نقشه راه و مسیر حرکت جامعه را تعیین کرد.

اقتصاد مقاومتی

اقتصاد مقاومتی یک بحث کاملا استراتژیک است و در همه کشورهایی که دارای اهداف بلند مدت هستند و روحیه استقلال طلبی در بطن سیاست داخلی و خارجی آنها جاری است ، در اشکال مختلف مطرح شده است.

رهبرمعظم انقلاب با پیش بینی راهبردهای دشمن در برابر انقلاب اسلامی (به ویژه بحث تحریم های ظالمانه جبهه غرب به سرکردگی آمریکا)، از حدود هفت سال پیش شعارهای اقتصادی را به عنوان نام سال در دستور کار قرار دادند تا فضای عمومی کشور برای این شرایط ویژه فراهم شود.

سال " اقتصاد مقاومتی ، اقدام و عمل " که از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده ، نقشه راه روشن و آینده ساز برای عبور از مراحل رشد و توسعه و رسیدن به پیشرفت همراه با عدالت است.

چند سال اخیر در عرصه گفتمان سازی، پیشرفت های خوبی حاصل شده و حالا نوبت و اقدام و عمل است به ویژه برای کسانی که مسئولیت اجرایی را دارند.

رهبر معظم انقلاب سال 1395 را به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری کردند. اقدام و عملی که باید همه جانبه و فراگیر بوده و عموم مردم و به خصوص مسئولین در آن نقش افرینی کنند. معظم له با تاکید بر فرماندهی قرارگاه اقتصاد مقاومتی (مدیریت جهادی) به معنای واقعی کلمه، خواستار گزارش مستمر و منظم مسئولین اجرایی کشور در خصوص اقدامات خود در راستای شعار امسال شدند. ایشان در سال جدید ده راهبرد ویژه در اقتصاد مقاومتی را به مسئولین ابلاغ کردند.

ده پیشنهاد و راهکار برای اقدام و عمل در اقتصاد مقاومتی در پیام نوروزی سال 1395 رهبر معظم انقلاب

  1. « شناسایی و تمرکز بر فعالیت‌ها و زنجیره‌های مزیت‌دار اقتصادی» است تا از این طریق، راه‌های متعدد دیگری در تحکیم و رونق اقتصادی گشوده شود.
  2. « احیا و به حرکت درآوردن تولید داخلی»، برای اقدام و عمل در روند اقتصاد مقاومتی است.
  3. «خودداری جدی از خریدهای خارجی که قدرت تولید داخلی را تضعیف کند.»
  4. «مدیریت پول‌ها و منابع مالی ایران که از خارج وارد کشور می‌شود.»
  5. «دانش‌بنیان شدن بخش‌های مهم اقتصادی»
  6. «بهره‌برداری از بخش‌هایی که قبلاً در آنها سرمایه‌گذاری کلانی شده است مانند پتروشیمی و ساخت نیروگاه»
  7. «مشروط شدن همه‌ی معاملات خارجی به انتقال فناوری به داخل ایران»
  8. «مبارزه‌ی جدی و واقعی با فساد، ویژه‌خواری و قاچاق» که ضربات جدی به اقتصاد کشور می‌زند.
  9. «افزایش بهره‌وری انرژی» که می‌تواند در روندی مشخص باعث صرفه‌جویی صد میلیاردی بشود
  10. «نگاه ویژه و حمایتی به صنایع متوسط و کوچک» برای ایجاد اشتغال و تحرک اقتصادی

دلیل نامگذاری امسال به نامه اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل

به عقیده نگارنده، دو دلیل عمده برای نامگذاری امسال به نام اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل از سوی رهبر انقلاب متصور است:

اول اینکه رهبر انقلاب با این نامگذاری به مردم و مخصوصا مسئولین خاطر نشان کردند که دیگر وقت حرف زدن و وعده و وعید دادن و سمینار و همایش برگزار کردن به پایان رسیده و اینک وقت عمل و اقدام است. اقدامی که همه جانبه و فراگیر بوده و در تمام زمینه و در همه بخش ها باید ساری و جاری باشد و برای این کار به عزم ملی و کار جهادی نیاز داریم. برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید به صورت جهادی و انقلابی وارد میدان شویم و تاریخ هم نشان داده که مردم ایران به خوبی از عهده کارهای سخت بر آمده اند.

دوم اینکه راه حل مشکلات و معظلات جامعه ما به ویژه مشکلات اقتصادی نه وعده های دروغین آمریکا و همپیمانانش و نه تکیه بر قدرتهای خارجی و استکباری غربی، بلکه تکیه و اعتماد بر نیروها و توانمدیهای داخلی و بومی و ایستادن روی پای خودمان است.

بدعهدی ها و پیمان شکنی های قدرتهای استکباری جهان در طول تاریخ بر ما ثابت شده و در قضیه برجام نیز بار دیگر ادعاهای دروغین و ماهیت ضد ایرانی و ضد اسلامی آنان بر همگان اشکار شد. درسی که توافق هسته و برجام به همه ما و خصوصا مسئولین داد این است که اعتماد به وعده های آمریکا ومتحدانش سرابی بیش نبوده و رمز موفقت و عبور از تنگناها و رسیدن به استقلال و عزت ایرانی تنها در گرو اعتماد و سرمایه گزاری روی توان داخلی و میدان دادن به نیروهای جوان، نخبه و تلاشگر ایرانی است که همواره غیر ممکن ها را ممکن می کنند.

دیدگاه همکاران دانشگاهی در خصوص راهکارهای عملی اقتصاد مقاومتی

رونق صادرات و کاهش واردات

ایجاد زمینه ای اشتغال برای جوانان

حمایت از بخش خصوصی و  تولید داخلی

اجتناب از خرید کالاهای خارجی و حمایت از مصرف کالاهای ساخت داخل کشور

ترویج فرهنگ ساده زیستی و پرهیز از اسراف و تجمل گرایی

بهینه سازی وکیفیت بخشی به تولیدات داخلی

مدیریت مصرف توسط احاد مردم

فرهنگی سازی در زمینه اقتصاد مقاومتی از طریق خانواده ها، مدارس و صدا و سیما

AWT IMAGE



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 11179 بار   |   دفعات چاپ: 1080 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر