برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع بهداشت زنان

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۸/۱۷ - 19:16 |
برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع بهداشت زنان

به همت دفتر رسیدگی به امور زنان و مرکز بهداشت و مشاوره دانشگاه محقق اردبیلی کارگاه آموزشی با موضوع "بهداشت زنان" برگزار گردید. در این کارگاه که ظهر امروز در سالن آمفی تئاتر دانشکده علوم انسانی برگزار شد، خانم دکتر نسرین همایون فر، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی نکاتی در ارتباط با ارتقاء سلامت زنان بیان کردند.
ایشان با بیان اینکه عواملی مثل ورزش نکردن، چاقی، تغذیه نامناسب، استرس، مواد مخدر و ... سلامت زنان را تهدید می کند افزود: میل به اجتناب از بیماری، تشخیص زودهنگام بیماری، درمان به موقع و حفظ عملکرد اعضای بدن به هنگام بیماری از جمله نکاتی است که رعایت آنها به ارتقاء سلامتی در جامعه کمک می کند.
خانم دکتر همایون فر اولین علت مرگ و میر را بیماری های قلبی و عروقی عنوان کرده و گفتند بی تحرکی و اضافه وزن منجر به اختلالات قلبی و عروقی می شوند.
وی با بیان اینکه دومین علت مرگ و میر در جامعه سرطان بوده و اولین علت مرگ و میر بر اثر سرطان در زنان، سرطان پستان است، افزود: متاسفانه زنان به دلیل عدم آشنایی با این بیماری و عدم اطلاع از روش های تشخیص زود رس موقعی به پزشک مراجعه می کنند که بیماری پیشرفت کرده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل از جنس، بالا رفتن سن، زایمان نداشتن یا اولین حاملگی بعد از ۳۰ سالگی، یائسگی دیر رس، سابقه خانوادگی، مصرف الکل، افزایش وزن پس از یائسگی، چاقی، تراکم زیاد بافت پستان و فعالیت شغلی در شیفت شب بعنوان عوامل خطرساز سرطان پستان عنوان کرد. وی راههای تشخیص این بیماری را خود آزمایی پستان، معاینه توسط پزشک، آزمونهای غربالگری ماموگرافی،سونوگرافی، سی تی اسکن و ام آر آی عنوان کرده افزود، در صورتیکه این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود، فرد عمر طبیعی خواهد داشت.

******

دفعات مشاهده: 363 بار   |   دفعات چاپ: 108 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر